REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Dănuţ Lupu obţine o primă decizie în instanţă privind eliberarea condiţionată din închisoare

Dănuţ Lupu obţine o primă decizie în instanţă privind eliberarea condiţionată din închisoare

Victor ROTARU 7 martie 2024 | 16:35 1049

Judecătoria Sectorului 5 a admis joi cererea fostului fotbalist DănuÅ£ Lupu de eliberare mai devreme din închisoare, el fiind condamnat în luna octombrie la 7 luni ÅŸi 10 zile de închisoare, după ce a fost prins de două ori conducând fără permis.

 Danut Lupu obtine o prima decizie in instanta privind eliberarea conditionata din inchisoareDănuț Lupu

Decizia judecătoriei nu este definitivă, iar procurorii pot face apel.

"În baza art. 587 Cod procedură penală ÅŸi art. 95 din Legea nr. 254/2013, admite propunerea de liberare condiÅ£ionată formulată cu privire la persoana condamnată Lupu DănuÅ£. În baza art. 100 Cod penal, dispune liberarea condiÅ£ionată a persoanei condamnate (...). Intervalul cuprins între data liberării condiÅ£ionate ÅŸi 17.05.2024 constituie termen de supraveghere. Atrage atenÅ£ia petentului condamnat asupra prevederilor art. 104 Cod penal, respectiv posibilitatea revocării liberării condiÅ£ionate, în cazul în care va mai comite noi infracÅ£iuni. Cu drept de contestaÅ£ie în termen de 3 zile de la comunicare", se arată în decizia instanÅ£ei.

În timpul procesului, DănuÅ£ Lupu a spus că regretă fapta comisă ÅŸi doreÅŸte să se întoarcă acasă, în timp ce avocatul său a susÅ£inut că fostul internaÅ£ional are o ofertă de la Dinamo ÅŸi ar urma să ocupe postul de director sportiv.

DănuÅ£ Lupu a fost condamnat pe 2 octombrie 2023 de Curtea de Apel BucureÅŸti la 7 luni ÅŸi 10 zile de închisoare cu executare, după ce instanÅ£a a constatat că este recidivist.

* Prima abatere - Dănuţ Lupu invocă un prieten cu problemele medicale

În dimineaÅ£a zile de 23 octombrie 2017, DănuÅ£ Lupu se deplasa de la Slănic Moldova spre casă la volanul unui autoturism BMW X5, fiind însoÅ£it de un prieten. Când trece prin judeÅ£ul Vrancea, fostul fotbalist produce un accident auto pe DN2 E85, soldat cu pagube materiale. Un echipaj de la PoliÅ£ia Rutieră soseÅŸte la locul accidentului, îl legitimează pe ÅŸofer ÅŸi constată că avea permisul de conducere anulat încă din anul 2001.

Este trimis în judecată, iar în timpul procesului susÅ£ine că maÅŸina aparÅ£inea prietenului său, iar el a preluat conducerea autovehiculului, deoarece amicului i se făcuse rău.

Judecătorii dau dovadă de clemenţă ÅŸi îi aplică o pedeapsă blândă, având în vedere că îÅŸi recunoscuse vinovăţia, iar infracÅ£iunea era una minoră. Astfel, Judecătoria FocÅŸani îl condamnă la 8 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, scăzută de Curtea de Apel GalaÅ£i la 6 luni, tot cu amânare.

În decizia rămasă definitivă pe 23 iulie 2020, Curtea de Apel GalaÅ£i stabilise un termen de supraveghere de doi ani, timp în care DănuÅ£ Lupu nu avea voie să mai săvârÅŸească o faptă penală, în caz contrar pedeapsa cu suspendare transformându-se în una cu executare.

* A doua abatere - Dănuţ Lupu se justifică tot cu probleme medicale

Peste numai o săptămână de la condamnarea primită la Curtea de Apel GalaÅ£i, respectiv în data de 30 iulie 2020, DănuÅ£ Lupu este oprit de un echipaj de la Rutieră în judeÅ£ul Ilfov, în timp ce conducea un autoturism marca Volvo. PoliÅ£iÅŸtii constată că are permisul de conducere suspendat, îi întocmesc dosar penal, iar fostul fotbalist este trimis pentru a doua oară în judecată.

Procesul începe la Judecătoria Cornetu, unde îÅŸi recunoaÅŸte faptele, dar invocă din nou probleme medicale, respectiv că se grăbea să ajungă la spital.

Judecătorul de la Cornetu consideră că faptele săvârÅŸite de fostul fotbalist nu sunt grave, notând că: "În privinÅ£a urmărilor, instanÅ£a constată că acestea s-au rezumat la pericolul abstract pentru siguranÅ£a circulaÅ£iei pe drumurile publice ÅŸi nici nu există indicii din care să rezulte că inculpatul ar fi condus agresiv sau periculos", "se reÅ£ine că acesta a avut o atitudine sinceră, de recunoaÅŸtere a faptei, colaborând cu organele judiciare".

Magistratul îl condamnă pe DănuÅ£ Lupu la o pedeapsă minimă de 4 luni închisoare, însă constată că fostul fotbalist are cazier judiciar ÅŸi, în baza unei decizii a Înaltei CurÅ£i de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie din septembrie 2017, este nevoit să aplice pedepse cu executare atât pentru primul dosar, cât ÅŸi pentru al doilea, având în vedere că DănuÅ£ Lupu a încălcat legea în timpul termenului de supraveghere.

Cele două pedepse sunt contopite ÅŸi la cea mai grea de 6 luni se adaugă un spor de o treime din condamnarea de 4 luni, rezultând în final 7 luni ÅŸi 10 zile, cu executare.

DănuÅ£ Lupu a atacat decizia la Curtea de Apel BucureÅŸti, însă fără succes. MagistraÅ£ii au respins apărarea fostului fotbalist că a încălcat legea deoarece se grăbea să ajungă la spital.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
În felul acesta, ar trebui scutiți de pușcărie, amenzi, etc..... Te ia capul....
1
0
Ba Tica tu eshti de duzina
1
3
Un personaj de duzina
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272