rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 11 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

O firmă a vrut să dea LOVITURA în Năvodari, dar şi-a luat… ŢEAPĂ!

DEBANDADĂ pe litoral. Afaceri LA LIMITA LEGII cu plajele concesionate de la Apele Române!

O firmă s-a trezit că își ia țeapă de la un proprietar de plajă din zona Năvodari, care pentru suma de 30.000 de euro/an le oferea spre închiriere suprafeța de 2.351 de metri pătrați de plajă. Zis și făcut. Firma doritoare, Rosa Dei Venti Tavian SRL, a plătit pe 22 decembrie 2016 suma de 134.700 lei, echivalentul unui an de chirie către firma SC Nautic Marine SRL, firmă a cărui administrator este Aurora Bija, mama lui George Bija, care se ocupă de afacere. Problema este că afacerea a căzut după ce firma contractoare a descoperit mai multe nereguli pe care George Bija le-ar face. Iar cel mai greu lucru pentru ei este să-și recupereze banii în totalitate.

Ceea ce părea a fi o afacere promițătoare în nordul stațiunii Mamaia s-a dovedit a fi un coșmar pentru o firmă condusă de un italian și o româncă. Aceștia au decis să închirieze o plajă de la numitul Gheorghe Claudiu Bija, care pretindea că este proprietar pe suprafața menționată. Au dat banii cum au negociat, chiar dacă contractul l-au primit ulterior și nesemnat.

Pe lângă aceasta, cei doi au descoperit că Bija nu este proprietar pe plajă, ci are și el închiriată suprafața de la firma SC EXELERO EVENTS SRL, unde administrator este Lenuța Costea, dar se ocupă fiul acesteia, Alex Costea. De asemenea, SC EXELERO EVENTS SRL are închiriată o porțiune de plajă care cuprinde și plaja lui Bija de la Apele Române, mai precis peste 4.000 de metri pătrați pentru aproape 10.000 de euro/an chirie.

Astfel, firma Rosa Dei Venti Tavian s-a înțeles cu firma lui Bija pentru plajă, însă după ce au fost plătiți banii, afacerea a căzut. S-a negociat restituirea sumei plătite integral pentru un sezon, lucru făcut printr-o convenție de plată la avocatul lui George Bija. Convenția a fost semnată la data de 16 martie 2017, prin care cele două părți se puneau de acord ca Bija să dea banii înapoi în termen de 45 de zile, după ce a achitat o parte din aceasta, mai precis 40.000 de lei, restul de peste 90.000 de lei să fie achitați în termenul precizat. Pe 28 aprilie a.c., Bija a mai achitat 45.000 de lei, aceștia fiind ultimii bani văzuți de reprezentanții firmei Rosa Dei Venti Tavian.

De atunci, afaceriștii au încercat să recupereze banii de la Bija prin vorbă, însă la un moment dat Bija le-a reproșat reprezentanților firmei care dorea închirierea plajei că se simte amenințat în momentul în care cei doi au precizat că vor apela la căile legale pentru a-și recupera restul banilor. Așa reiese dintr-un mesaj pe care Bija l-a transmis celor doi afaceriști.

Au făcut plângere și la Apele Române... răspunsul a fost halucinant!

Cei doi afaceriști au mers la Apele Române, pentru a face o reclamație pe data de 25 iulie a.c., aceștia fiind sunați imediat de către... proprietarul de drept, Alex Costea. „După două ore m-a sunat Alex Costea și mi-a transmis că o să ne-o luăm la m**e. Plus alte injurii pe care nu pot să le reproduc la adresa întregului neam”, a declarat reprezentantul firmei Rosa Dei Venti Tavian.

Ei au mers pentru a reclama faptul că pe plaja lui Bija s-au construit două beach baruri, despre care au informația că nu au nicio autorizație. Mai mult, Alex Costea le-a spus celor de la Rosa Dei Venti Tavian că nu se pot încheia contracte de închiriere, ci doar să se facă contracte de asociere prin participație, pentru ca totul să fie legal.

George Bija spune că le-a transmis că banii vor fi dați la finalul sezonului

Contactat telefonic de către reporterii „Replica”, George Bija a declarat că el le-a transmis reprezentanțiilor firmei că nu se pune problema nerestituirii restului de bani, mai ales că până în prezent el le-a dat mai bine de jumătate din suma datorată. „Este un prejudiciu, dar ei s-au retras. Am plătit mai bine de jumătate din bani, iar restul vor fi restituiți după ce se termină sezonul. Zona merge bine. Ei au acuzat că sunt probleme și nu se pot face lucruri (n.r. beach baruri, etc.), dar dacă veniți, o să vedeți că se poate”, a precizat George Bija.

