REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
17.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

De ce a fost Mazăre arestat? Acuzat de infracțiuni în Madagascar?

De ce a fost Mazăre arestat? Acuzat de infracțiuni în Madagascar?

Replica API 10 mai 2019 | 00:54 350

Radu Mazăre a fost arestat miercuri în Madagascar. Fostul primar al municipiului Constanţa are o condamnare definitivă la 9 ani de închisoare, însă aceasta a fost dată la începutul lunii februarie, astfel că nu există o explicaţie pentru arestarea lui Mazăre abia după trei luni. Şi totuşi, potrivit unor surse judiciare, există o legătură la nivel de parchete care putea fi factorul decisiv.

Pe data de 8 aprilie 2019, la Bucureşti a fost organizată "A VI-a Conferință regională privind protecția patrimoniului cultural și independența procurorilor", de către Organizația Internațională a Francofoniei (OIF) în colaborare cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și în parteneriat cu Asociația Internațională a Procurorilor Francofoni, sub egida exercitării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene.

La eveniment au participat zeci de procurori, din mai multe ţări, printre care şi Didier Razafindralambo, prim-adjunct al procurorului republicii din Madagascar. Oficialul african a avut mai multe discuţii informale cu procurori români. Deşi nu există informaţii oficiale în acest sens, surse din cadrul instituţiei au precizat pentru STIRIPESURSE.RO că nu este exclus ca în cadrul vizitei în România procurorul din Madagascar să fi fost abordat inclusiv cu problema şederii lui Radu Mazăre în ţara sa.

Cert e că la scurt timp după întoarcerea procurorului la Antananarivo, fostul edil al Constanţei a fost arestat, iar autorităţile din România sunt aşteptate să parcurgă paşii procedurali pentru extrădare.

Poliția Română a sesizat Curtea de Apel București cu privire la arestarea lui Radu Mazăre, în Madagascar. Curtea de Apel București analizează dacă sunt întrunite condițiile extrădării, iar, după aceea, instanța va informa Ministerul Justiției, care o să trimită către Madagascar cererea de extrădare. Ulterior, autoritățile de acolo se vor pronunța cu privire la acestă cerere, potrivit sursei citate, potrivit știripesurse.ro.

De asemenea, sunt și zvonuri conform cărora fostul primar al Constanței ar fi comis infracțiuni în Madagascar. Alături de el ar fi fost reținută și iubita acestuia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Arata super pentru ca acolo sunt alfel de oameni in general!!!
1
0
Mirosi a branza de oaie de la o posta! Siktir
4
2
La mai multi ani, drogatule. Ai distrus acest oras. Oare de ce Sibiul, Brasovul, Alba Iulia, Clujul arata super?
2
2
Dar pe pedofilul de Florin Munteanu cand il arestaza ca zace dosarul de zece ani sau l-au facut uitat
3
0
FUGA FUGA LINGATORILOR DE CLANTE SI EXECUTATI OMULUI O FELATIE.VA PUTETI LUA SI MAMELE DUPA VOI.NEMERNICILOR LASATI OMUL IN PACE.
1
1
mazarica a fost o marioneta bine dirijata dar marioneta a vrut sa fie vedeta si sa faca pe ofiter SS si pe Fidel Castro doar la tzoale ma refer ... insa a ajuns doar masea stricata undeva in africa ... halal om si caracter ...
7
1
Fii de fosti comunisti si securisti, obisnuiti sa imputa birourile si sa hartuiasca sexual secretarele
6
0
Sunt sceptic ca Radu Mazare va fi trimis in Romania ! Asteptam sa vedem ce ii rezerva viitorul !
6
1
Colegii de la White Gate ti-au pregatit un locsor bunut. Te asteptam, fara fanafara, insa cu flori ... de plastic.
4
1
O fi inceput si pe acolo cu retrocedarile?
8
1
ANDREEEEEEEA V.Ori esti proasta ori esti proasta. Alege
4
2
ce aveti ma saracilor muriti de foame o sa vin in cta si numai maraiti
2
11
El a fost arestat pentru combinatii ! Nu de interpol. Dar, da o spaga , si iar se da cu zmeul! Hai ma, ce dracu, voi chiar sunteti naivi? Va pupa, Ghita!
7
2
Cate pachete i-am trimis eu in Madagascar, doar doar o sta linistit acolo! Si acum sa se intoarca? Hmm, nu prea-mi miroase a bine. Dar poate o face un scurt-circuit pe traseu!
1
3
Daca nu era Mazare, Constanta ar fi aratat mai jalnic decat Mangalia, va-n gura de ipocriti...toti ati fi facut la fel, natie de lasi si lingai...
7
27
Pe Radulescu cand il extradeaza Negoita sau DNA ul de la UPC Cernavoda ?
5
2
Frumoase jocuri politice,dar aveti grija cu Mazare ca asa s-a intamplat si cu Ghita! La arestarea lui Ghita a picat Kovesi,acum sunt chiar curios cine isi va rupe gatul! Chiar asa prosti ne credeti incat sa aratati ca ati aratat o sageata fara ca asta sa nu macane? Cred ca a venit vremea sa arate Raducu faza cu nasul a lui Udrea numai ca asta este mult mai destept si s-ar putea sa pice multe capete! Romania a fost furata in grup nicidecum izolat!
10
1
Dau banii cu camata 30% in Mangalia si prin constanta
6
1
Pensionarii sunt de vina.
21
1
A vandut plaja din Madagascar. Oare cine se va ocupa de afacerea lui in Madagascar cat timp el se va juca cu sapunul la Poarta Alba?
19
3
Sa-l dam la schimb pe FAGABOU ca si el va sta la racoare pardon la soare in MADAGASCAR pe rogojina printre afrotuciurii.
33
2
la beci pe viata ! hotul hotilor !
43
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272