REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Definitiv! Băsescu, alias Petrov, colaborator al Securității

Definitiv! Băsescu, alias Petrov, colaborator al Securității

Replica API 24 martie 2022 | 09:48 4383

Judecătorii ICCJ au stabilit, miercuri, definitiv, că fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost colaborator al fostei Securități, după ce a respins recursul acestuia împotriva deciziei CAB care stabilea același lucru. În aceste condiții, fostul șef al statului va pierde și privilegiile de care a beneficiat până acum, în calitate de fost șef al statului.

Admite excepţia inadmisibilităţii invocată din oficiu. Respinge, ca fiind inadmisibil, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian, împotriva Sentinţei civile nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Respinge, ca fiind nefondat, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian împotriva Încheierii de amânare a pronunţării, din data de 05 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul - pârât Băsescu Traian împotriva Sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Ciuvică Mugur-Cristian, în interesul intimatului-reclamant Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 martie 2022”, se arată în decizia Curții Supreme, pronunțată miercuri, 23 martie. Soluția este definitivă.

Reamintim că în septembrie 2019, Curtea de Apel București a constatat calitatea lui Traian Băsescu- Petrov de colaborator al Securității.

Băsescu a declarat, pe 5 septembrie, în fața instanței de la Curtea de Apel București, că nu a știut niciodată că i s-ar fi alocat un nume conspirativ și a subliniat că rapoartele sale sunt semnate „căpitan Traian Băsescu”.

Ce privilegii pierde Băsescu!

Anul trecut, deputații au adoptat un proiect de lege care prevede că un fost șef de stat despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia nu va beneficia de drepturile acordate prin lege unui fost președinte.

Este vorba despre proiectul de lege de modificare a alin.b (3) al art.1 din Legea nr.406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, în sensul includerii, între cauzele care determină retragerea drepturilor foştilor preşedinţi ai României, a celei vizând existenţa dovezii privind calitatea de lucrător sau colaborator al Securităţii. „Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia”. Legea a fost promulgată, ulterior, de Iohannis.

Cu alte cuvinte, Traian Băsescu va pierde folosința gratuită a locuinței de protocol, cu destinația de reședința, care cuprinde și un spațiu cu destinația de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier și un post de secretar; indemnizație lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizația acordată Președintelui României în exercițiu; paza și protecție, precum și folosințagratuită a autoturismului, asigurate permanent de Serviciul de Protecție și Pază.

V.S., M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La rand altii
0
0
Petrov avea sclavii lui la Constanta, petrovii lui de la PMP
0
0
Petrov ai pus-o, nema whisky, doar vodca si palinca
0
0
alias kgb fsb
0
0
acum sa si ia locul cuvenit la mititica si sa stea acolo multi ani
0
0
Au trebuit 30 de ani sa se demonstreze acest lucru.
0
0
Un turnator nenoroci!
0
0
SATANA a fost demascat ! Si a mai mancat sute de mii de euro si fii-sa Eba talamba !
1
0
fara paza. e ca si mort
0
0
daca-l mai si platiti pe caricatura asta dusa sunteti de plans
1
0
I s-a infundat jegului care a vandut flota comerciala pe doi lei
1
0
Si care este problema?
1
0
Fww de satana basita secwristoida, ai terminat tara asta cu hotiile, sa-ti putrezeasca amanta si fii-ta in parnaie.
0
0
ma rascolesc, ma chinuiesc etc. Vrem si adevarul despre Nutzi
0
0
stia toata lumea.este si acum!
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272