George Bija este cunoscut publicului larg de când era administrator la clubul Vansses, local în care își făcea norma de distracție și fostul primar Radu Mazăre. Clubul a fost închis de Garda Financiară în anul 2010, iar amenzile s-au ținut lanț, Bija fiind nevoită să cesioneze acțiunile de atunci către doi cetățeni moldoveni, Valentin şi Angela Armaşu. Citește despre acest subiect aici. (link https://www.replicaonline.ro/clubul-vansses-pasat-de-la-unul-la-altul-8118/)

Claudia CORBU

vineri, 28 iulie 20178455
Comentarii

00Alexandru(18 iul 22:53)
Domnul Bija a facut niste Fapte la scara Cosmica si e cautat de Lege, de Legea Cauzei si a Efetului !!! Daca ii vine mintea la cap si restituie banii celor pe care i-a pagibit, chiar si doar in valoara creditelor restante, este clar ca va fi iertat in final. Daca nu, imi pare rau pentru el, dar are de platit crunt in fata lui Dumnezeu, respectiv toate sansele pierdute pe care le-a pricinuit. Sper ca va intelege ca o asumare a raspunderii si o restituire constienta a datoriilor pe care le are este o metoda mult mai simpla de a scapa de problema decat a lasa Legea Karmei sa actioneze asupra ta.
03Bija(28 iul 17:32)
Si Bija de ce nu da banii inapoi daca tot spune ca merge asa bine zona??
03Cetateanul corect(28 iul 16:48)
Daca nu e legal sa inchiriezi , subinchiriezi, daca barul e ilegal construit , nu se reziliaza contractul cu Apele Romane ! ?? Succes la incalcari atunci !!!!
05hamlet(28 iul 15:05)
Parca nu e voie cu afaceri pe plajele reabilitate din fonduri UE.Sa nu ceara aia banii inapoi!
13Pentru APELE ROMANE(28 iul 12:55)
...cei ce ar trebui sa se ocupe de ingrijirea plajelor...aflati ca plaja din Faleza Nord ...este mizerabila....arata sub orice critica...nu sunt montate cosuri de gunoi...acele pluguri care ar trebui sa traverseze plaja in fiecare zi...nu au fost nici macar o singura data...si au inceput sa creasca tot felul de buruieni....cainii maidanezi umbla in voie printre cearceafuri ...Nu credem ca asa ar trebui sa arate un loc in care s-au investit atatia bani...doar un audit financiar ne poate spune cata motorina s-a decontat ca fiind folosita pentru curatarea plajei...
24anton beton(28 iul 12:50)
libidinosul de ABRUDAN ce mai face ?Asta cere spaga si lu ma sa dar la altii...dupa care face reclamatii, oriunde si orice...
03Georgescu primar Vama Veche(28 iul 12:45)
Balaule demoleaza barul ilegal din fata terenului meu.
07mangalian(28 iul 09:57)
Aceiasi situatie este la Mangalia intre Saturn si Venus.Sunt contracte de inchiriere,subinchiriate mai departe pe zeci de mii de euro.De ex.fata lui Ioan Niculae a subichiriat 10.000 de metri patrati unui anume SAVA prieten cu primarul Radu pe zeci de mii de euro.Acest SAVA a construit pe plaja un adevarat restaurant intins pe 500 metri.Doamna Bogasiu de la Apele Romana stie si nu face nimic..... sa fie pe mana cu el !!!!!!!!!!!!!!
017mafia(28 iul 08:56)
Mafia machedoneasc inpreuna cu ce araba au in chirie majoritatea plajelor .Lucrurile acestea sunt acceptate tacit de mafia machedoneasca de la Apele Romane si autoritati locale.Cine le permite acestor samsari sa faca aceste nelegiuiri ,dar si sa sape pe plaja pt utilitati de apa potabila si calalizare pt .cosmelii si sa se intinda cu ele si pe plaja nou amenajata?Apoi in apa te trzjesti cu o seri de skyjeturi si placi pt apa in zona de inbaiere.Romania ,respectiv Dobrogea fac parte din Europa?
014Norica(28 iul 07:00)
Apele Romane sunt de vina ca le da voie sa subanchirieze si nu respecta contractul incheiat.Rezilierea contractului in doi timpi si trei miscari fara explicatii prea multe.
024anonimus(28 iul 06:15)
Machidoni care conduc dintotdeauna afacerile in Constanta in deplina cardasie!
17horia(28 iul 05:57)
Daca se intreaba vreun mafiot tigan,machidon cine sunt....Sunt Judecator in Constanta...Fugiti ca o sa intrati la puscarie
019Dan(28 iul 04:19)
De sezlongurile de la zoom beach si reyna care au ocupat in totalitate plajele reabilitate nu zic nimic cei de la apele romane?
133pepe(28 iul 01:59)
Cand e bija,cand dabija si ce va mai fute grija ca pe banii lui dabija se kaku mai moale ,bija!
022Yani fustanela(28 iul 00:43)
George Bija asta e un mare escroc si un mare mincinos.... piticu dracu
222horia(28 iul 00:41)
Dupa cum se pare, mafiotii de pe litoral au intrat in zona intimidarilor. Semn ca regimul lor incepe sa cada. Sunt curios cati o sa mai ramana in tara dupa ce o sa inceapa vanatoarea de vrajitoare. Si o sa se schimbe legislatia prin condamnarea lor la moarte.
mai mult...Replica
11 aug 23:51ReplicaALERTĂ! FOCAR de CORONAVIRUS la AUCHAN, de la VIVO Constanța!

