rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

O firmă a vrut să dea LOVITURA în Năvodari, dar şi-a luat… ŢEAPĂ!

DEBANDADĂ pe litoral. Afaceri LA LIMITA LEGII cu plajele concesionate de la Apele Române!

O firmă s-a trezit că își ia țeapă de la un proprietar de plajă din zona Năvodari, care pentru suma de 30.000 de euro/an le oferea spre închiriere suprafeța de 2.351 de metri pătrați de plajă. Zis și făcut. Firma doritoare, Rosa Dei Venti Tavian SRL, a plătit pe 22 decembrie 2016 suma de 134.700 lei, echivalentul unui an de chirie către firma SC Nautic Marine SRL, firmă a cărui administrator este Aurora Bija, mama lui George Bija, care se ocupă de afacere. Problema este că afacerea a căzut după ce firma contractoare a descoperit mai multe nereguli pe care George Bija le-ar face. Iar cel mai greu lucru pentru ei este să-și recupereze banii în totalitate.

Ceea ce părea a fi o afacere promițătoare în nordul stațiunii Mamaia s-a dovedit a fi un coșmar pentru o firmă condusă de un italian și o româncă. Aceștia au decis să închirieze o plajă de la numitul Gheorghe Claudiu Bija, care pretindea că este proprietar pe suprafața menționată. Au dat banii cum au negociat, chiar dacă contractul l-au primit ulterior și nesemnat.

Pe lângă aceasta, cei doi au descoperit că Bija nu este proprietar pe plajă, ci are și el închiriată suprafața de la firma SC EXELERO EVENTS SRL, unde administrator este Lenuța Costea, dar se ocupă fiul acesteia, Alex Costea. De asemenea, SC EXELERO EVENTS SRL are închiriată o porțiune de plajă care cuprinde și plaja lui Bija de la Apele Române, mai precis peste 4.000 de metri pătrați pentru aproape 10.000 de euro/an chirie.

Astfel, firma Rosa Dei Venti Tavian s-a înțeles cu firma lui Bija pentru plajă, însă după ce au fost plătiți banii, afacerea a căzut. S-a negociat restituirea sumei plătite integral pentru un sezon, lucru făcut printr-o convenție de plată la avocatul lui George Bija. Convenția a fost semnată la data de 16 martie 2017, prin care cele două părți se puneau de acord ca Bija să dea banii înapoi în termen de 45 de zile, după ce a achitat o parte din aceasta, mai precis 40.000 de lei, restul de peste 90.000 de lei să fie achitați în termenul precizat. Pe 28 aprilie a.c., Bija a mai achitat 45.000 de lei, aceștia fiind ultimii bani văzuți de reprezentanții firmei Rosa Dei Venti Tavian.

De atunci, afaceriștii au încercat să recupereze banii de la Bija prin vorbă, însă la un moment dat Bija le-a reproșat reprezentanților firmei care dorea închirierea plajei că se simte amenințat în momentul în care cei doi au precizat că vor apela la căile legale pentru a-și recupera restul banilor. Așa reiese dintr-un mesaj pe care Bija l-a transmis celor doi afaceriști.

Au făcut plângere și la Apele Române... răspunsul a fost halucinant!

Cei doi afaceriști au mers la Apele Române, pentru a face o reclamație pe data de 25 iulie a.c., aceștia fiind sunați imediat de către... proprietarul de drept, Alex Costea. „După două ore m-a sunat Alex Costea și mi-a transmis că o să ne-o luăm la m**e. Plus alte injurii pe care nu pot să le reproduc la adresa întregului neam”, a declarat reprezentantul firmei Rosa Dei Venti Tavian.

Ei au mers pentru a reclama faptul că pe plaja lui Bija s-au construit două beach baruri, despre care au informația că nu au nicio autorizație. Mai mult, Alex Costea le-a spus celor de la Rosa Dei Venti Tavian că nu se pot încheia contracte de închiriere, ci doar să se facă contracte de asociere prin participație, pentru ca totul să fie legal.

