REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

DECLARAŢIILE individului care şi-a OMORÂT în BĂTAIE concubina: 'Nu mă simt vinovat, era bolnavă...'

DECLARAŢIILE individului care şi-a OMORÂT în BĂTAIE concubina: 'Nu mă simt vinovat, era bolnavă...'

Replica API 25 aprilie 2019 | 00:00 373

Pedeapsă REDUSĂ la jumătate

Pedeapsă REDUSĂ la jumătate

Magistrații Curții de Apel Constanța au admis apelul în cazul lui Ali Lupule, trimis în judecată pentru omor deosebit de grav. Astfel, i-au schimbat încadrarea juridică în lovituri cauzatoare de moarte, pedeapsa fiindu-I scăzută de la 15, la 8 ani. Acesta a fost judecat sub forma recunoașterii faptei. Chiar și așa, la audieri a declarat că nu se simte vinovat, pentru că nu a vrut s-o omoare, era bolnavă și grasă.

Cei doi erau cunoscuți în localitatea de domicilu, Casimcea, ca persoane consumatoare de băuturi alcoolice, care se certau și băteau mereu. Astfel, în noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie 2018, femeia a fost agresată în mod foarte violent și repetat de către concubinul său, Ali Lupule, care a lovit-o cu o scândură pe întreaga suprafață a corpului, atât pe marginea unui pârâu (derea) din Casimcea, cât și la domiciliul comun al părților unde aceștia conviețuiau și gospodăreau împreună de circa15 ani, stabilind relații asemănătoare acelora dintre soți. Femeia a fost găsită după cinci zile, în casă, plină de sânge.

”Pe drum, pe marginea derelei, cam la 20 de metri de casă am găsit-o căzută pe .., am căutat să o ridic, aceasta s-a trezit și m-a înjurat. M-am chinuit trăgând-o de mână ca să o ridic să o duc acasă dar m-a înjurat în continuare încercând să mă lovească.

Nu a reușit pentru că era prea beată și atunci, ca să nu o las peste noapte acolo, fiind și eu băut și fără să mă gândesc prea bine, m-am dus la o stână din apropiere și am rupt o scândură dintr-un gard cu care m-am întors și am început să o lovesc pe corp, pe picioare și pe mâini. Scândura era lungă cam de vreun metru și groasă de vreo 2- 3 cm și lată de vreo 15- 20 cm.

Am lovit-o de mai multe ori cu acea scândură, la un moment dat parcă a dat să se ridice, s-a apărat cu mâinile cum a putut în starea în care era și a căzut la loc. Am încercat să vorbesc cu ea dar nu am avut cu cine pentru că mă înjura încontinuu și i-am mai dat câteva scânduri peste corp, cred că am lovit-o și peste sâni și la burtă, nu am ales un anume loc pentru a o lovi..

Mi-au fost aduse la cunoștință anumite concluzii medico-legale de după autopsie din care rezultă că a murit din cauza hemoragiei interne create prin lovirea ei de către mine. Eu nu mă simt vinovat de moartea concubinei mele pentru că nu am vrut să o omor. … Nu a murit de la bătaia mea, ci pentru că era bolnavă. Fuma mult, bea mult, cafea bea tot timpul și avea tensiune. Era și grasă, mergea greu și obosea repede..”, a spus inculpatul pe parcursul urmăririi penale. Decizia este definitivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cred ca mai bolnav erai tu - dementule !
1
0
Crima cu violenta sadica este pedepsita lejer,de parca ar fi pedeapsa data pentru fapte ce nu exista din dosarele fabricate de DNA. Individul trebuia sa ramana pe viata in parnaie,fara drept de reducere a pedepsei.
6
0
Mda... Unii n-au minte nici cat o scandura de lata.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369