Conducerea Auchan Constanța este acuzată de mai mulți angajați că a pus batista pe țambal, după ce mai multe...1692

11 aug 00:00ReplicaFAMILIA MERLĂ continuă să CĂPUȘEZE PARCUL TĂBĂCĂRIE!314
11 aug 00:29ReplicaCorpul de CONTROL al primului MINISTRU a SESIZAT ANI în legătură cu AVEREA rectorului ILIESCU de la OVIDIUS165
11 aug 00:32ReplicaBOMBĂ TOXICĂ! TONE de DEȘEURI DEVERSATE în CANALIZĂRI de SC Ecofriend Recycling

În ultimii ani, tone de deșeuri periculoase au ”poposit” pe meleagurile județului Constanța, la mijloc fiind...134

11 aug 00:24ReplicaNICI UN CONSTĂNȚEAN în CONDUCEREA noii ECHIPE a lui MARCEL CIOLACU191
11 aug 00:00ReplicaClinica MEDSTAR din Constanța, ÎNCHISĂ din cauza COVID-19!382
11 aug 00:00ReplicaSE ÎNCHID LOCALURILE la ora 23.00 în MAMAIA? VIDEO

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a emis pe 28 iulie decizia conform căreia terasele se vor închide...168

11 aug 00:00ReplicaINTERMEDIARUL unui TRAFICANT din MAREA BRITANIE a fost PRINS la COSTINEȘTI138
11 aug 00:23ReplicaPARCUL de la FAR, ASALTAT de MINORI, pe RITMURI ORIENTALE VIDEO128
11 aug 00:00ReplicaCINE a CONDUS APELE ROMÂNE de la REVOLUȚIE și până în PREZENT

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a fost înființată în 1991 și de-a lungul anilor a funcționat sub...145

11 aug 00:00ReplicaCUM au fost DUȘI de NAS LOCUITORII din MURFATLAR timp de un DECENIU165
11 aug 00:00ReplicaLOCUL de JOACĂ de lângă ȘCOALA 6 a fost ÎNGHIȚIT de un ȘANTIER112
Vremea
22.3°22.3° - 23.2° luni, 10 august 2020
ConstanțaUmiditate: 64%
Vânt: 0.33 m/s
Presiune: 1014 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
11 aug 00:00SportO nouă victorie pentru Răzvan Lucescu - A Hilal-Al Fateh, scor 2-1

Al Hilal, echipa antrenată de Răzvan Lucecsu, a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), formaţia Al...60

11 aug 00:00SportKostas Tsimikas de la Olympiacos Pireu va juca la campioana Angliei

Liverpool a anunţat, luni, transferul fundaşului stânga grec Kostas Tsimikas de la Olympiacos Pireu, pentru suma de...62

11 aug 00:00SportAlexandru Maxim și-a reziliat contractul cu Mainz - Ar putea rămâne la formația antrenată de Mrius Șumudică

FCSV Mainz a anunţat, luni, rezilierea de comun acord a contractului mijlocaşului Alexandru Maxim, înţelegere care...65

11 aug 00:00SportO nouă declarație marca Gigi Becali despre fotbalul feminin: Mie îmi e milă de femei

