REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

De ce colcăie Aurel Vlaicu de prostituate? Locul de la calea ferată e deja... de notorietate

De ce colcăie Aurel Vlaicu de prostituate? Locul de la calea ferată e deja... de notorietate

Replica API 3 noiembrie 2016 | 23:37 4117

Nici internetul nu se lasă mai prejos!

Nici internetul nu se lasă mai prejos!

Strada Caraiman şi Aurel Vlaicu! Cum se lasă seara, ies păsările de noapte. Şi nu ne referim la tâlhari sau hoţi, că doar este loc pentru toată lumea, ci strict la prostituate, despre care multă lume se întreabă de ce nu sunt luate de poliţişti. Pentru că legea spune altceva. Ce? Că ele nu comit infracţiuni, doar contravenţii, prin urmare, tot ce pot păţi este să piardă puţin timp pentru a lua o amendă. Apoi se întorc la muncă. De ce? Pentru că aşa spune legea, s-a mai specificat o dată. Prin urmare, s-a cam dat startul „focului de tabără” de pe bulevardul Aurel Vlaicu, de la bariere.

Grupări infracţionale destructurate, proxeneţi ajunşi după gratii, apoi eliberaţi şi povestea o ia de la început, încep anchetele, trimiterile în judecată şi tot aşa. Însă, când vine vorba de prostituate, acestea nu mai sunt parte din categoria infractorilor încă din 2014, odată cu intrarea în vigoare a Noului Cod Penal. Acum, faptele lor sunt doar contravenţii. Mai exact, potrivit legii 61/1991, „atragerea de persoane, sub orice formă, săvârşită în localuri, parcuri, pe străzi sau în alte locuri publice în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obţine foloase materiale, precum şi îndemnul sau determinarea, în acelaşi scop, a unei persoane la săvârşirea unor astfel de fapte sau acceptarea sau tolerarea practicării faptelor în hoteluri, moteluri, campinguri, baruri, restaurante, cluburi, pensiuni, discoteci sau în anexele acestora de către patronii sau administratorii ori conducătorii localurilor respective se consideră contravenţii şi se sancţionează cu amendă. Şi, sancţiunile curg, însă la ce folos în cazul în care „fetele vesele” nu le plătesc şi nici nu deţin bunuri mobile sau imobile pe numele lor pentru a putea fi obligate la plată? Prin urmare, semnele de întrebare cu privire la prostituatele ce îşi duc veacul pe anumite artere din Constanţa, cum ar fi şi bulevardul Aurel Vlaicu din municipiu, ar trebui să dispară. Cel puţin locul de la bariere, acolo unde pe timpul sezonului rece mereu este câte un „foc de tabără”, deja este de notorietate. Şi acelaşi lucru poate fi găsit şi pe internet. La o simplă căutare pe google, siteurile de escorte acaparează monitorul. Iar cele din Constanţa par că sunt în prim plan. Cu descrieri, poze şi numere de telefon la vedere, informaţiile sunt la îndemâna oricui. Un fel de prostituţie lagalizată dar neoficial. În realitate se sancţionează, dar să sancţionezi anunţul de pe internet, mai greu. Cât despre proxeneţi sau peşti, aceştia, da, sunt anchetaţi, cazuri fiind multe la malul mării, printre cele mai cunoscute bordeluri fiind cel cunoscut ca „Vila Verde”, aici fiind vorba despre un dosar penal întocmit în urma unei anchete laborioase, suspecţii transformându-se în inculpaţi şi apoi condamnaţi. Că între timp unii şi-au alungat plictiseala din penitenciar dând ţepe prin metoda „Accidentul”, cum ar fi Elvis Daistan, fiul celei cunoscute ca mama Semilia, adică matroana şefă, este altă poveste. Cert este că prostituatele nu păţesc nimic, potrivit legii, în afara unor sancţiuni, pe care, de multe ori, nu le plătesc. Potrivit informaţiilor noastre, unele sunt campioane la amenzi încasate, dar încă se duc la „muncă”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Buna seara cati tit este finalizarea
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367