REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

DATORNICUL CET lasă constănţenii fără apă! Ce spune RAJA

DATORNICUL CET lasă constănţenii fără apă! Ce spune RAJA

Replica API 9 august 2018 | 11:23 240

Veste proastă pentru constănțeni! Întrucât CET are datorii mari față de RAJA, s-a decis sistarea furnizării serviciilor de alimentare cu apă potabilă începând cu data de luni,13.08.2018.

”Dorim să vă aducem la cunoștință, o situație cu consecințe neplăcute asupra cețețenilor orașului Constanța, și nu numai. Întrucât, la ora actuală, Societatea Electrocentrale Constanta S.A. înregistrează către RAJA SA un debit în valoare totală de 2.887.510,77 lei reprezentând contravaloare facturi apă-canal și penalități de întârziere aferent perioadei aprilie - iulie 2018, suntem nevoiți să punem în aplicare prevederile contractuale și să sistăm furnizarea serviciilor de alimentare cu apă potabilă către această entitate economică începând cu data de luni – 13.08.2018”, au precizat reprezentanții RAJA.

Aceștia au adăugar că Regia a întreprins toate demersuri legale în vederea recuperării acestor debite. Astfel, între reprezentanții RAJA S.A. și cei ai Electrocentrale Constanta S.A. au avut loc numeroase întâlniri de soluționare a aceastei situații pe cale amiabilă. Mai mult, în vederea recuperării creanţelor, au fost transmise notificări și somaţii de plată prin executor judecătoresc. ”RAJA S.A. este obligată, la rândul său, să achite cu prioritate şi în termen legal, facturile emise de către furnizori; costurile pentru transportul și tratarea apei potabile, dar și epurarea apelor uzate la cei peste 2 milioane de abonaţi fiind semnificative.

De asemenea, compania noastra este obligată să achite la zi impozitele, taxele și redevențele către bugetele locale și de stat, dar și să rambursese sumele împrumutate de la BERD pentru cofinanțarea programelor europene. Nerecuperarea debitelor acumulate pune societatea RAJA SA Constanţa în imposibilitatea de achita facturile furnizărilor şi implicit, dincolo de voinţa noastră, de a priva toţi consumatorii de serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare”, se maia rată în comunicatul RAJA.

Având în vedere cele expuse mai sus, pentru ca debitul înregistrat să nu mai crească, în cazul în care Societatea Electrocentrale Constanta S.A. nu-şi va achita faturile restante, începând cu data 13 august 2018, această unitate va fi debranșată de la reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare în vederea recuperării întregii datorii.

Punctul de vedere al CET

În afară de problema cu RAJA, amintim că, în data de 7 august, şi producătorul de gaze Romgaz a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că are de încasat datorii restante de peste 16 milioane de lei de la Electrocentrale Constanţa şi a avertizat asupra posibilităţii de sistare a livrărilor de gaze naturale dacă nu primeşte banii.

Faţă de această situaţie, reprezentanţii CET au declarat: „În momentul de faţă restanţa către RAJA, cea scadentă, este de 1,1 milioane lei. Chiar azi (8 august –n.r.) a fost achitată din această sumă circa 300 de mii de lei şi facem toate eforturile pentru a achita întregul debit. În legătură cu Romgaz, avem discuţii în vederea eşalonării datoriei. Situaţia va fi rezolvată. CET are de recuperat şi o sumă substanţială de la RADET”, a precizat Monica Neacşu, reprezentant Electrocentrale Constanţa.

L.C., A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
afara cu oamenii incompetenti, asa nu se mai poate, ne-a ajuns
1
0
RAJA ar trebui sa micsoreze pretul la apa si canal asa cum au facut la Medgidia. Constantenii nu fac parte din acelasi judet? Nu trebuie sa platim si noi cu acelasi pret apa?Aveti de primit bani de la CET,asa ca nu va plangeti, ca de primit tot o sa-i primiti, dar noi locuitorii Constantei de ce nu beneficiem de aceleasi drepturi?
2
0
Si, prin HCL, nu ai voie sa te debransezi. Esti obligat sa stai la unii ce nu o sa iti mai ofere nimic.
6
0
am vazut ca ieri ati scos comentariile oamenilor la acest subiect. Deranjau .
6
0
il pupati in cur pe stroe asa va trebuie
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108