rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 25 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

O firmă a vrut să dea LOVITURA în Năvodari, dar şi-a luat… ŢEAPĂ!

DEBANDADĂ pe litoral. Afaceri LA LIMITA LEGII cu plajele concesionate de la Apele Române!

O firmă s-a trezit că își ia țeapă de la un proprietar de plajă din zona Năvodari, care pentru suma de 30.000 de euro/an le oferea spre închiriere suprafeța de 2.351 de metri pătrați de plajă. Zis și făcut. Firma doritoare, Rosa Dei Venti Tavian SRL, a plătit pe 22 decembrie 2016 suma de 134.700 lei, echivalentul unui an de chirie către firma SC Nautic Marine SRL, firmă a cărui administrator este Aurora Bija, mama lui George Bija, care se ocupă de afacere. Problema este că afacerea a căzut după ce firma contractoare a descoperit mai multe nereguli pe care George Bija le-ar face. Iar cel mai greu lucru pentru ei este să-și recupereze banii în totalitate.

Ceea ce părea a fi o afacere promițătoare în nordul stațiunii Mamaia s-a dovedit a fi un coșmar pentru o firmă condusă de un italian și o româncă. Aceștia au decis să închirieze o plajă de la numitul Gheorghe Claudiu Bija, care pretindea că este proprietar pe suprafața menționată. Au dat banii cum au negociat, chiar dacă contractul l-au primit ulterior și nesemnat.

Pe lângă aceasta, cei doi au descoperit că Bija nu este proprietar pe plajă, ci are și el închiriată suprafața de la firma SC EXELERO EVENTS SRL, unde administrator este Lenuța Costea, dar se ocupă fiul acesteia, Alex Costea. De asemenea, SC EXELERO EVENTS SRL are închiriată o porțiune de plajă care cuprinde și plaja lui Bija de la Apele Române, mai precis peste 4.000 de metri pătrați pentru aproape 10.000 de euro/an chirie.

Astfel, firma Rosa Dei Venti Tavian s-a înțeles cu firma lui Bija pentru plajă, însă după ce au fost plătiți banii, afacerea a căzut. S-a negociat restituirea sumei plătite integral pentru un sezon, lucru făcut printr-o convenție de plată la avocatul lui George Bija. Convenția a fost semnată la data de 16 martie 2017, prin care cele două părți se puneau de acord ca Bija să dea banii înapoi în termen de 45 de zile, după ce a achitat o parte din aceasta, mai precis 40.000 de lei, restul de peste 90.000 de lei să fie achitați în termenul precizat. Pe 28 aprilie a.c., Bija a mai achitat 45.000 de lei, aceștia fiind ultimii bani văzuți de reprezentanții firmei Rosa Dei Venti Tavian.

De atunci, afaceriștii au încercat să recupereze banii de la Bija prin vorbă, însă la un moment dat Bija le-a reproșat reprezentanților firmei care dorea închirierea plajei că se simte amenințat în momentul în care cei doi au precizat că vor apela la căile legale pentru a-și recupera restul banilor. Așa reiese dintr-un mesaj pe care Bija l-a transmis celor doi afaceriști.

Au făcut plângere și la Apele Române... răspunsul a fost halucinant!

Cei doi afaceriști au mers la Apele Române, pentru a face o reclamație pe data de 25 iulie a.c., aceștia fiind sunați imediat de către... proprietarul de drept, Alex Costea. „După două ore m-a sunat Alex Costea și mi-a transmis că o să ne-o luăm la m**e. Plus alte injurii pe care nu pot să le reproduc la adresa întregului neam”, a declarat reprezentantul firmei Rosa Dei Venti Tavian.

Ei au mers pentru a reclama faptul că pe plaja lui Bija s-au construit două beach baruri, despre care au informația că nu au nicio autorizație. Mai mult, Alex Costea le-a spus celor de la Rosa Dei Venti Tavian că nu se pot încheia contracte de închiriere, ci doar să se facă contracte de asociere prin participație, pentru ca totul să fie legal.

