REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15.5° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

De ce a plecat din PNL, după 20 de ani, primarul din Fântânele, Adrian Roșu! Video

De ce a plecat din PNL, după 20 de ani, primarul din Fântânele, Adrian Roșu! Video

Mirela PASCAL 4 aprilie 2024 | 00:00 3166

Primarul din Fântânele, Ion Adrian Roșu, s-a aflat miercuri, 3 aprilie, în studioul Replica, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre problemele pe care le întâmpină la primărie, după ce Consiliul Local a demisionat. Totodată, alesul șef a spus și ce l-a determinat să plece din PNL și să migreze la PSD.

De ce a plecat din PNL, dupa 20 de ani, primarul din Fantanele, Adrian Rosu! VideoIon Adrian Roșu, Mirela Pascal

În debutul interviului, Ion Adrian Roșu a explicat cum a ajuns să rămână fără Consiliu Local, cu doar câteva luni înainte alegerile Locale. „Consiliul local Fântânele a fost compus din 11 consilieri, 5 consilieri PNL, 4 consilieri PSD și 2 consilieri Pro România. De-a lungul acestui mandat câțiva consilieri și de la PNL și de la PSD și de la Pro România și-au dat demisia. Motivele au fost o anumită conduită a unor cetățeni din comună(...) După ce mi-am anunțat intenția de a candida din partea partidului PSD, consilierii social democrați, mai erau doi consilieri, și-au dat demisia împreună cu încă un consilier de la Pro România. Eu cred că s-a vrut blocarea activității primăriei, au vrut să creeze tensiuni în comună și să se blocheze continuarea proiectelor aflate în derulare”, a declarat Adrian Roșu.

Întrebat de ce a plecat din PNL, acesta a explicat: „Motivele pentru care am plecat din PNL le-am spus conducerii partidului. Am avut o activitate în cadrul partidului PNL de peste 20 de ani. Am avut o relație foarte bună cu conducerea partidului, cu membrii, însă pot să spun că a fost o decizie personală.“ Dar, de ce s-a înscris în PSD? „De-a lungul timpului, am avut contacte involuntare cu o serie de membrii din PSD, atât la nivel județean cât și la nivel național. Cu atâtea proiecte, a trebuit să fac o mulțime de deplasări la București. Știți cum e... de la vorbă până la faptă e cale lungă, până semnezi contractul de finanțare ai de depus o grămadă de documente și de hârtii, au fost necesare o serie de deplasări la ministere pentru a clarifica anumite situații. Am fost ajutat de cei din PSD, m-au susținut, din acest punct de vedere. Mi s-a spus că am fost manipulat... dacă m-ar manipula partidul în acest mod, adică să-mi aprobe toate proiectele, să mă ajute să semnez toate contractele de finanțare, atunci cu dragă inimă mă las manipulat. Cu domnul Stroe am avut o discuție destul de concretă, dânșii au avut un candidat la Fântânele și m-au preferat pe mine“, a subliniat Roșu.

Mai multe, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Roșu: Am avut promisiuni punctuale...

Schimbând registrul, Adrian Roșu a vorbit și despre proiectele pe care le-a realizat în acest mandat: „Am avut câteva promisiuni punctuale referitoare la infrastructura rutieră, drumuri, referitoare la gaze, la reabilitarea rețelei de apă prin forarea câtorva puțuri (...). Pentru fiecare categorie am făcut o serie de promisiuni. Nu am reușit să reabilitez rețeaua electrică care nu aparține primăriei, ci companiei ENEL. De-a lungul timpului, am avut o mulțime de sesizări și către Prefectură și către companii, am fost într-un dialog continuu cu reprezentanții lor... Am inițiat un proiect pentru rețeaua de iluminat public, care ne-a fost aprobat în luna decembrie, a fost semnat contractul, am întocmit documentația de avize, am primit documentele pe care le depunem la instituțiile abilitate și probabil în două, trei luni realizăm această investiție“, a spus Roșu.

Mai multe despre proiecte, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Interviul integral îl urmăriți mai jos:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468