REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

DECIZIE DEFINITIVĂ în SCANDALUL TARABELOR din TOMIS 3!

DECIZIE DEFINITIVĂ în SCANDALUL TARABELOR din TOMIS 3!

Replica API 2 noiembrie 2021 | 23:24 3515

Davstef Prod a solicitat Tribunalului Constanţa suspendarea executării actului administrativ, în contradictoriu cu Primarul Municipiului Constanţa, prin care i-a fost anulată autorizația de funcționare care îi permitea să desfășoare activități economice la amplasamentul tip tonetă situat în Piața Tomis 3, apreciind că nu este temeinică (tarabele din lemn - n.r.). Primăria a luat această decizie deoarece amplasamentele tip tonetă sunt amplasate la o distanță mai mică de 150 metri în linie dreaptă față de piețele agroalimentare. În urma sentinței din 26 iulie, Tribunalul Constanța a respins cererea Davstef Prod ca nefondată, însă acesta a depus recurs, care s-a judecat pe 1 noiembrie 2021, la Curtea de Apel Constanța.

Reclamanta a precizat faptul că potrivit informării comunicate de Primăria Municipiului Constanța Direcția au fost identificate 14 amplasamente care nu respectă prevederile art 53 alin 4 din HCL 427/2017, indicând faptul că amplasamentele tip tonetă sunt amplasate la o distanță mai mică de 150 metri în linie dreaptă față de piețele agroalimentare. Din punctul de vedere al reclamantei amplasamentul tonetelor este la o distanță mai mare decât cea menționată, deci dispoziția ar fi netemeinică, drept pentru care a considerat că este justificată cererea de revocare sau anulare a acestora, nefiind încălcată nicio normă la emiterea autorizațiilor de funcționare, iar activitatea pe care o desfășoară este legală. Davstef Prod solicită suspendarea dispozițiilor deoarece există motive justificative și pentru prevenirea unor pagube iminente în patrimoniul societății și o diminuare a veniturilor reclamantei.

Ce a spus instanța

Instanţa a concluzionat că simplul fapt că punerea în executare a dispoziției ar conduce la o diminuare a veniturilor reclamantei, nu constituie un motiv de admitere a cererii de suspendare a executării actului administrativ, întrucât există posibilitatea recuperării ulterioare a eventualului prejudiciu, inclusiv prin acoperirea venitului nerealizat de către autoritatea publică, în condiţiile anulării actului administrativ nelegal si netemeinic. Prin sentința din data de 1 noiembrie 2021, magistrații din cadrul Curții de Apel au respins recursul ca nefondat. Decizia este definitivă.

Citește și: INSTANȚA a DECIS: TARABELE de LEMN din TOMIS 3 RĂMÂN ÎNCHISE

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468