REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

De ce NU se cere CERTIFICAT VERDE în BISERICĂ!

De ce NU se cere CERTIFICAT VERDE în BISERICĂ!

Replica API 24 octombrie 2021 | 20:10 4436

Certificatul verde nu va fi obligatoriu în biserici și la reuniunile religioase, spre deosebire de alte instituții în care, de luni, pot intra doar persoanele care fac dovada vaccinării, testării sau a trecerii prin boală. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat vineri seară, la Digi24, motivul pentru care lăcașurile de cult au fost exceptate de la noile restricții anunțate de autorități.

Potrivit Digi24.ro, Raed Arafat a spus că nu s-au interzis activitățile religioase deoarece există o decizie CNSU în acest sens și se merge numai pe impunerea purtării măștii și a obligației ca între persoane să fie măcar doi metri distanță.

„Știu că situația cu bisericile a tot fost discutată. Este decizia CNSU de a lăsa activitatea din biserici să se desfășoare, dar cu limitare de doi metri pătrați pentru o persoană și bineînțeles cu mască”, a explicat șeful DSU.

Întrebat de ce s-a ajuns la o astfel de decizie, Raed Arafat a răspuns: „Este o decizie, s-a discutat și s-a hotărât că această activitate este una esențială dintr-un anumit punct de vedere, cum este să te duci la alimentară sau la farmacie”.

Medical vorbind, spune șeful DSU, certificatul verde ar trebui să fie obligatoriu peste tot, chiar și în magazinele esențiale, însă acest lucru este imposibil de implementat.

Întrebat de asemenea dacă a susținut această decizie a CNSU, Raed Arafat a afirmat: „Nu s-a pus pe susținere treaba asta, în sensul dacă susțin sau nu susțin. A fost o discuție, o hotărăre a Guvernului, s-a votat și da, am susținut în final decizia aceasta. Nu vreau să intru în discuție pe religie și pe Biserică. Acest subiect a fost foarte manipulat și foarte agresiv prezentat timp de un an jumătate”.

Potrivit acestuia, decizia potrivit căreia certificatul verde să nu fie obligatoriu pentru participarea la slujbe și la alte reuniuni religioase a fost luată în unanimitate, scrie hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Testarile sa se faca gratuit nu cu plata ca omul de aia nu se duce sa si faca testul. Nu sunt bani. Ia masuri
0
0
daca nu e scris pe bancnota de 100 nu e valabil.
2
0
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
5
1
Biserica ortodoxa este impotriva vaccinului, cu cat mai multe funeralii cu atat mai mult acum popii se imbogatesc , vor da socoteala cu totii !
9
5
Deci, sunt doua alternative sa poti iesi din casa nevvaccinat:ori plimbi cainele, ori te duci la biserica.
13
1
Slugile Bisericilor. Pana si Iohannis.
14
3
Daca vezi acest comentariu inseamna ca stai prea mult timp pe internet.
4
1
De ce ? Pai vrea sa fie iertat de sfinti pe care ia facut in fel si chip !
10
4
Normal ca nu restrictioneaza bisericile,nu vrea sa se rascole poulatia.
18
2
Astea cu biserica sunt stat in stat ,nu platesc impozite ,nu se supun legilor statuluin de aceia popii fac numai nenorociri,pentru ca pot
29
6
Pt ca esti o sluga
19
4
stiu eu de ce!biserica este ultima pe lista!dar este pe lista!!!!
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272