George Bija spune că le-a transmis că banii vor fi dați la finalul sezonului

Contactat telefonic de către reporterii „Replica”, George Bija a declarat că el le-a transmis reprezentanțiilor firmei că nu se pune problema nerestituirii restului de bani, mai ales că până în prezent el le-a dat mai bine de jumătate din suma datorată. „Este un prejudiciu, dar ei s-au retras. Am plătit mai bine de jumătate din bani, iar restul vor fi restituiți după ce se termină sezonul. Zona merge bine. Ei au acuzat că sunt probleme și nu se pot face lucruri (n.r. beach baruri, etc.), dar dacă veniți, o să vedeți că se poate”, a precizat George Bija.

George Bija este cunoscut publicului larg de când era administrator la clubul Vansses, local în care își făcea norma de distracție și fostul primar Radu Mazăre. Clubul a fost închis de Garda Financiară în anul 2010, iar amenzile s-au ținut lanț, Bija fiind nevoită să cesioneze acțiunile de atunci către doi cetățeni moldoveni, Valentin şi Angela Armaşu. Citește despre acest subiect aici. (link https://www.replicaonline.ro/clubul-vansses-pasat-de-la-unul-la-altul-8118/)

Claudia CORBU

vineri, 28 iulie 2017745
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

00Alexandru(18 iul 22:53)
Domnul Bija a facut niste Fapte la scara Cosmica si e cautat de Lege, de Legea Cauzei si a Efetului !!! Daca ii vine mintea la cap si restituie banii celor pe care i-a pagibit, chiar si doar in valoara creditelor restante, este clar ca va fi iertat in final. Daca nu, imi pare rau pentru el, dar are de platit crunt in fata lui Dumnezeu, respectiv toate sansele pierdute pe care le-a pricinuit. Sper ca va intelege ca o asumare a raspunderii si o restituire constienta a datoriilor pe care le are este o metoda mult mai simpla de a scapa de problema decat a lasa Legea Karmei sa actioneze asupra ta.
03Bija(28 iul 17:32)
Si Bija de ce nu da banii inapoi daca tot spune ca merge asa bine zona??
03Cetateanul corect(28 iul 16:48)
Daca nu e legal sa inchiriezi , subinchiriezi, daca barul e ilegal construit , nu se reziliaza contractul cu Apele Romane ! ?? Succes la incalcari atunci !!!!
05hamlet(28 iul 15:05)
Parca nu e voie cu afaceri pe plajele reabilitate din fonduri UE.Sa nu ceara aia banii inapoi!
13Pentru APELE ROMANE(28 iul 12:55)
...cei ce ar trebui sa se ocupe de ingrijirea plajelor...aflati ca plaja din Faleza Nord ...este mizerabila....arata sub orice critica...nu sunt montate cosuri de gunoi...acele pluguri care ar trebui sa traverseze plaja in fiecare zi...nu au fost nici macar o singura data...si au inceput sa creasca tot felul de buruieni....cainii maidanezi umbla in voie printre cearceafuri ...Nu credem ca asa ar trebui sa arate un loc in care s-au investit atatia bani...doar un audit financiar ne poate spune cata motorina s-a decontat ca fiind folosita pentru curatarea plajei...
24anton beton(28 iul 12:50)
libidinosul de ABRUDAN ce mai face ?Asta cere spaga si lu ma sa dar la altii...dupa care face reclamatii, oriunde si orice...
03Georgescu primar Vama Veche(28 iul 12:45)
Balaule demoleaza barul ilegal din fata terenului meu.
07mangalian(28 iul 09:57)
Aceiasi situatie este la Mangalia intre Saturn si Venus.Sunt contracte de inchiriere,subinchiriate mai departe pe zeci de mii de euro.De ex.fata lui Ioan Niculae a subichiriat 10.000 de metri patrati unui anume SAVA prieten cu primarul Radu pe zeci de mii de euro.Acest SAVA a construit pe plaja un adevarat restaurant intins pe 500 metri.Doamna Bogasiu de la Apele Romana stie si nu face nimic..... sa fie pe mana cu el !!!!!!!!!!!!!!
017mafia(28 iul 08:56)
Mafia machedoneasc inpreuna cu ce araba au in chirie majoritatea plajelor .Lucrurile acestea sunt acceptate tacit de mafia machedoneasca de la Apele Romane si autoritati locale.Cine le permite acestor samsari sa faca aceste nelegiuiri ,dar si sa sape pe plaja pt utilitati de apa potabila si calalizare pt .cosmelii si sa se intinda cu ele si pe plaja nou amenajata?Apoi in apa te trzjesti cu o seri de skyjeturi si placi pt apa in zona de inbaiere.Romania ,respectiv Dobrogea fac parte din Europa?
014Norica(28 iul 07:00)
Apele Romane sunt de vina ca le da voie sa subanchirieze si nu respecta contractul incheiat.Rezilierea contractului in doi timpi si trei miscari fara explicatii prea multe.
024anonimus(28 iul 06:15)
Machidoni care conduc dintotdeauna afacerile in Constanta in deplina cardasie!
17horia(28 iul 05:57)
Daca se intreaba vreun mafiot tigan,machidon cine sunt....Sunt Judecator in Constanta...Fugiti ca o sa intrati la puscarie
019Dan(28 iul 04:19)
De sezlongurile de la zoom beach si reyna care au ocupat in totalitate plajele reabilitate nu zic nimic cei de la apele romane?
133pepe(28 iul 01:59)
Cand e bija,cand dabija si ce va mai fute grija ca pe banii lui dabija se kaku mai moale ,bija!
022Yani fustanela(28 iul 00:43)
George Bija asta e un mare escroc si un mare mincinos.... piticu dracu
222horia(28 iul 00:41)
Dupa cum se pare, mafiotii de pe litoral au intrat in zona intimidarilor. Semn ca regimul lor incepe sa cada. Sunt curios cati o sa mai ramana in tara dupa ce o sa inceapa vanatoarea de vrajitoare. Si o sa se schimbe legislatia prin condamnarea lor la moarte.
mai mult...Replica
25 iun 23:41ReplicaBĂIEȚII DEȘTEPȚI din CFR vor să pună mâna pe GUNOIUL din AUTOBUZELE CT BUS

