REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

DECIZIE DEFINITIVĂ în cazul individului care a ÎNJUNGHIAT o minoră, la Constanţa!

DECIZIE DEFINITIVĂ în cazul individului care a ÎNJUNGHIAT o minoră, la Constanţa!

Replica API 11 aprilie 2019 | 00:00 341

Curtea de Apel Constanța i-a respins apelul lui Cadîr Memet, care a fost condamnat la 14 ani şi 6 luni închisoare (pentru tentativă la tâlhărie calificată și tentativă la omor. Acesta a cerut schimbarea încadrării juridice de la tentativă de omor la vătămare corporală, însă judecătorii au decis că faptul că a lovit victima cu un cuțit reprezintă o tentativă de omor, chiar dacă nu asta a urmărit. Decizia este definitivă.

Judecătorii de la Curtea de Apel au stabilit că prima instanță a dat curs tuturor exigențelor prevăzute de art.74 Cod penal, manifestând o atitudine moderată și echilibrată la stabilirea pedepselor pentru fiecare infracțiune în parte, ținând seama de toate criteriile de natură a caracteriza, în concret acțiunile ilicite ale inculpatului - comise prin atacarea persoanei vătămate de 17 ani, aplicându-i mai multe lovituri cu pumnii și picioarele, precum și cu obiectul tăietor - înțepător, cauzându-i leziuni traumatice ce au pus în pericol viața acesteia, în scopul însușirii pe nedrept a unor bunuri; de valorile sociale lezate și ocrotite de normele penale, respectiv relațiile sociale privind protecția dreptului de proprietate și cele vizând integritatea fizică și psihică a victimei; urmările produse – producerea de leziuni persoanei vătămate ( astfel cum relevă Raportul de Constatare Medico-Legală ”leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire și zgâriere cu un corp tăietor – înțepător: cuțit sau similar cel mai probabil, cu o singură muchie tăioasă, lățime progresivă de la vârf spre mâner.

Prin caracterul penetrant, în cavitățile toraco-abdominale cu hemopneumotorax stâng, pneumoperitoneu, plagă toraco-freno-peritoneală stânga, a pus în primejdie viața victimei, necesitând intervenție chirurgicală de urgență în scop diagnostic și terapeutic.

Plăgile tăiate-înțepate de la nivelul membrului superior drept, pot avea caracterul unor leziuni de autoapărare.”; impactul social negativ la comiterea unor astfel de fapte, care atrag în mod necondiționat oprobriul public, și impun, corelativ, o reacție fermă, de reprimare și sancționare, din partea autorităților judiciare în cazul nerespectării acestor norme.

Aspectele de natură a contura gravitatea faptelor comise de inculpat sunt subliniate și de datele ce caracterizează persoana inculpatului, care nu este la primul conflict cu legea penală, din fișele de cazier judiciar rezultând că a avut multiple condamnări pentru furturi și tâlhării față de care actualele infracțiuni sunt comise în stare de recidivă postexecutorie, date ce demonstrează perseverență și specializare infracțională, precum și faptul că sancțiunile anterioare nu și-au atins scopul preventiv și educativ. Pentru toate aceste considerente, constatând criticile formulate ca neîntemeiate, magistrații i-au respins apelul.

Cadîr Memet a fost trimis în judecată, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Constanța, pe 26.06.2018. Precizăm că a fost eliberat din penitenciar în luna decembrie 2017, acolo unde a ispășit o pedeapsă pentru tâlhărie.

Astfel, el a ajuns în municipiul Constanța, unde stătea la niște amici, în garaj, în zona străzii Justiției, proaspăt ieșiți și ei din închisoare. În seara de vineri, 11 mai 2018, au consumat împreună băuturi alcoolice și, la un moment dat, cam pe la ora 21.00, Memet Cadîr a observat o tânără, în vârstă de 17 ani, care se deplasa pe stradă. A urmărit-o și a atacat-o cu scopul de a-i fura rucsacul.

A lovit-o, după care a înjunghiat-o în zona abdominală. Numai că victima a început să țipe și să se lupte cu agresorul, iar individul s-a speriat și a fugit, moment în care i-a căzut șapca la fața locului. Tânăra a fost transportată la spital, iar medicii au decis că viața i-a fost pusă în pericol, un plămân fiindu-i atins de cuțit.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
moarte tiganilor
1
0
Etentativa de omor chiar daca nu asta urmarit. Pai daca nu a urmarit insemana ca nu e tentativa e doar vatamre! Sunteti tampitzi sau doar bolsevici?
0
3
linsat in public tigani borati nici macar la stadiul de animal nu se ridica
4
0
Violenta este ceva traditional la turcii tigani. Sunt educati sa fure ,sa cerseasca,sa se vaiete ca sunt discriminate din vremea lui Adam si a Evei. Incepand de la gradinita pana la clasa a patra,ca mai nult nu prea reusesc,fac scandal si parintii ameninta cadrele didactice si pe ceilalti copii. Urmeaza adolescenta,adica scoala de furat si talharit,apoi gata,tiganu' e tare,numaru' unu,potential criminal dar discriminat ca nu primeste bani fara munca .
5
0
Etniile atat de laudate si sustinute cu bani europeni pentru integrare de catre unii Politicieni:
3
0
La multi ani
1
0
Aceeasi turci tiganesti jegosii dracului....astia merita injectia letala
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272