REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

De ce se TEM profesorii de înregistrările orelor ONLINE? Sunt NEPREGĂTIŢI sau NU se comportă adecvat?!

De ce se TEM profesorii de înregistrările orelor ONLINE? Sunt NEPREGĂTIŢI sau NU se comportă adecvat?!

Replica API 19 noiembrie 2020 | 01:21 3499

Teama de online e atât de înspăimântătoare încât părinţii au fost puşi să semneze declaraţii în care se spunea: “înregistrarea prin orice procedee a activității didactice poate fi făcută numai cu acordul celui care o conduce” şi “Multiplicarea sub orice formă a înregistrărilor activității didactice de către elevi sau de către alte persoane este permisă numai cu acordul cadrului didactic respectiv.” Au tot fost discuţii pe această temă. Dar, de ce se tem unii profesori de predarea şi înregistrările de la orele online?

şeful ISJ, Sorin Mihai

După ani de reformă în care învățământul românesc a fost făcut knock-out metodic de o grupare de incompetenți, cancelariile care odată erau locuri de întâlnire în recreații a marilor elite dăscălicești, acum a ajuns un fel de popotă de eminențe cenușii, cu caractere dubioase, gura cam mare, orgolii cam uriașe, pregătite să se repeadă către clasele lor de elevi, precum termitele dotate cu compasiune, unde se presupune că ar trebui să modeleze personalități. Noua ordine mondială aduce cu sine şi obligativitatea cadrelor didactice de a preda online, chiar dacă multe dintre ele s-au opus vehement la început. Înainte de toate, însă, şi-au luat măsuri de precauţie. Părinţii au fost puşi să semneze declaraţii în care se spunea: “înregistrarea prin orice procedee a activității didactice poate fi făcută numai cu acordul celui care o conduce”.

Evident, părinţii s-au conformat şi au semnat. Oricine încalcă această declaraţie şi înregistrează ceva de la ore poate fi pedepsit cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

De ce nu vor profesorii să fie filmaţi!

Ei bine, aici e teama. Pandemia şi şcoala online au scos puroiul la iveală. Odată expuşi în online, incompetenţii din cancelarii, unii dintre ei, ca să nu generalizăm, au fost văzuţi în toată “splendoarea” lor. Dar ce au împotriva cadrele didactice împotriva înregistrării sau filmării? Le este rușine de ce știu sau de cât știu? Se tem să arate părinţilor exact care este nivelul lor?

Inspectorul ISJ: Dacă orele sunt înregistrate pentru a fi înţelese mai bine de elevi şi sunt folosite în perimetrul familial, nu este nicio problemă

De ce părintele nu poate înregistra lecții online lecţia, astfel încât copilul său să o poată viziona ulterior, ori de câte ori e nevoie, indiferent de ce ordine de ministru mai nasc frustrările unora?

Prof. Sorin Mihai, Inspector-Şef la ISJ Constanţa, a spus pentru Replica: “Aceste declaraţii sunt semnate pentru a proteja actul educaţional şi participanţii la orele online, atât pe profesori, cât şi pe elevi. Dacă orele sunt înregistrate pentru a fi înţelese mai bine de elevi şi sunt folosite în perimetrul familial, nu este nicio problemă. Dar dacă înregistrările ajung în spaţiul public şi au scopul de a denigra cadrul didactic, atunci este grav. Rolul declaraţiilor semnate de părinţi este de a proteja şi securiza cât mai mult orele online. Între copii şi profesorii lor există o legătură intimă care trebuie protejată. Inspectoratul este partenerul care nu face altceva decât să monitorizeze, să consilieze şi să-i sprijine pe profesori, elevi şi părinţi să treacă mai uşor peste această perioadă dificilă.”

Legea 1/2011 vorbeşte „înregistrarea prin orice procedee a activităţilor desfăşurate în spaţiile şcolare” și nu la… înregistrarea lecțiilor online.

Dacă ar fi să ne luăm chiar după legea invocată în declaraţiile cu pricina, Legea 1/2011, zisă și a educației naționale, are la articolul 272 alineatul 5 care spune că „înregistrarea prin orice procedee a activităţilor desfăşurate în spaţiile şcolare” și nu la… înregistrarea lecțiilor online.

Z.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu sunt pregatiti. Multi au devenit profesori pe pile.
2
7
Profesorul la clasa, departe de ochii parintilor, au comportamentul unui tiran, el se crede un fel de Dumnezeu al elevilor si are un comportament arogant si sfidator. Profesorii din Romania nu pot fi mentori sau formatorii copiilor nostrii, ci niste fitosi plini de ifose si talente de mari vedete. Este comportamentul pe care il regasim si la adolescentii care termina 12 clase.
3
10
Incepe raca on line , intre profesori si parinti ! ''Pe al meu l-ai pus sa faca un subiect greu ; A luat nota mica si spus mai multe la ora decat Popescu ; Pe vremea noastra nu se preda asa , ii prostiti ! , etc. Asta-i motivul pentru care nu vor oamenii sa '' iasa in public '' !
6
0
Exista o lege a protectiei datelor personale care indica cum se protejeaza , ce sunt si cine poate manipula aceste date.In baza ei nu se publica numele elevului si nota obtinuta la bac sau evaluaresi nici numele locatarilor pe lista de intretinere.Legea este incalcata sistematetic de cei care instaleaza camere de supraveghere pe spatiul public si fiseaza trecatorii in diverse scopuri legale sau nu ..O stire ne spunea astazi ca ICCJ a decis eliminarea unor date personale de la inculpatii cu dosare finalizate.Or avea si profesorii ceva drepturi?
9
0
Acest sorin mihai fata de oligofren este un poponar pasiv care mai cocheteaza si cu scatofilia!! App la ISJ Cta pesedistii au fost mai penelisti decat penelistii!! Muie fagabou si muie stroe
3
6
Pentru cea cu curve si onanisti! Esti tare nefericita, sarmana de tine! Cata frustrare! Cred ca ai nevoie urgent de un psihiatru! Devine obsesie! La toate articolele bagi cate patru comentarii!
10
1
Poate sa nu se vada cate ore nu se fac? Cine verifica cate ore se fac si cum? De ce nu avem nici pana acum niste lectii standard propuse de minister? De ce nu au fost ajutati profesorii care nu se descurca cu dispozitivele necesare orelor din martie pana in septembrie? Asa o fi ROMANIA EDUCATA?
3
8
sa nu se vada prostia
5
9
Sunteti o adunatura de curve si onanisti in ISJ.
6
10
Nu vor pentru ca vin la ore doar sa isi ia banul, nu predau nimic si asteapta sa treaca ora, de aia castiga o gramada de bani si sunt stresati a dreac natie
3
16
Nu uita de scroafa de Petre cu taranca de Dumitrascu care mananca in birouri, ca sunt la putere si e dreptul lor sa manance pita cu branza si ceapa in biroul mare de sef! Si taranul din mangalia venit la oras, mare sef pus de amantul nevestei
4
12
Da, sa o vezi pe Ancuta eliberata si emancipata in cautarea unei noi oportunitati masculine sau pe Crina cum se linguseste pe langa orice barbat?
15
5
Vreau sa se inregistreze si activitatea isj online sa vedem si noi ce fac pe acolo daca respecta programul, cum se comporta cu publicul, ce fac in spatele usilor inchise... au ceva de ascuns? ... totul sa fie dat public big brother
17
6
PNL si acest idiot onanist trebuie dispara definitiv. PNL are obiectivul de a distruge tot ce inseamna educatie. Imbecilul asta vrea sa fie parlamentar? Psd si Pnl trebuie sa dispara definitiv. Sorinele esti cel mai incompetent, o nulitate. Cum sa pui sef la educatie un ospatar din mangalia care ciordea la notele de plata? Mars ba hotule inapoi la sat.
14
10
Asta e parerea ta de jeg PSD ist ! N ati avut doar psd ul la putere , atatia ani ?Ce au facut boule ? Unde suntem azi cu invatamantul ?
12
8
Prostanacul asta de sorin mihai habar nu are ce vorbeste. PNL partid de hoti l-a pus pe idiotul asta onanist pe lista de deputati si acum prostanacul tot incearca sa convinga profesorii sa-l voteze. Nu te voteaza nimeni pentru ca esti foarte prost, asta este parerea noastra.
15
13
Legea aceea este nula de drept. Activitatea scolara este publica iar de drepturi de autor nu poate fi vorba intrucat profesorul nu inoveaza ci preda ceva universal cunoscut si acceptat si nu prin vreo metoda noua de predare ci numai conform cu metodolgia de predare acceptata de Min. Educatiei. Deci care-i treaba?
10
19
Aici vina este a celor care ne conduc.In ce tari profesorii fac atatea hartii,da telefoane,emailuri elevilor sa trimita aceste declaratii?Obligatia profesorilor este sa predea nu sa faca pe telefonistul si secretara sa stranga si sa completeze hartii.In primul rand nu este legal.De ce esti obligat sa completezi aceste hartii fara vointa profesorilor,elevilor,parintilor? Daca as fi profesor nu as preda online cu toti elevii,as preda doar singur.Cum este sa vina o mamaica cu cratita prin fata calculatorului,sa spuna si doua cuvinte si tu sa predai? sau sa te inregistreze si sa te reclame?
20
0
kuhuihihlkjnikjn ihujiouhiouhiu
1
1
sunt si mic si...populist: alin 3 al art 272 pevede ca inregistrarea prin orice procedee a activitatii didactice poate fi facuta numai cu acordul celui care o conduce - adica prof; dar eu va citez alin 5, care nu are nicio legatura cu predatul din domiciliul personal al profesorilor, ci cu activitatea desfasurata in..spatiile scolare. fraierilor, voi ajunge in parlament
10
6
Dragi profesori increderea si respectul se castiga. Dragi parinti educatia inseamna mai mult decat o palma la fund data copilului. Educatia este singurul domeniu unde parintii vin si ii invata pe profesori cum sa predea. In curand o sa-i spuneti si medicului ce tratament sa administreze copilului.
23
2
Orele sunt predate cu respectarea unei programe publice , stabilita de minister. Nu exista nici un drept intelectual in povestea asta .
7
15
de ce se teme ministerul sa faca lectii model ?
18
4
profesori cer spor de radiatii ca stau la calculator , in ziua de azi majoritatea muncii este pe calculatr si iameni nu primesc spor, ar trebui dat spor si copiilor ca si ei fac orele tot online
13
9
Articol de rahat. Profesorii semneaza si ei un document similar. Este vorba de directiva GDPR. Nimeni nu are voie sa imi inregistreze copilul fara permisiunea mea, fie el profesor, alt elev, ministru, presedinte sau papa de la Roma.
29
3
si nimic sa inregistram. Dar daca ceva nu ne convine suntem opriti sa publicam liber pe net. Dar putem sesiza inspectoratul si putem aduce inregistrarile ca probe in favoarea sesizarii la inspectorat. Este simplu de inteles pentru parintii normali la cap. Este greu de inteles pentru parintii bombardieri. Si conform proverbului aschia nu sare departe de lemn din parinti bombardieri ies copii racketieri. N am gasit alta rima.
12
7
Sunt invitati sa-si dea cu parerea!
17
2
Am predat in facultate in SUA iar inregistrarile audio-video al cursurilor au nevoie de permisiunea profesorului. In principiu, este vorba de dreptul de proprietate intelectuala al materialelor didactice folosite, multe venind cu conditii de uz educational. Universitatile in SUA pot fi date in judecata de corporatii, persoane fizice, edituri pentru incalcarea dreptului de proprietate intelectuala. Inca ceva, a fi elev nu este acelasi lucru cu a cumpara un kil de rosii de la piata. E treaba inspectoratelor si directorilor de scoli sa verifice calitatea educatiei, online sau in persoana.
33
2
Asa cum clientul evalueaza manopera instalatorului care iti intra in casa verificand daca instalatia functioneaza, la fel profesorul trebuie verificat. Functioneaza elevii la materia predata sau nu. Daca nu atunci banii inapoi.
14
14
Pai semneaza si el,din moment ce a primit in comodat valorosul laptop Apple si gratuitea abonamentului la Internet de la onor minister !Nu ? Eu zic sa cereti si sa controlati pe mosia voastra ,onorabililor . Deocamdata, nu ne-ati oferit nimic. Casa e a mea si nici usa nu e a ta ! Ca la divort !
16
3
Si dupa ce promiti solemn in declaratie ca nu ii inregistrezii cand predau in josul paginii semneaza parintele si copilul. De cand un minor are drept de semnatura pe un act oficial? Si ala din clasa 1 care abia face bastonase si cerculete semneaza?
12
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272