Societatea deținută de foști directori CFR, companie în cadrul căreia au activat până au decis să înceapă...2133

25 iun 23:38ReplicaFIUL Sirmei Caraman, de la FABRICA de PÂINE, la SHOWROOM2317
25 iun 23:36ReplicaABERAȚIILE lui ZAIF din Tomis Plus, mai TARI decât PREVEDE LEGEA!1562
25 iun 23:35ReplicaPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!

De aproximativ opt luni, de când se află la conducerea Consiliului Județean, vicepreședintele USR, Petre Enciu a...711

25 iun 00:52ReplicaTOMIS MALL ar putea deveni ISTORIE din cauza PIERDERILOR!3214
25 iun 07:38ReplicaSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video591
25 iun 00:07ReplicaHuțucă: Românii NU vor mai plăti TAXE de POD la Cernavodă și Giurgeni, de la 1 ianuarie

Bogdan Huțucă a anunțat că, din 1 ianuarie 2022, nu se vor mai plăti taxe de trecere pe podurile de la Cernavodă -...3117

25 iun 00:02ReplicaCLUBURILE și RESTAURANTELE, deschise până la 2 noaptea!921
25 iun 00:32ReplicaCONDAMNAT după ce a FURAT și VÂNDUT AUTOTURISMELE FOSTEI IUBITE674
25 iun 00:01ReplicaCîţu: Domeniul HoReCa va fi scutit de impozitul specific până la finalul anului

Guvernul a aprobat ca domeniul HoReCa să fie scutit de plata impozitului specific până la 25 decembrie, a anunţat...480

25 iun 00:28ReplicaO persoană a MURIT, după ce o mașină a EXPLODAT într-o benzinărie1588
25 iun 22:14ReplicaDe la "am auzit că..." la realitatea despre KRUK792
Vremea
27.4°27.4° - 27.5° vineri, 25 iunie 2021
ConstanțaUmiditate: 72%
Vânt: 2.67 m/s
Presiune: 1013 milibari