Patronul FCSB, Gigi Becali, a vut un nou derapaj, care ar pute fi considerat sexist, dând detalii despre noua echipă...101

Local
11 aug 16:33LocalStațiile de cale ferată și canalele navigabile, sub supravegherea FORȚELOR de ORDINE

În perioada 7-9 august a.c., polițiști și din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au...394

11 aug 16:49LocalIncendiu în comuna Ciobanu: O CASĂ a luat FOC

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină luni,10 august, în comuna Ciobanu strada...335

11 aug 16:50LocalMedicii veterinari au fost în CONTROL pe LITORAL

389

11 aug 00:00LocalSC Confort Urban SRL continuăa sfaltarea străzile din cartierul Compozitorilor

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, continuă să modernizeze zonele rezidențiale prin...89

11 aug 00:00LocalPrimăria Constanța zice că locurile de joacă din oraș sunt în continuă reabilitare

Pentru ca locuitorii Constanței să aibă parte de servicii de calitate și pentru că indiferent de situația critică...83

11 aug 16:16LocalINFANT- Decebal Făgădău a înmânat primele vouchere pentru fertilizarea in vitro

”Sperăm ca domnul primar Decebal Făgădău să aibă mână bună și să reușim să ne îndeplinim cel mai mare...98

11 aug 16:21LocalCONTROALE pe LITORAL: Amenzi în valoare de 124.350 de lei pentru OPERATORII găsiţi cu nereguli

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum...359

11 aug 16:21LocalAMENZI de peste 44000 de lei date de JANDARMII constănţeni

Peste 130 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în perioada...717

11 aug 16:22LocalUn vaccin anti-Covid 19 ar putea fi disponibil până la sfârșitul anului

403

Politică
11 aug 00:00PoliticăOrban: Decizia lui Dan Cristian Popescu de a candida susţinut de PSD - una greşită

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că este "greşită" decizia lui Dan Cristian Popescu de a candida...90

11 aug 00:00PoliticăAna Birchall: Sper ca dosarul '10 august' să nu fie tergiversat în justiţie

10 august va rămâne pentru totdeauna în istoria României ca ziua în care românii au demonstrat lumii întregi că...78

11 aug 00:00PoliticăTăriceanu: Guvernul Orban trebuie să plece; măsură de susţinere economică - creşterea veniturilor populaţiei

84

11 aug 00:00PoliticăCioloş: 10 august şi dosarul aferent agresiunilor din acea zi - o rană

Ordinea şi disciplina la care visează multă lume nu se obţin cu agresivitate şi amenzi, se construiesc pe...82

11 aug 00:00PoliticăPremierul Ludovic Orban, invitat miercuri în Parlament

Premierul Ludovic Orban este invitat miercuri, de la ora 13,00, în plenul Parlamentului, conform unei decizii luate...76

11 aug 00:00PoliticăSenat: Plen, marţi de la 14,00. Ordonanţa privind alocaţiile - pe ordinea de zi, sub rezerva depunerii raportului

77

Interviuri
25 iul 00:35InterviuriCHIŢAC: Constanţa are o administraţie AROGANTĂ care NU stă de VORBĂ cu OAMENII

În ultima perioadă s-a discutat intens pe marginea candidatului unic PNL-USR-PLUS, care ar fi asigurat într-o mare...2289

23 iul 00:35InterviuriHORIA CONSTANTINESCU: Vreau să SCUTUR Constanța de PILE și ȘMENURI! VIDEO

Horia Constantinescu, comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, dar...3834

22 iul 00:06InterviuriPRIM PROCURORUL Gill Julien Grigore Iacobici: La PARCHETUL TRIBUNALULUI, rata ACHITĂRILOR este SUB 3%! VIDEO

3896

21 iul 00:08InterviuriRĂZVAN FILIPESCU: Fermierii AMENINȚĂ cu PROTESTE și BLOCAREA drumurilor! VIDEO

Județul Constanța continuă să se confrunte cu mai multe probleme din diferite domenii, probleme care au fost...2323

10 iul 00:23InterviuriProcurorul TEODOR NIȚĂ: Industria DEȘEURILOR este mai BĂNOASĂ decât cea a DROGURILOR! VIDEO

Procurorul Teodor Niță a instrumentat dosare grele de-a lungul carierei, în momentul de față fiind ancorat în...9188

8 iul 00:14InterviuriMihai Stanciu: ATENȚIE, metoda Accidentul a fost înlocuită cu metoda COVID-19! VIDEO

4640

Monden
11 aug 00:00MondenÎn ziua când a împlinit 60 de ani, Antonio Banderas a dezvăluit că a fost testat pozitiv pentru COVID-19

Celebrul actor spaniol Antonio Banderas a împlinit luni 60 de ani, însă a primit un cadou pe cât de neaşteptat pe...79

11 aug 00:00MondenArnold Schwarzenegger a devenit bunic

Arnold Schwarzenegger a devenit bunic după ce fiica sa Katherine a dat naştere primului său copil, un băieţel. Este...79

11 aug 00:00MondenFolklore al cântăreţei Taylor Swift s-a menţinut în fruntea Billboard 200

75

11 aug 00:00MondenThrillerul psihologic Rebecca, regizat de Ben Wheatley, va fi lansat de Netflix în luna octombrie

Thrillerul psihologic „Rebecca”, bazat pe romanul scris de Daphne du Maurier şi regizat de Ben Wheatley, va fi...74

11 aug 00:00MondenRobin's Wish ilustrează ultimele zile ale actorului Robin Williams

Documentarul intitulat "Robin's Wish", care va fi lansat în curând, revine asupra ultimelor zile din viaţa actorului...76

11 aug 00:00MondenEdiţia de anul acesta a Festivalului Naţional de Teatru va avea loc exclusiv online

77

Mapamond
11 aug 00:00MapamondBelarus: Preşedintele Lukaşenko, reales cu peste 80% din voturi, anunţă Comisia Electorală Centrală

Preşedintele în exerciţiu al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a câştigat alegerile desfăşurate duminică în...80

11 aug 00:00MapamondOMS: Noul coronavirus poate fi eradicat dacă liderii statelor se mobilizează şi populaţia respectă măsurile

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut insistent luni...77

11 aug 00:00MapamondCoronavirus: Rusia a depăşit pragul de 15.000 de decese asociate COVID-19

82

11 aug 00:00MapamondNiger: Opt persoane, între care şase turişti francezi, ucise de indivizi înarmaţi

Opt persoane - şase francezi şi doi nigerieni - au fost ucise duminică de bărbaţi înarmaţi veniţi pe motociclete...79

11 aug 00:00MapamondOMS deplânge o lipsă acută de fonduri pentru combaterea pandemiei de COVID-19

Există un decalaj imens între fondurile necesare pentru combaterea pandemiei de COVID-19 şi fondurile promise la...78

11 aug 00:00MapamondHong Kong: Magnatul de presă Jimmy Lai, arestat în baza noii legislaţii privind securitatea naţională

73

Sănătate
11 aug 00:00SănătateCe înseamnă un puls normal? Ce valori au bătăile inimii, în funcție de vârstă

Pulsul reprezintă frecvența cu care inima noastră bate (frecvență cardiacă). Pulsul poate fi simțit în diferite...81

11 aug 00:00SănătateSindromul ovarelor polichistice, o cauza a infertilitatii

Unul dintre motivele pentru care o femeie poate să întâmpine dificultăți atunci când își propune să rămână...77

11 aug 00:00SănătateUtilizarea corectă a spray-ului nazal reduce inflamația sinusurilor

78

11 aug 00:00SănătateDurerile de creștere la copii - cum le identifici și când ar trebui să ajungi la medic

Peste 25% dintre copii au dureri de creștere. Acestea apar, de obicei, în două perioade: între 3-5 ani și apoi...75

11 aug 00:00SănătateStudiu: Gripa la vârste fragede influențează riscul viitor de boală

Gripa contactată timpuriu în viață reduce riscul persoanelor care au nevoie să solicite asistență medicală...76

11 aug 00:00SănătateAfecțiunile gastrointestinale: factori declanșatori

Dacă te-ai confruntat vreodată cu indigestie, constipație, senzație de arsură la stomac sau gaze intestinale, știi...79

11 aug 00:00SănătateCicatrici - tipuri, tratament și prevenție

Orice arsură, leziune sau altă traumă poate lăsa urme pe piele, numite cicatrici. De câte feluri sunt cicatricile...77

11 aug 00:00SănătateSuprasolicitarea fizică crește riscul de leziuni musculare

Exercițiile fizice sunt utile pentru starea generală de sănătate și pentru menținerea în formă, dar...76

11 aug 00:00SănătateCum asiguri buna funcționare a sistemului digestiv la copii

75

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT