REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
17.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

De ce preferă ALDE să negocieze cu oricine altcineva, în afară de PNL: 'Problema acolo este generată de băsişti; partidul nu mai are nici o legătură cu liberalismul'

De ce preferă ALDE să negocieze cu oricine altcineva, în afară de PNL: 'Problema acolo este generată de băsişti; partidul nu mai are nici o legătură cu liberalismul'

Replica API 27 august 2019 | 01:12 318

Ieşirea de la Guvernare i-a dezlegat limba senatoului Ion Popa, preşedintele ALDE Constanţa. Este probabil unul dintre cei mai mari susţinători ai ruperii colaiţiei cu PSD, în condiţiile în care, spune el, "am decontat ciuma roșie și plăcuța suedeză, iar PSD-iştii tot nu au fost corecţi". Dar, ce urmează pentru ALDE? O alianţă cu Pro România, chestiune votată ieri în şedinţa de partid, imediat după votul privind ieşirea de la Guvernare.

Dacă ieşirea de la Guvernare a fost bine primită de mulţi dintre liderii ALDE, cu doar câteva excepţii, dar şi cu refuzul Ramonei Mănescu de a demisiona din funcţia de ministru de Externe, în timp ce ministrul Energiei, Anton Anton, nu se ştie ce va face, colaborarea cu Pro România a suscitat mai multă reticenţă. Chiar şi aşa, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că va exista colaborare cu partidul lui Victor Ponta şi că, de vreme ce el renunţă la visul candidaturii la preşedinţia României, îl va sprijini, în tandem cu Pro România, pe Mircea Diaconu.

Dar de ce nu colaborează ALDE cu PNL? "Problema la PNL este generată de băsişti, de foştii PDL-işti, care nu vor să se mai alieze cu nimeni. PNL nu mai are nici o legătură cu liberalismul. Cei care am plecat, şi domnul Tăriceanu, şi eu, am făcut-o pentru că am constatat că PNL nu mai are nici o legătură cu liberalismul. Şi credeţi-mă că am plecat cu mari regrete", a declarat senatorul Ion Popa.

A.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/senatorul-popa-cred-ca-iesirea-de-la-guvernare-este-un-proces-ireversibil-iar-maine-ministrii-alde-vor-demisiona-401020/

https://www.replicaonline.ro/ramona-manescu-nu-vrea-sa-demisioneze-de-la-ministerul-de-externe-401047/

https://www.replicaonline.ro/s-a-decis-alde-iese-de-la-guvernare-tariceanu-demisioneaza-de-la-sefia-senatului-401054/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O adunatura de parlamentari penali ,plangaciosi si expirati aciuati in spatele lui moliceanu ,,inima zburdalnica"
3
0
Alde inca mai contine pe langa liberali cocliti si cativa liberali autentici ca formatie.ideologica asumata cu credinta. Acest PNL de azi e ca tigarile facute din tutun prost romanesc si care poarta denumiri americane,adica un fals acceptat .Plecarea ALDE de la guvernare nu este un castig pentru partid,dar este o dovada ca mai exista si onoare si respect fata de alegatorii cu cap. Da,multimea haotica va fi cam mereu de partea celor cu vocile tari,ca basinile dupa fasole,ca asa sunt vremurile,sa votam pe cei ce stiu sa arunce mai vartos cu noroi chiar in votanti.
0
1
bravo nea nicule ce ne facem acum ramane cum am stabilit
0
1
Nu este nevoie de negocieri. Acest partid este fara trecut si fara viitor. Se va desfiinta anul acesta asa cum a aparut.
5
0
De unde a mai aparut si travestitul asta rujat?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108