REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

DEBANDADĂ pe litoral. Afaceri LA LIMITA LEGII cu plajele concesionate de la Apele Române!

DEBANDADĂ pe litoral. Afaceri LA LIMITA LEGII cu plajele concesionate de la Apele Române!

Replica API 28 iulie 2017 | 21:30 2316

O firmă a vrut să dea LOVITURA în Năvodari, dar şi-a luat… ŢEAPĂ!

O firmă a vrut să dea LOVITURA în Năvodari, dar şi-a luat… ŢEAPĂ!

O firmă s-a trezit că își ia țeapă de la un proprietar de plajă din zona Năvodari, care pentru suma de 30.000 de euro/an le oferea spre închiriere suprafeța de 2.351 de metri pătrați de plajă. Zis și făcut. Firma doritoare, Rosa Dei Venti Tavian SRL, a plătit pe 22 decembrie 2016 suma de 134.700 lei, echivalentul unui an de chirie către firma SC Nautic Marine SRL, firmă a cărui administrator este Aurora Bija, mama lui George Bija, care se ocupă de afacere. Problema este că afacerea a căzut după ce firma contractoare a descoperit mai multe nereguli pe care George Bija le-ar face. Iar cel mai greu lucru pentru ei este să-și recupereze banii în totalitate.

Ceea ce părea a fi o afacere promițătoare în nordul stațiunii Mamaia s-a dovedit a fi un coșmar pentru o firmă condusă de un italian și o româncă. Aceștia au decis să închirieze o plajă de la numitul Gheorghe Claudiu Bija, care pretindea că este proprietar pe suprafața menționată. Au dat banii cum au negociat, chiar dacă contractul l-au primit ulterior și nesemnat.

Pe lângă aceasta, cei doi au descoperit că Bija nu este proprietar pe plajă, ci are și el închiriată suprafața de la firma SC EXELERO EVENTS SRL, unde administrator este Lenuța Costea, dar se ocupă fiul acesteia, Alex Costea. De asemenea, SC EXELERO EVENTS SRL are închiriată o porțiune de plajă care cuprinde și plaja lui Bija de la Apele Române, mai precis peste 4.000 de metri pătrați pentru aproape 10.000 de euro/an chirie.

Astfel, firma Rosa Dei Venti Tavian s-a înțeles cu firma lui Bija pentru plajă, însă după ce au fost plătiți banii, afacerea a căzut. S-a negociat restituirea sumei plătite integral pentru un sezon, lucru făcut printr-o convenție de plată la avocatul lui George Bija. Convenția a fost semnată la data de 16 martie 2017, prin care cele două părți se puneau de acord ca Bija să dea banii înapoi în termen de 45 de zile, după ce a achitat o parte din aceasta, mai precis 40.000 de lei, restul de peste 90.000 de lei să fie achitați în termenul precizat. Pe 28 aprilie a.c., Bija a mai achitat 45.000 de lei, aceștia fiind ultimii bani văzuți de reprezentanții firmei Rosa Dei Venti Tavian.

De atunci, afaceriștii au încercat să recupereze banii de la Bija prin vorbă, însă la un moment dat Bija le-a reproșat reprezentanților firmei care dorea închirierea plajei că se simte amenințat în momentul în care cei doi au precizat că vor apela la căile legale pentru a-și recupera restul banilor. Așa reiese dintr-un mesaj pe care Bija l-a transmis celor doi afaceriști.

Au făcut plângere și la Apele Române... răspunsul a fost halucinant!

Cei doi afaceriști au mers la Apele Române, pentru a face o reclamație pe data de 25 iulie a.c., aceștia fiind sunați imediat de către... proprietarul de drept, Alex Costea. „După două ore m-a sunat Alex Costea și mi-a transmis că o să ne-o luăm la m**e. Plus alte injurii pe care nu pot să le reproduc la adresa întregului neam”, a declarat reprezentantul firmei Rosa Dei Venti Tavian.

Ei au mers pentru a reclama faptul că pe plaja lui Bija s-au construit două beach baruri, despre care au informația că nu au nicio autorizație. Mai mult, Alex Costea le-a spus celor de la Rosa Dei Venti Tavian că nu se pot încheia contracte de închiriere, ci doar să se facă contracte de asociere prin participație, pentru ca totul să fie legal.

George Bija spune că le-a transmis că banii vor fi dați la finalul sezonului

Contactat telefonic de către reporterii „Replica”, George Bija a declarat că el le-a transmis reprezentanțiilor firmei că nu se pune problema nerestituirii restului de bani, mai ales că până în prezent el le-a dat mai bine de jumătate din suma datorată. „Este un prejudiciu, dar ei s-au retras. Am plătit mai bine de jumătate din bani, iar restul vor fi restituiți după ce se termină sezonul. Zona merge bine. Ei au acuzat că sunt probleme și nu se pot face lucruri (n.r. beach baruri, etc.), dar dacă veniți, o să vedeți că se poate”, a precizat George Bija.

George Bija este cunoscut publicului larg de când era administrator la clubul Vansses, local în care își făcea norma de distracție și fostul primar Radu Mazăre. Clubul a fost închis de Garda Financiară în anul 2010, iar amenzile s-au ținut lanț, Bija fiind nevoită să cesioneze acțiunile de atunci către doi cetățeni moldoveni, Valentin şi Angela Armaşu. Citește despre acest subiect aici. (link https://www.replicaonline.ro/clubul-vansses-pasat-de-la-unul-la-altul-8118/)

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnul Bija a facut niste Fapte la scara Cosmica si e cautat de Lege, de Legea Cauzei si a Efetului !!! Daca ii vine mintea la cap si restituie banii celor pe care i-a pagibit, chiar si doar in valoara creditelor restante, este clar ca va fi iertat in final. Daca nu, imi pare rau pentru el, dar are de platit crunt in fata lui Dumnezeu, respectiv toate sansele pierdute pe care le-a pricinuit. Sper ca va intelege ca o asumare a raspunderii si o restituire constienta a datoriilor pe care le are este o metoda mult mai simpla de a scapa de problema decat a lasa Legea Karmei sa actioneze asupra ta.
0
0
Si Bija de ce nu da banii inapoi daca tot spune ca merge asa bine zona??
3
0
Daca nu e legal sa inchiriezi , subinchiriezi, daca barul e ilegal construit , nu se reziliaza contractul cu Apele Romane ! ?? Succes la incalcari atunci !!!!
3
0
Parca nu e voie cu afaceri pe plajele reabilitate din fonduri UE.Sa nu ceara aia banii inapoi!
5
0
...cei ce ar trebui sa se ocupe de ingrijirea plajelor...aflati ca plaja din Faleza Nord ...este mizerabila....arata sub orice critica...nu sunt montate cosuri de gunoi...acele pluguri care ar trebui sa traverseze plaja in fiecare zi...nu au fost nici macar o singura data...si au inceput sa creasca tot felul de buruieni....cainii maidanezi umbla in voie printre cearceafuri ...Nu credem ca asa ar trebui sa arate un loc in care s-au investit atatia bani...doar un audit financiar ne poate spune cata motorina s-a decontat ca fiind folosita pentru curatarea plajei...
3
1
libidinosul de ABRUDAN ce mai face ?Asta cere spaga si lu ma sa dar la altii...dupa care face reclamatii, oriunde si orice...
4
2
Balaule demoleaza barul ilegal din fata terenului meu.
3
0
Aceiasi situatie este la Mangalia intre Saturn si Venus.Sunt contracte de inchiriere,subinchiriate mai departe pe zeci de mii de euro.De ex.fata lui Ioan Niculae a subichiriat 10.000 de metri patrati unui anume SAVA prieten cu primarul Radu pe zeci de mii de euro.Acest SAVA a construit pe plaja un adevarat restaurant intins pe 500 metri.Doamna Bogasiu de la Apele Romana stie si nu face nimic..... sa fie pe mana cu el !!!!!!!!!!!!!!
7
0
Mafia machedoneasc inpreuna cu ce araba au in chirie majoritatea plajelor .Lucrurile acestea sunt acceptate tacit de mafia machedoneasca de la Apele Romane si autoritati locale.Cine le permite acestor samsari sa faca aceste nelegiuiri ,dar si sa sape pe plaja pt utilitati de apa potabila si calalizare pt .cosmelii si sa se intinda cu ele si pe plaja nou amenajata?Apoi in apa te trzjesti cu o seri de skyjeturi si placi pt apa in zona de inbaiere.Romania ,respectiv Dobrogea fac parte din Europa?
17
0
Apele Romane sunt de vina ca le da voie sa subanchirieze si nu respecta contractul incheiat.Rezilierea contractului in doi timpi si trei miscari fara explicatii prea multe.
14
0
Machidoni care conduc dintotdeauna afacerile in Constanta in deplina cardasie!
24
0
Daca se intreaba vreun mafiot tigan,machidon cine sunt....Sunt Judecator in Constanta...Fugiti ca o sa intrati la puscarie
7
1
De sezlongurile de la zoom beach si reyna care au ocupat in totalitate plajele reabilitate nu zic nimic cei de la apele romane?
19
0
Cand e bija,cand dabija si ce va mai fute grija ca pe banii lui dabija se kaku mai moale ,bija!
3
13
George Bija asta e un mare escroc si un mare mincinos.... piticu dracu
22
0
Dupa cum se pare, mafiotii de pe litoral au intrat in zona intimidarilor. Semn ca regimul lor incepe sa cada. Sunt curios cati o sa mai ramana in tara dupa ce o sa inceapa vanatoarea de vrajitoare. Si o sa se schimbe legislatia prin condamnarea lor la moarte.
22
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102