Loto
6/4938442823518
5/40223338181314
joker266399335
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 iun 00:00SportAryna Sabalenka, principala favorită, eliminată după ce a câștigat un set cu 6-0 / Programul semifinalelor

Chiar dacă a bifat un "bagel" (n.r. set câștigat la zero), Aryna Sabalenka, principala favorită, a fost eliminată...85

25 iun 00:00SportWimbledon: Monica Niculescu, aproape de tabloul principal

Monica Niculescu s-a calificat în turul trei al calificărilor de la Wimbledon. Pentru a ajunge pe tabloul principal,...62

25 iun 23:17SportConstanța va găzdui, pentru a treia oară consecutiv, un turneu de BASCHET 3x3

Competițiile internaționale de baschet 3x3 vor reveni în România la sfârșitul lunii, pe 26-27 iunie, atunci când...266

25 iun 00:00SportFotbal - EURO 2020: Suedia a învins Polonia (3-2) şi a câştigat Grupa E

Echipa de fotbal a Suediei a câştigat Grupa E a turneului final EURO 2020 după ce a învins selecţionata Poloniei cu...355

Local
25 iun 23:46LocalCoronavirus: 382 de persoane, verificate de polițiștii constănțeni, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...182

25 iun 23:46LocalÎncă un DECES, din cauza COVID-19, la Constanța

Până joi, 24 iunie a.c., 32.771 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au deceda, la nivel...317

25 iun 23:46LocalAŢI VĂZUT-O? SUNAŢI la 112!

425

25 iun 23:45LocalPrimăria îi premiază la domiciliu pe seniorii Constanței

Seniorii Constanței care împlinesc 80, 90, 100 de ani și cei care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie sunt...410

25 iun 23:45LocalMinora DISPĂRUTĂ în apele brațului Borcea al Dunării, DE NEGĂSIT

Minora dispărută în apele brațului Borcea al Dunării nu a fost găsită nici în cursul zilei de joi. Căutările...217

25 iun 23:45LocalProiect important pentru modernizarea orașului Năvodari, semnat la Ministerul Dezvoltării

Coaliția aflată la guvernare arată concret că se preocupă de dezvoltarea comunităților locale. Un exemplu este...451

Politică
Interviuri
10 iun 09:38InterviuriVideo! INTERVIU cu Gheorghe Donţu, consilier județean, proaspăt exclus din PSD

Consilierul județean Gheorghe Donțu, proaspăt exclus din PSD, după ce a votat proiectul inițiat de șeful CJ,...2119

9 iun 00:06InterviuriNicoleta PLOSCARU: S-au TREZIT în FUNCȚII și HABAR nu au de NIMIC

Nicoleta Ploscaru, fondatorul Asociației ,,Constanța, dragostea mea”, a acordat un interviu ziarului Replica în...4118

4 iun 00:12InterviuriMihai LUPU: În CONSILIUL Județean era HAOS pe vremea PSD! Video

2847

28 mai 00:18InterviuriAurelian Marin, fost consilier local PSD: FĂGĂDĂU a PIERDUT mandatul din prima zi în care a fost ales PRIMAR! Video

Relaxarea restricțiilor a venit ca o gură de oxigen pentru domeniul HORECA, care a suferit pierderi foarte mari din...3029

15 mai 00:32InterviuriSĂNĂTATEA, preocuparea consilierului local PNL Adriana CÂMPEANU!

Adriana Câmpeanu (PNL) se află la cel de-al doilea mandat în Consiliul Local Municipal Constanța. Continuă drumul...1907

14 mai 00:33InterviuriLucian LUNGOCI, deputat PSD: Nu credeam că o să ajungem să DEPĂȘIM numărul orelor de AMBUTEIAJE din București

2523

Monden
25 iun 00:00MondenStilista Iulia Albu a demisionat de la PRO TV

Iulia Albu nu va mai apărea în emisiunea lui Cătălin Măruţă, unde era gazda rubricii Marţea Neagră. Stilista...215

25 iun 00:00MondenNetflix a lansat trailerul oficial al celui de-al doilea sezon 'Orizontul roşu'

Trailerul oficial al celui de-al doilea sezon „Orizontul roşu/ Sky Rojo”, care va avea premiera la nivel global pe...110

25 iun 00:00MondenElton John va susţine 30 de concerte suplimentare în Europa şi America de Nord în cadrul turneului său de adio

91

25 iun 00:00MondenDisney a ales o actriţă metisă pentru a o interpreta pe Albă ca Zăpada

Disney a anunţat marţi că tânăra actriţă metisă Rachel Zegler o va interpreta pe Albă ca Zăpada în versiunea...150

25 iun 00:00MondenSUA - Premiile Emmy, mai inclusive, renunţă la categoria de gen

Viitoarea ediţie a premiilor Emmy, acordate de Academia de Arte şi Ştiinţe a Televiziunii (ATAS) din SUA, vor fi...87

25 iun 00:00MondenChris Ware, recompensat cu Marele Premiu al Festivalului Internaţional al Benzii Desenate de la Angoulęme

79

Mapamond
25 iun 00:00MapamondImigraţia a compensat în Spania diminuarea populaţiei locale

Populaţia Spaniei a crescut numeric în anul 2020 cu ajutorul imigraţiei, care a compensat scăderea continuă a...97

25 iun 00:00MapamondCoronavirus: Elveţia permite evenimente ample în baza „certificatelor COVID-19“

Elveţia va permite organizarea unor concerte şi evenimente sportive de amploare la care vor putea să asiste peste...78

25 iun 00:00MapamondCoronavirus: Israelul amână sosirea turiştilor în plină creştere a numărului de cazuri

129

25 iun 01:56MapamondUngaria o UMILEȘTE pe Ursula von der Leyen: 'Este o RUȘINE'

Ungaria a calificat miercuri drept "o ruşine" comentariile preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen,...428

25 iun 02:00MapamondViena plănuieşte o petrecere de vaccinare pentru a-i încuraja pe tineri să se imunizeze

Oraşul Viena vrea să-i încurajeze pe tineri să se vaccineze împotriva noului coronavirus cu ajutorul muzicii şi al...274

25 iun 00:05MapamondTensiune la Marea Neagră! Rușii îi somează pe americani să nu pregătească exerciții militare

587

Sănătate
25 iun 00:00SănătateTe trezești cu fața umflată dimineața? 7 cauze posibile

Uneori, ți se poate întâmpla să te trezești cu fața umflată și sensibilă la atingere. Acest lucru poate apărea...122

25 iun 00:00SănătateModificările de culoare ale dinților

Modificările de culoare ale dinților devitali apar atât la dinții la care s-au făcut extirpări pulpare, cât și...98

25 iun 00:00SănătateGust metalic în gură? Iată de ce poate apărea

130

25 iun 00:00SănătateOtita: tipuri, cauze și tratament

Otita este o infecție a urechii, cauzată de pătrunderea unui virus sau a unei bacterii care provoacă inflamație la...74

25 iun 00:00SănătateStudiu: Sindromul de ochi uscat predispune și la alte afecțiuni

Un studiu realizat de Universitatea Southampton sugerează că persoanele care suferă de sindromul de ochi uscat nu...84

25 iun 00:00SănătateCheilita angulară: cauze, simptome, tratament

Cheilita angulară este o afecțiune inflamatorie extrem de obișnuită a colțurilor gurii, persoanele mai predispuse...98

25 iun 00:00SănătateCe este alimentația intuitivă?

Alimentația intuitivă este o filosofie ce presupune înțelegerea și gestionarea prin propriile resurse a greutății...78

25 iun 00:00SănătateGheorghiţă: România - evoluţie epidemiologică foarte bună

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că România înregistrează "o evoluţie...85

25 iun 01:24SănătateUniunea Europeană apasă pedala de accelerație: cumpără 150 de milioane de vaccinuri Moderna

204

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT