REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Decebal Făgădău: „Vrem să dăm un exemplu, să avem mai puține mașini vechi și bulgărești în Constanța!”

Decebal Făgădău: „Vrem să dăm un exemplu, să avem mai puține mașini vechi și bulgărești în Constanța!”

Replica API 27 noiembrie 2018 | 00:54 618

Primăria Constanța va cumpăra mașini nepoluante

Consilierii locali municipali au fost convocați luni, 26 noiembrie a.c., în ședință extraordinară, pe ordinea de zi aflându-se un singur proiect de hotărâre.

Este vorba despre proiectul de hotărâre care vizează aprobarea participării unității administrativ teritorial a municipiului Constanța la Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, 2017-2019 – RABLA PLUS și asigurarea contribuției proprii necesare achiziționării autovehiculelor noi în cadrul programului.

„Este un proiect care vizează flota instituțională . Un municipiu de rangul Constanței poate achiziționa până la 20 de autoturisme nepoluante, în cadrul acestui proiect. Valoarea voucherului este de până în 20.000 de euro, cu două condiții. Prima: valoarea maximă a autoturismului să fie până în 35.000 de euro. Iar doi, suma pe care o acordă Guvernul să nu fie mai mare de jumătate din valoarea autoturismului. Cu alte cuvinte, dacă ai achiziționat un autoturism de 15.000 de euro, contribuția Guvernului nu va fi 10.000 de euro, ci va fi jumătate. De asemenea, există termene limită pentru depunerea acestui proiect, tocmai de aceea am convocat ședință extraordinară și întrucât municipiul avea în plan să achiziționeze mai multe autovehicule, ne-am propus să apelăm la programul național”, a afirmat primarul Decebal Făgădău.

De asemenea, a arătat primarul, municipalitatea își dorește să dea un exemplu locuitorilor, pentru ca achiziționa și aceștia mașini nepoluante. „Ne dorim să dăm un exemplu tuturor locuitorilor, pentru că da, ne dorim să avem din ce în ce mai puține mașini vechi, bulgărești, pe teritoriul Constanței și din ce în ce mai multe mașini nepoluante, Eco, cu atât mai mult cu cât municipiul acordă bonificație în ceea ce privește autoturismele nepoluante”, a adăugat primarul Decebal Făgădău.

La ședință au fost prezenți 21 de consilieri, toți votând în favoarea acestui proiect.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mizerie , constructii la voiea intamplari , locuri de joaca si parcuri distruse sau chiar au disparut . Faptu ca municipiul Constanta este considerat un oras turistic . Ar fi trebuit sa fie locuri de parcare cel putin dublu autoturismelor detinute de localnici .
1
0
Nu v-ati prins.. Trebuia o modalitate sa puna in vedere niste achiztii noi
2
0
Primaria achizitiona si ea second hand??...din Bulgaria?
0
0
O dovada clara ca ei sunt nebuni,de foame se vad prin europa conducand cel putin o localitate ca Savona, in viziunea lor de janghine obosite ,mi e si scarba sa i vad prin carciumi de distrusi ce sunt si fomisti de mana a3a.Ar trebui toti patronii de restaurant sa nu i mai primeasca pe motiv ca isi compromit imaginea.Sa se duca la ei in ograda stiu ei unde la aia...pe mal ce le sopteau vorbe fine post-decembriste la urechea lor nespalata si paroasa.Lumea n are ce sa voteze sa nu mai zic cum traiesc si voi vreti sa l faceti pe Elan Moose renul de la Tesla cetatean de onoare al Constantei?
0
0
pe cand o sedinta de consiliu pentru un primar competent?
4
0
Am masina pe Bulgaria. Polueaza putin, consuma putin, se comporta superb la drum. Nu primesc niciodata amenzi prin posta. Nu platesc nicio taxa. Curand romanii vor duce masinile in Bulgaria din cauza taxei auto care vine.
3
0
un exemplu bun era cu troleibuze si tramvaie. oh wait, le-ati taiat la fer vechi pe toate.
5
0
Ciorile de Chiustende n-au invatat sa foloseasca hartia igienica, daramite masinile eco. Fagadaule, nu esti primar la Cluj, las-o moarta. Cu fauna din targul tau turcesc nu faci nicio ecologie. Mai intai invata-i sa nu se cace pe ulita.
6
1
Demisia babuinul si fagabou
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367