George Bija spune că le-a transmis că banii vor fi dați la finalul sezonului

Contactat telefonic de către reporterii „Replica”, George Bija a declarat că el le-a transmis reprezentanțiilor firmei că nu se pune problema nerestituirii restului de bani, mai ales că până în prezent el le-a dat mai bine de jumătate din suma datorată. „Este un prejudiciu, dar ei s-au retras. Am plătit mai bine de jumătate din bani, iar restul vor fi restituiți după ce se termină sezonul. Zona merge bine. Ei au acuzat că sunt probleme și nu se pot face lucruri (n.r. beach baruri, etc.), dar dacă veniți, o să vedeți că se poate”, a precizat George Bija.

George Bija este cunoscut publicului larg de când era administrator la clubul Vansses, local în care își făcea norma de distracție și fostul primar Radu Mazăre. Clubul a fost închis de Garda Financiară în anul 2010, iar amenzile s-au ținut lanț, Bija fiind nevoită să cesioneze acțiunile de atunci către doi cetățeni moldoveni, Valentin şi Angela Armaşu. Citește despre acest subiect aici. (link https://www.replicaonline.ro/clubul-vansses-pasat-de-la-unul-la-altul-8118/)

Claudia CORBU

vineri, 28 iulie 20177962
Comentarii

00Alexandru(18 iul 22:53)
Domnul Bija a facut niste Fapte la scara Cosmica si e cautat de Lege, de Legea Cauzei si a Efetului !!! Daca ii vine mintea la cap si restituie banii celor pe care i-a pagibit, chiar si doar in valoara creditelor restante, este clar ca va fi iertat in final. Daca nu, imi pare rau pentru el, dar are de platit crunt in fata lui Dumnezeu, respectiv toate sansele pierdute pe care le-a pricinuit. Sper ca va intelege ca o asumare a raspunderii si o restituire constienta a datoriilor pe care le are este o metoda mult mai simpla de a scapa de problema decat a lasa Legea Karmei sa actioneze asupra ta.
03Bija(28 iul 17:32)
Si Bija de ce nu da banii inapoi daca tot spune ca merge asa bine zona??
03Cetateanul corect(28 iul 16:48)
Daca nu e legal sa inchiriezi , subinchiriezi, daca barul e ilegal construit , nu se reziliaza contractul cu Apele Romane ! ?? Succes la incalcari atunci !!!!
05hamlet(28 iul 15:05)
Parca nu e voie cu afaceri pe plajele reabilitate din fonduri UE.Sa nu ceara aia banii inapoi!
13Pentru APELE ROMANE(28 iul 12:55)
...cei ce ar trebui sa se ocupe de ingrijirea plajelor...aflati ca plaja din Faleza Nord ...este mizerabila....arata sub orice critica...nu sunt montate cosuri de gunoi...acele pluguri care ar trebui sa traverseze plaja in fiecare zi...nu au fost nici macar o singura data...si au inceput sa creasca tot felul de buruieni....cainii maidanezi umbla in voie printre cearceafuri ...Nu credem ca asa ar trebui sa arate un loc in care s-au investit atatia bani...doar un audit financiar ne poate spune cata motorina s-a decontat ca fiind folosita pentru curatarea plajei...
24anton beton(28 iul 12:50)
libidinosul de ABRUDAN ce mai face ?Asta cere spaga si lu ma sa dar la altii...dupa care face reclamatii, oriunde si orice...
03Georgescu primar Vama Veche(28 iul 12:45)
Balaule demoleaza barul ilegal din fata terenului meu.
07mangalian(28 iul 09:57)
Aceiasi situatie este la Mangalia intre Saturn si Venus.Sunt contracte de inchiriere,subinchiriate mai departe pe zeci de mii de euro.De ex.fata lui Ioan Niculae a subichiriat 10.000 de metri patrati unui anume SAVA prieten cu primarul Radu pe zeci de mii de euro.Acest SAVA a construit pe plaja un adevarat restaurant intins pe 500 metri.Doamna Bogasiu de la Apele Romana stie si nu face nimic..... sa fie pe mana cu el !!!!!!!!!!!!!!
015mafia(28 iul 08:56)
Mafia machedoneasc inpreuna cu ce araba au in chirie majoritatea plajelor .Lucrurile acestea sunt acceptate tacit de mafia machedoneasca de la Apele Romane si autoritati locale.Cine le permite acestor samsari sa faca aceste nelegiuiri ,dar si sa sape pe plaja pt utilitati de apa potabila si calalizare pt .cosmelii si sa se intinda cu ele si pe plaja nou amenajata?Apoi in apa te trzjesti cu o seri de skyjeturi si placi pt apa in zona de inbaiere.Romania ,respectiv Dobrogea fac parte din Europa?
012Norica(28 iul 07:00)
Apele Romane sunt de vina ca le da voie sa subanchirieze si nu respecta contractul incheiat.Rezilierea contractului in doi timpi si trei miscari fara explicatii prea multe.
022anonimus(28 iul 06:15)
Machidoni care conduc dintotdeauna afacerile in Constanta in deplina cardasie!
16horia(28 iul 05:57)
Daca se intreaba vreun mafiot tigan,machidon cine sunt....Sunt Judecator in Constanta...Fugiti ca o sa intrati la puscarie
017Dan(28 iul 04:19)
De sezlongurile de la zoom beach si reyna care au ocupat in totalitate plajele reabilitate nu zic nimic cei de la apele romane?
123pepe(28 iul 01:59)
Cand e bija,cand dabija si ce va mai fute grija ca pe banii lui dabija se kaku mai moale ,bija!
020Yani fustanela(28 iul 00:43)
George Bija asta e un mare escroc si un mare mincinos.... piticu dracu
221horia(28 iul 00:41)
Dupa cum se pare, mafiotii de pe litoral au intrat in zona intimidarilor. Semn ca regimul lor incepe sa cada. Sunt curios cati o sa mai ramana in tara dupa ce o sa inceapa vanatoarea de vrajitoare. Si o sa se schimbe legislatia prin condamnarea lor la moarte.
mai mult...Replica
18 ian 20:21ReplicaACCIDENT RUTIER în Constanța: mai multe victime, una ÎNCARCERATĂ!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, sâmbătă, 18 ianuarie, la ieșire din Murfatlar,...892

