REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

DECIZIE în DOSARUL SCANDALAGIULUI din MEDGIDIA care s-a UMFLAT în PENE în fața polițiștilor

DECIZIE în DOSARUL SCANDALAGIULUI din MEDGIDIA care s-a UMFLAT în PENE în fața polițiștilor

Replica API 6 martie 2019 | 00:00 260

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Medgidia, la data de 4 martie a.c., au depistat un bărbat, Mihai Dicu, în vârstă de 26 de ani, din Medgidia, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 1 an și 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Persoana în cauză a fost escortată și încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă.

Amintim că polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție, la data de 26 august 2018, l-au depistat pe Dicu, care a condus un autoturism pe strada Dezrobirii, din municipiu, fără a poseda perminis de conducere pentru nici o categorie de vehicule și fiind sub băuturilor alcoolice. Acesta s-a umflat în pene în fața oamenilor legii, refuzând recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Polițiștii constănțeni l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 de ore, după care l-au prezentat cu propunere de arestare preventivă, magistrații eliberând pe numele lui mandat pentru 30 de zile.

Menționăm că individul este o mai veche "cunoștință" a oamenilor legii. În 2011 era arestat pentru furt, alături de Ghiarasim Adrian și Dicu Alexandru David, ulterior fiind trimis în judecată și condamnat. De asemenea, pe 17.05.2017 a fost trimis în judecată pentru lovirea sau alte violenţe, parte vătămată fiind un bărbat, M.I..

Nu prea s-a prezentat la proces, fiind citat și cu mandat de aducere. Pe 28.06.2018 a fost condamnat la un an cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani. Dar decizia nu a fost definitivă, putând fi atacată cu apel, ceea ce nu s-a întâmplat. Prin urmare, a rămas definitivă prin neapelare. Și nu a trecut mult timp și iar a fost implicat într-un scandal.

Așa se face că, 13.04.2018, a fost trimis în judecată, într-un nou dosar, tot pentru lovirea sau alte violenţe, parte vătămată fiind un bărbat. Dar iată că faptele lui nu se opresc aici. La finele lunii august 2018 a fost prins la volan chiar dacă nu avea permis de conducere și a refuzat prelevarea de mostre biologice.

Însă, iată ce au specificat magistrații în condamnarea pentru loviri sau alte violențe: ”Atrage atenţia inculpatului dispoziţiile art. 96 C.pen. privind cazurile de revocare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere, respectiv dacă inculpatul nu respectă cu rea credinţă măsurile de supraveghere sau obligaţiile impuse de instanţă pe perioada termenului de supraveghere, ori săvârşeşte o nouă infracţiune în acest termen, prezenta pedeapsă urmând să fie executată în regim de detenţie”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212