REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

De Centenar, Tricolor de 100 de metri, la țărmul mării! VIDEO

De Centenar, Tricolor de 100 de metri, la țărmul mării! VIDEO

Replica API 3 decembrie 2018 | 00:34 295

Sute de localnici, elevi ai școlii Gimnaziale Limanu – 2 Mai, părinți ai acestora, cadre didactice dar și invitați de seamă au participat în data de 1 decembrie la festivitățile organizate de conducerea unității de învățământ și administrația locală, în comună și pe plaja din Vama Veche, cu ocazia Marii Uniri.

Manifestările au debutat la ora 10.30, la statuia Eroilor Martiri din comuna Limanu unde, după ce au intonat imnul României, elevi ai școlii Gimnaziale Limanu – 2 Mai au susținut un scurt program artistic, în jurul tricolorului. Tot cu ocazia sărbătoririi Centenarului, a fost oficiată slujba de sfințire a statuii care, de curând, a fost reabilitată de Primăria Limanu.

Eroii comunei care și-au pierdut viața în luptele pentru reîntregirea țării au fost pomeniți de primarul Daniel Georgescu, după care reprezentanții școlii, ai administrației locale împreună cu domnul senator Nicolae Moga au depus coroane de flori la statuia Eroilor Martiri.

Coroane de flori au fost depuse și la mormintele ostașilor martiri, înmormântați în curtea bisericii din comună.

Manifestările închinate Marii Unirii au continuat la orele prânzului, pe plaja din Vama Veche unde, elevi și cadre didactice ale Școlii Gimnaziale Limanu – 2 Mai, au desfășurat un steag de nu mai puțin de 100 de metri, de pe aleea principală a stațiunii spre țărmul mării, în acordurilor melodiilor patriotice și folclorice tradiționale.

Cei prezenți au sărbătorit apoi cu un pahar de vin fiert, ceai sau țuică fiartă, plăcinte tradiționale dobrogene, cu mere și dovleac. În mod simbolic, pentru a marca evenimentul de astăzi, a fost pregătit și un cozonac în forma numărului 100, iar la finalul petrecerii, cei prezenți s-au prins în horă.

#romania100 #centenar #1decembrie #Limanu #2Mai #VamaVeche #Hagieni #dragderomaniamea

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
felicitari ,copii isi vor aminti mandri ca au particiupat la centenar ,
0
0
Asteptam si cea mai lunga canalizare, cea mai lunga alee pietonala pe faleza, cea mai luminata comuna. Pana una alta nu sunt mandru ca ne kkam in fundul curtii si avem cele mai lungi cizme de cauciuc sa ajungem in centru Limanului.
5
2
Bani nostri spitalu e gol fara cele necesare
5
2
Felicitari organizatorilor si participantilor!Dar pentru cine va chinuiti atat?Pt o comuna de oameni tampiti sii urati la suflet?Astia nu merita nimic.Va chinuiti degeaba.Comuna de venetici!
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272