18 ian 19:14ReplicaDRDP Constanța: starea drumurilor!805
18 ian 00:00ReplicaNESIMȚIRE cât CASA POPORULUI printre CONSTĂNȚENI! Au transformat un centru cultural în COCINĂ!1401
18 ian 00:00ReplicaPROGNOZA METEO la Constanța: Punem haina în cui sau vine GERUL?

Astfel, în Constanța, pe 19 ianuarie, meteorologii spun că temperatura maximă va fi de 4 grade, cea minimă: 1 grad,...1344

18 ian 12:10ReplicaFOCURI de ARMĂ într-un CLUB din Mamaia! Agresorul, PRELUAT de pe aeroport şi adus la Constanţa1531
18 ian 14:41ReplicaAutovehicul BURDUŞIT cu ţigări de contrabandă, DEPISTAT de Garda de Coastă în judeţul Constanţa. VIDEO!883
18 ian 14:43ReplicaO şoferiţă din Constanţa a provocat un accident rutier în Tulcea; trei persoane au fost rănite

Neatenţia la volan! În noaptea de 17 spre 18 ianuarie a.c., o femeie de 42 de ani din Constanta, în timp ce conducea...1110

18 ian 14:40ReplicaDorel în traficul din Constanţa. Un şofer şi-a montat invers plăcuţele de înmatriculare!2949
18 ian 12:01ReplicaUn şofer RUPT de BEAT a intrat într-o maşină implicată în accident; două persoane rănite5546
18 ian 00:00ReplicaCONTRACT de la PORTUL CONSTANȚA pentru firma unui CONTROVERSAT POLITICIAN

Portul Constanța a angajat pentru realizarea unei expertize tehnice o firmă deținută de familia unui controversat...2318

18 ian 00:00ReplicaFostul șef al CJAS Constanța cere DESECRETIZAREA documentelor S.R.I. aflate în instanță1409
18 ian 08:02ReplicaVIDEO! Supărat că are DATORII. Şeful Ocolului Silvic Dunărea de Jos își pierde vremea prin baruri, la Cernavodă?!1821
Vremea
3.2°3.2° - 3.5° sâmbătă, 18 ianuarie 2020
ConstanțaUmiditate: 78%
Vânt: 3.18 m/s
Presiune: 1027 milibari

Loto
6/49171920232630
5/406912323327
joker6183334379
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 ian 00:00SportFotbal: FC Viitorul, învinsă de Olimpik Doneţk cu 2-1, în meci amical

Echipa de fotbal FC Viitorul a fost învinsă de formaţia ucraineană Olimpik Doneţk cu scorul de 2-1 (1-1), vineri,...343

18 ian 00:00SportSimona Halep a ajuns la Melbourne. Mesajul postat înainte de primul Grand Slam al anului, Australian Open

Simona Halep e gata de marea bătălie pentru Australian Open. Campioana noastră a ajuns deja la Melbourne și a...497

18 ian 00:00SportPrima reacție a lui Mihai Stoica după ce Adrian Mutu a fost numit selecționerul României U21

Mihai Stoica speră ca Adrian Mutu să aibă succesul lui Mirel Rădoi la echipa națională U21. Mai ales pentru că e...688

18 ian 19:15SportRăsturnare de situație: Neymar, prima ofertă oficială primită. Salariul e colosal

Neymar nu mai este "persona non-grata" la PSG, cu toate că, după "telenovela" transferului, din vară, i-a înfuriat...865

Local
18 ian 00:00LocalHOȚI de ambarcațiuni, identificați de polițiștii de la Transporturi

În urma cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de furt de ambarcațiune și a două infracțiuni de furt...333

18 ian 00:00LocalActivități informativ-preventive desfășurate de polițiștii constănțeni

În cadrul Programului național și local de prevenire a infracțiunilor comise contra patrimoniului, la data de 16...247

18 ian 00:00LocalBărbat din Agigea, PRINS în timp ce vindea pește pe stradă!

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Agigea, la data de 16 ianuarie a.c., în jurul orei 13.15, au depistat un...376

18 ian 00:00LocalÎncarcerat pentru loviri sau alte violențe!

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Constanța, la data de 16 ianuarie a.c., au...270

18 ian 00:00LocalPolițiști trimiși în judecată pentru infracțiuni de corupție

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș au...290

18 ian 00:00LocalPește fără documente legale confiscat de polițiști

85 de kilograme de pește au fost confiscate de polițiștii tulceni, după ce au depistat în trafic un bărbat de 47...285

18 ian 00:00LocalViceprimarul Costin Răsăuțeanu, întâlnire cu comandantul Grupării Navale Permanente a NATO

Viceprimarul municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu s-a întâlnit vineri, 17 ianuarie, cu noul comandant al...276

18 ian 00:00LocalRegia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice din Constanța face angajări

Vrei să te angajezi la RADET Constanța? Regia Autonomă de Distribuție anunță că sunt disponibile aproximativ 25...289

18 ian 00:00LocalCea mai lungă misiune a Forțelor Navale Române: șase luni de comandă NATO

Aflat, în premieră, la comanda grupării navale permanente a NATO de luptă contra minelor SNMCMG - 2 (Standing NATO...248

18 ian 00:00LocalISJ a lansat un proiect-pilot în premieră națională la Liceul Teoretic Emil Racoviță din Techirghiol

La Liceul Teoretic Emil Racoviță Techirghiol, a avut loc joi, 16 ianuarie lansarea proiectului-pilot Un ghiozdan...249

Politică
18 ian 00:00PoliticăKlaus Iohannis refuză legea care a stârnit controverse privind consumul de droguri

Președintele Klaus Iohannis a trimis vineri la reexaminare legea inițiată de deputatul USR Lavinia Cosma care...287

18 ian 00:00PoliticăVictor Ponta este de părere că vor fi alegeri anticipate, dar nu şi scrutin pentru primari în două tururi

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat vineri într-o conferinţă de presă la Reşiţa că vor avea loc...232

18 ian 00:00PoliticăDacian Cioloș și Nicușor Dan, în dezacord asupra desemnării candidatului unic al USR-PLUS

Vlad Voiculescu și-a lansat, vineri, candidatura pentru Primăria Capitalei, fiind susținut de Dacian Cioloș și...246

18 ian 00:00PoliticăDeputatul Ion Cupă s-a înscris în PMP

Deputatul Ion Cupă s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară, a anunţat, vineri, preşedintele PMP, Eugen Tomac,...262

18 ian 00:00PoliticăRareș Bogdan, replică pentru Dan Barna: Să mai lase aroganțele, să nu ajungă ca Năstase

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan îi răspunde președintelui USR, Dan Barna, după ce acesta a criticat...278

18 ian 00:00PoliticăVictor Ponta își pune speranțe în Sorin Grindeanu pentru reforma PSD: „Nu-i ușor deloc“

Liderul Pro România, Victor Ponta, şi-a exprimat vineri, la Reşiţa, speranţa că Sorin Grindeanu va reuşi să...252

18 ian 00:00PoliticăCiolacu: Prioritatea zero este pregătirea pentru alegerile locale

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat vineri, la Piteşti, că prioritatea social-democraţilor...218

18 ian 00:00PoliticăMihaela Huncă (Pro România): Vizitele neaşteptate în şcoli ale ministrului Educaţiei nu rezolvă nimic

Deputatul Pro România Mihaela Huncă a declarat, vineri, că vizitele inopinate în şcolile din mediul rural ale...240

18 ian 00:00PoliticăDaniel Suciu (PSD): Vom depune moţiune de cenzură; nu ne temem de o bătălie deschisă cu PNL

Secretarul general adjunct al PSD, deputatul Daniel Suciu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută...235

17 ian 00:00PoliticăIohannis: Sunt destul de sceptic în legătură cu moţiunea de cenzură

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că este destul de sceptic în legătură cu anunţul PSD privind depunerea...375

Monden
18 ian 00:00MondenCine este artistul care tatuează cele mai în vogă vedete. ADDA, Velea, Antonia și Lino Golden i-au fost clienți

ADDA și soțul ei s-au întors din Asia Express cu forțe noi și plini de energie, după ce au făcut parte din cel...260

18 ian 00:00MondenŞerban din „Liceenii“ a ajuns prof de mate şi actor în America

S-a lansat în filmul „Liceenii” (1986), unde l-a interpretat pe elevul Şerban Pascu, iar pasiunea pentru teatru a...344

18 ian 00:00MondenMama Cristinei Țopescu locuia în București. De ce nu și-a sunat fiica în noaptea de Anul Nou

Medicul Monica Pop a dezvăluit că mama Cristinei locuia de ceva vreme în București, unde se mutase tocmai pentru a-i...569

18 ian 00:00MondenWhat’s Up va fi operat de urgență. Situația medicală a artistului s-a agravat: „Viața mă pune la colț“

Cântărețul What’s Up și-a anunțat recent prietenii virtuali și admiratorii că anul 2020 i-a făcut o surpriză...323

18 ian 00:00MondenEminem şi-a surprins fanii cu un nou album

Eminem şi-a surprins fanii lansând vineri un nou album, alături de videoclipul piesei ''Darkness'', în care...222

18 ian 00:00MondenMariah Carey, printre artiştii care vor fi incluşi în Songwriters Hall of Fame în 2020

Cântăreaţa Mariah Carey se află printre artiştii care vor fi incluşi în Songwriters Hall of Fame, cu prilejul...228

18 ian 00:00MondenDemi Lovato va interpreta imnul SUA la Super Bowl

Cântăreaţa americană Demi Lovato a anunţat joi că va interpreta imnul naţional al Statelor Unite la Super Bowl,...225

18 ian 00:00Monden''Bad Boys'' şi ''Dolittle'', acţiune şi divertisment pentru întreaga familie pe ecranele din SUA

Filmele "Bad Boys for Life" şi "Dolittle" promit acţiune şi divertisment pentru întreaga familie odată cu lansarea...217

18 ian 00:00MondenTaika Waititi, contactat de producătorii ''Star Wars'' pentru a regiza un nou episod din această saga

Producătorii francizei galactice "Star Wars" l-au contactat pe cineastul Taika Waititi pentru a-i cere să regizeze un...227

18 ian 00:00MondenSerialul ''Watchmen'' nu avea un al doilea sezon, potrivit HBO

HBO nu are planuri pentru un al doilea sezon al serialului "Watchmen", iar creatorul său, Damon Lindelof, nu este...241

Mapamond
18 ian 00:00MapamondEuropenii care nu-şi legalizează statutul în Regatul Unit până la data limită nu vor fi expulzaţi automat

Regatul Unit nu-i va expulza automat pe cetăţenii europeni care nu au cerut obţinerea statutului de rezident în...231

18 ian 00:00MapamondAvion ucrainean doborât: Iranul este pregătit să trimită cutiile negre în Ucraina, susţine Kievul

Iranul este pregătit să transfere Kievului cutiile negre ale avionului de linie ucrainean doborât la 8 ianuarie la...225

18 ian 00:00MapamondMalta: Şeful poliţiei a demisionat pe fondul criticilor privind anchetarea asasinării Daphnei Caruana Galizia

Şeful poliţiei malteze Lawrence Cutajar, acuzat de societatea civilă şi de familia jurnalistei asasinate Daphne...210

18 ian 00:00MapamondPremierul ungar Viktor Orban apără decizia guvernului său de a nu plăti compensaţii pentru condiţiile de detenţie

Premierul ungar Viktor Orban şi-a exprimat vineri susţinerea pentru decizia guvernului său de a suspenda...253

18 ian 00:00MapamondFostul şef al Serviciului Naţional de Securitate al Armeniei, Goergy Kutoyan, găsit mort la Erevan

Fostul şef al Serviciului Naţional de Securitate (SNB) al Armeniei, Georgy Kutoyan, a fost găsit mort, vineri, în...237

18 ian 00:00MapamondSUA: Unsprezece militari americani, trataţi pentru comoţii în urma atacului de la 8 ianuarie al Iranului

Unsprezece militari americani au fost trataţi pentru comoţii după atacul cu rachete iraniene de pe 8 ianuarie asupra...224

18 ian 00:00MapamondBelgia: Captură record de 126 de milioane de ţigări contrafăcute

Vama belgiană a anunţat vineri confiscarea, în regiunea portului Anvers (nord), a 126 de milioane de ţigări...237

18 ian 00:00MapamondGermania: Anchetatorii primesc puteri sporite pentru a lupta împotriva pedofiliei online

Germania le va acorda puteri mai mari anchetatorilor în lupta împotriva pedofiliei online, după ce parlamentarii au...209

18 ian 00:00MapamondŢările de Jos: Tânăr arestat pentru punerea în vânzare online a 12 miliarde de nume de utilizatori şi parole furate

Poliţia olandeză a anunţat vineri arestarea, într-o operaţiune internaţională, a unui tânăr de 22 de ani sub...227

18 ian 00:00MapamondRata natalităţii în China, la cel mai scăzut nivel de după 1949

Rata natalităţii în China a scăzut anul trecut la cel mai scăzut nivel de la fondarea Republicii Populare în 1949,...221

Sănătate
18 ian 00:00SănătateMedicii trag un semnal de ALARMĂ: Iată simptomele care NU trebuie ignorate

Tumorile pe creier ocupă un important loc în patologia neurochirurgicală, fiind și principala cauză de deces de...282

18 ian 00:00SănătateZece cauze mai puțin cunoscute ale bolilor de inimă

Sforăitul, relația nefericită și timpul petrecut în trafic, pe lângă alte cauze, ne pot influența sănătatea...292

18 ian 00:00SănătateCând și cum trebuie să luăm vitaminele și suplimentele alimentare

Vitaminele și mineralele sunt indispensabile pentru o sănătate de fier. Cel mai bine ar fi să le obținem printr-o...239

18 ian 00:00SănătateSporturile de iarnă: Riscuri şi prevenţie

În fiecare an, milioane de oameni se adună pe pârtiile de schi și pe patinoare pentru a se bucura de câteva ore de...207

18 ian 00:00SănătateCare este cea mai bună dietă pentru sănătatea mentală

Suntem ceea ce mâncăm, nu doar fizic, ci și psihic. Cercetările arată, pe de o parte, că persoanele care urmează...252

18 ian 00:00SănătateMasajul facial şi beneficiile acestuia

Dacă te-ai obișnuit să-ți oferi din când în când câte o zi la un salon de înfrumusețare sau la spa, unde să...229

18 ian 00:00SănătateVederea încețoșată: Iată cele mai frecvente cauze

Vederea încețoșată constă în pierderea clarității câmpului vizual, iar aceasta poate apărea treptat sau brusc,...281

17 ian 00:00SănătateMit sau adevăr: Consumul de lactate crește riscul de cancer?

Cancerul este o problemă majoră de sănătate publică la nivel mondial, cu un număr estimat de cancere de peste 21...527

17 ian 00:00SănătateZahărul crește riscul de boli inflamatorii intestinale

Consumul de zahăr este asociat cu multiple afecțiuni, precum obezitate, diabet, afecțiuni cardiovasculare și chiar...375

17 ian 00:00SănătateȘahul, o activitate pentru întreaga familie. Iată ce beneficii are

Supranumit ”jocul minții”, șahul este un sport intelectual care stimulează capacitatea cognitivă și exersează...331