REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Daniel Georgescu intră în grevă japoneză. Iar Ochiuleț s-a săturat de haosul din Constanța. Video

Daniel Georgescu intră în grevă japoneză. Iar Ochiuleț s-a săturat de haosul din Constanța. Video

Mirela PASCAL 27 septembrie 2023 | 00:00 6791

Dezbatere furtunoasă, politică și administrativă, între doi consilieri locali municipali din Constanța, chiar în studioul Replica. Marți, 26 septembrie, a avut loc o dezbatere, cu scântei, între Daniel Georgescu - PSD, și Mihai Ochiuleț - USR. Cei doi au acceptat provocarea Replica de a sta față în față, la aceeași masă, pentru a discuta teme locale și administrative. Cum era și normal, nu au lipsit nici atacurile subtile, fiecare dintre cei doi încercând să scoată în evidență lucrurile bune pe care le-a făcut partidul pe care-l reprezintă sau, după caz, să arate adversarului ce nu a putut sau nu a fost în stare să facă formațiunea politică din care face parte.

 Daniel Georgescu intra in greva japoneza. Iar Ochiulet s-a saturat de haosul din Constanta. Video

În debutul confruntării, Daniel Georgescu, aflat la al treilea mandat de consilier local, și Mihai Ochiuleț, aflat la primul mandat, ne-au arătat singurul lucru pe care cele două partide din care fac parte le au în comun: haosul din Constanța.

Ochiuleț consideră că „actuala administrație este total defazată față de nevoile oamenilor. Este o administrație total incompetentă, cu un primar care nu se apleacă către oameni, care nu iese în oraș, nu dă curs solicitărilor cetățenilor. Este un primar care nu a creat decât haos în Constanța. A făcut parte din administrație și USR, pentru 6 luni, dar din păcate, direcția noastră nu a fost bine văzută de domnul primar și atunci am fost și suntem în continuare sabotați la orice proiect și orice inițiativă. Din păcate, coaliția de la guvernare s-a făcut și pe local. Era de așteptat ca PNL și PSD să își dea mâna și la Constanța. Putem vedea foarte clar că toate proiectele pe care nu le-au trecut cu USR, le-au trecut cu PSD”.

 Daniel Georgescu intra in greva japoneza. Iar Ochiulet s-a saturat de haosul din Constanta. Video

Daniel Georgescu recunoaște înfrângerea de la alegerile din 2020, dar nu ezită să arunce săgeți în Vergil Chițac, despre care spune că a confundat Constanța cu o unitate militară. „Pot să vă spun doar că în 2020 PSD a ieșit pe locul 3. Ne-am asumat această înfrângere. Am intrat în opoziție. Timp de doi ani și jumătate, aparatul primăriei a fost condus de către colegii din PNL și USR. Nu-mi place să judec anumite lucruri. Conjunctural, știm cu toții că se fac anumite coaliții si compromisuri politice. Dacă stăm să ne gândim suntem în al treilea an în care actuala conducere a Primăriei Constanța a intrat în linie dreaptă. Din punctul meu de vedere, susțin ce spune și domnul Ochiuleț. Domnul primar, de când a venit în primărie a confundat municipiul Constanța cu o unitate militară, pe care el a condus-o de undeva dintr-un birou, fără a avea dorința de a vedea cum decurg lucrurile

Mai multe discuții și contradicții, în materialul VIDEO de mai jos:

CET-ul promis de PSD și spitalele, subiect de dispută

Contrazicerile dintre cei doi consilieri au început în momentul în care Ochiuleț a atras atenția că PSD nu a făcut aproape nimic din ce a promis, cum ar fi un CET nou și construcția de spitale.

Au fost mici cârpeli doar de fațadă”, spune Ochiuleț, în timp ce Georgescu susține că orașul Constanța a fost primul municipiu din România, care a reușit și a dat locuințe ieftine tinerilor, evident, pe vremea PSD și că „domnul Chițac a preluat proiectele PSD, inclusiv cele ale lui Mazăre. Proiectul pentru noul CET este același. Vergil Chițac nu a făcut absolut nimic din ceea ce promis în campanie. Nu are absolut nicio realizare. A promis spații verzi, împreună cu doamna Ovanesian. Unde sunt? A promis parcuri. Unde sunt?”, se întreabă Ochiuleț. „Constanța este singurul municipiu din România, care nu mai are terenuri. Toate au fost vândute. Știm foarte bine dosarul Retrocedărilor”, a continuat consilierul USR.

Georgescu a susținut că PSD e o problemă cu CET-ul și că PSD și-a asumat acest lucru, dar nu e o problemă pe care o poți rezolva pocnind din degete. „Oamenii au votat PSD pe ce? Nu pe realizări?!”, spune consilierul PSD.

 Daniel Georgescu intra in greva japoneza. Iar Ochiulet s-a saturat de haosul din Constanta. Video

De asemenea, au ieșit discuții aprinse și pe baza proiectului de hotărâre, aprobat de PNL și USR, prin intermediul căreia șeful PSD, organizația municipală, a primit un teren în Mamaia. Georgescu a încercat să-l convingă pe Ochiuleț că documentele care au stat la baza hotărârii au fost legale. „Ce a fost ilegal la acea hotărâre?!”, l-a întrebat Georgescu pe Ochiuleț. „Diferența de 400 de mp care e plajă, nu e construcție”, a replicat consilierul USR.

Mai multe discuții și contradicții, în materialul VIDEO de mai jos:

Ochiuleț: Domnule Georgescu, soția dumneavoastră a lucrat la proiectul pentru spitalul Mama și Copilul, din Constanța?!

Excluderea de la finanțarea prin PNRR a contractului privind construirea, la Constanța, a unui spital pentru sănătatea mamei și copilului a fost  un nou motiv de dispute. „Spitalul a fost scos de Rafila din program, n-am văzut pe nimeni din PSD sau PNL să iasă și să spună de ce nu avem nevoie de spital. Soția dumneavoastră a lucrat la acest proiect, e adevărat? Este manager”, a întrebat Ochiuleț.

Este adevărat. Soția mea este foarte pregătită, de aceea este director acolo (n.red. Elena Georgescu este director general al Direcţiei de Proiecte din cadrul Consiliului Județean Constanța). Banii care vin de la UE, cum a fost programul PNRR... există niște prioritizări, Constanța e pe locul 5. La momentul acesta, nu pot face decât două spitale. Aceasta este diferența dintre alte guvernări și cea a PSD, care a fost blestemat să vină după ce s-au întâmplat numai nenorociri. Și mie mi s-au aprobat bugete, dar poți să fii sigur că poți demara proiectul doar după ce ți se aprobă cererea de finanțare. Până atunci nu poți să angajezi lucrarea, pentru că după aceea se poate să nu îți fie aprobată cererea și să îți vină antreprenorul cu penalități. Acest lucru s-a întâmplat din 2020 cu foarte multe proiecte, și ale domnului Chițac și ale domnului Lupu. Suntem pregătiți să facem proiecte? De unde să dăm bani? În Constanța, de la PNRR, câți bani au fost dați?”,a  spus Georgescu.

Ochiuleț: „PSD a promis spitale 20 de ani. Sunt în toate broșurile dumneavoastră. La fiecare 4 ani promiteți câte 5-6 spitale”. „Nu e adevărat. Sunteți într-o mare eroare”, i-a răspuns Georgescu.

Întreaga dezbatere pe acest subiect, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

De ce nu a explicat domnul Rafila de ce nu s-a finanțat proiectul?”, întreabă Ochiuleț.
„Domnul Rafila este un foarte bun ministrul al Sănătății, dar nu știe să explice partea de proiecte europene. Dacă dumneavoastră îmi spuneți de domnul Rafila, eu vă pot spune ce a făcut domnul Drulă...”, a spus Georgescu. „Domnul Rafila a lăsat oamenii bolnavi de cancer fără medicamente. Toate asociațiile și toate ONG-urile l-au avertizat”. „Domnule Ochiuleț, mă uit în ochii dumneavoastră... Ministrul Sănătății, de la USR, domnul Voiculescu, a fost nu dezastru... A fost mai rău decât atunci când s-au închis dispensarele”, s-a înfierbântat Georgescu.

Cât a fost Stelian Ion la Justiție... Ce PSD-ist a băgat la pușcărie? Că așa zicea că la pușcărie să intre toată lumea. N-am văzut pe niciunul”, a spus Georgescu. „Poate un ministru să intervină într-o anchetă? Domnule Georgescu, nu puteți să faceți asemenea afirmații”, a replicat Ochiuleț. „Corpul de Control al ministrului poate să facă, să intervină..”, a continuat Georgescu.

Mai multe urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Demiterea lui Cocargeanu, un nou motiv de scântei

Un alt subiect de dispută este viceprimarul Cocargeanu, demis prin hotărâre de Consiliu Local, pe care au votat-o consilierii PNL, PSD și unul de la USR.

Vă acord clemență dumneavoastră pentru că, în mare parte sunteți oameni care nu au făcut politică și ați încercați să faceți, așa că ați întemeiat acest partid. În foarte multe situații sunteți foarte radicali.  Nu trebuia să vi-l demită pe domnul viceprimar Cocargeanu. Dacă eram în locul domnului viceprimar mi-aș fi depus mandatul. În politică, după patru ani, ești întrebat ce ai găsit și ce lași în urmă”, a spus Georgescu.

Spiritele s-au încins atunci când Georgescu a declarat că s-a abținut de la vot pentru demiterea lui Cocargeanu. „Eu sunt asumat... foarte disciplinat, nu fac nimic la comandă. Am votat cum m-a dus capul. Pentru demiterea lui Cocargeanu m-am abținut”, spune consilierul PSD. Însă, Ochiuleț l-a „demontat” și i-a adus aminte că a votat pentru demitere, altfel nu s-ar fi întrunit numărul necesar de voturi. „Sunteți sigur că ați votat abținere? Aveau nevoie de două treimi, au apelat la fostul nostru coleg să îndeplinească două treimi. Dacă vă abțineați, nu trecea”, a spus Ochiuleț. „Deci, ați votat”, i-a spus Ochiuleț. „Da, mi-am adus aminte. Chițac a spus că lucrurile se vor schimba în primărie, a mărturisit social democratul. „Pe bune, asta era problema în primărie, colegul meu?”, a răspuns Ochiuleț. „Nu am votat că mi-am dorit, am votat pentru că mi-am dorit ca domnul Chițac să nu vină să spună «l-ai lăsat pe USR-ist și nu pot face treabă din cauza lui»”, a concluzionat Georgescu.

Mai multe despre subiect, în materialul VIDEO de mai jos:

Georgescu face grevă japoneză și nu mai votează proiectele

Un aspect asupra căruia cei doi adversari politici au fost de acord este organizarea ședințelor de Consiliu Local fizic, și nu online, așa cum se procedează de trei ani. În acest context, Georgescu a anunțat că va intra în grevă japoneză și nu va mai vota niciun proiect, asumându-și toate riscurile. Ochiuleț este în asentimentul lui:

Mai multe despre subiect, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

În continuare, cei doi politicieni au vorbit și despre candidații la Primăria Constanța, candidații PSD, respectiv USR. Despre acest subiect, urmăriți materialul VIDEO de mai jos:

Dezbaterea integrală o puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212