REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

DEPRIMAT din cauza IZOLĂRII, a vrut să asculte muzică și a fost AMENDAT de POLIŢIE

DEPRIMAT din cauza IZOLĂRII, a vrut să asculte muzică și a fost AMENDAT de POLIŢIE

Replica API 23 noiembrie 2020 | 00:00 9883

George D., din Medgidia, a formulat în contradictoriu cu Poliția Medigidia o plângere contravențională împotriva Procesului verbal de constatare și sancționare a contravenției, prin care a solicitat admiterea plângerii contravenționale și anularea procesului verbal de constatare și sancționare a contravenției și, în subsidiar, înlocuirea amenzii cu sancțiunea avertismentului. Astfel, George D. a precizat că în data de 02.04.2020, ora 00,20 a fost amendat de către Poliția Medgidia cu suma de 3000 lei reținându-se că ar fi tulburat ordinea și liniștea locatarilor prin producerea de zgomote prin folosirea unei boxe portabile cu muzica la intensitate mare în imobilul său situat intr-un cămin de nefamiliști.

foto: obiectivbr.ro

Cum s-a petrecut totul

George D. susține că pe 1 aprilie 2020, fiind singur și deprimat datorită izolării pe timpul stării de urgență a vrut să asculte muzică, însă nu posedă boxe, dar muzica poate fi auzită de vecina de alături, cu care are zid comun, blocul nefiind izolat fonic. Bărbatul susține că nu a vrut să deranjeze pe nimeni si nu a realizat că deranjează vecinii, că ar fi oprit muzica sau ar fi dat-o mai încet dacă vecina l-ar fi atentionat că o deranjează, însă vecina deși putea să-l atentioneze, aceasta a preferat să sune la numărul unic de urgență 112 și odată sosită poliția în ziua de 1 aprilie 2020, ora 22,55 a fost amendat contraventional cu suma de 500 lei. George D. susține că, după plecarea agentului contestator, i-ar fi reproșat vecinei că a preferat sa apeleze la politie să fie amendat, în loc să-l atenționeze personal să dea muzica mai încet, și aceasta i-ar replicat ”asta nu e tot, sa vezi că o sa mai primești și alte amenzi”, ceea ce s-a și întâmplat primind proces verbal de amendare cu 3000 lei pe care il contestă.

Ce reclamă bărbatul

George D. susține că imediat după plecarea polițistului la prima constatare (atunci când a fost amendat cu 500 lei), vecina a mai sunat o data la 112 reclamând același lucru, deși după prima sesizare telefonică la 112 nu a mai dat drumul la muzică, astfel că nu se face vinovat de săvârșirea presupusei contravenții, în acest proces verbal fiind consemnată ora 00,20 (firesc pe 2 aprilie), deci la circa o oră după întocmirea primului proces verbal și că de data aceasta organul de poliție nu s-a mai deplasat la domiciliul său, ci după relatarea telefonică a vecinei a întocmit procesul verbal, în care la rubrica ”martor” nu a mai semnat nimeni și nici nu s-a menționat că nu există martori și nici contravenientul nu a semnat.

Ce a spus instanța

Instanța a reținut că procesul verbal de constatare și sancționare a contravenției nu a fost întocmit în prezența unui martor asistent și nici în prezența contravenientului, necuprinzând mențiuni la rubrica obiecțiuni, fiindu-i comunicat petentul ulterior conform procesului verbal din 13.05.2020. Instanța a admis plângerea contravențională, în sensul înlocuirii sancțiunii amenzii aplicată prin actul atacat cu sancțiunea avertismentului. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
luati mirletele si puneti.l la munca fortata,cu ceva bulane dupa ceafa ptr desteptare,sa vedeti cum ii trece depresia bouarului!
4
2
s-au trezit toti babacii sa comenteze! sa va trag la muie de muisti, ca tipa kanal d-u in fiecare zi nu mai comenteaza nimeni, incercam si noi sa ne distram cum putem, noi n-avem atat timp liber sa ne destrabalam ca VOI pensionarilor!!!! mars la piata cu voi
2
8
Alo, scoati chiompalia asta de baseasca din reclame, sia adus aminte ca e constantanca, sai dam la mwie
8
2
Du-te dracu pensionar basit...de ma-ta nu are rost sa te injur ca e moarta de mult
2
7
dute si punei lu mata si tactu in fiecare zi si stai situ cu ei ca pe lumeai lata cine stie
8
4
O sa aveti liniste destula pe lumea cealalta comunisilor, vedea-vas in mormant!
4
12
Muzica era de depresie sau era de voie buna?Asai viata pe la noi , chinuitoare.Este imposibil sa nu gasesti vreun vecin care taie lemne la ora 5 dimineata, unul care pune boxele la mazim la ora 24 aici , nu traiesc oamenii slabi , doar cei cu adevarat puternici pot supravetui.Intr un camin de nefamilisti , mai vine legea , dar in alte zone unde toata lumea are relatii n ai decat varianta acceptarii
5
0
Si eu am fost racit cand eram mic da acuma mia trecut.
6
2
dar de ce nu va cumparati casti? si ascultati la maxim pana va pocnesc timpanele
15
3
Ba maimutoiule, daca te deranjaza pe tine, pe mata si familia ta un bulangiu din asta ce faci, suni la Politie sau iti faci dreptate singur, ca in jungla. Da-te dreak de lache flausat !
17
5
Imbecilii astia care nu tin cont de ceilalti vecini si se dau muzica tare in apartament ar trebuii sanctionati cu 100 mil nu doar asa de forma Poate realizeaza ca si ceilalti sunt tot in casele lir si au dreptul la liniste
28
4
Condamnarea, pe manele date la maxim, stim cu totii ca urmeaza violu, respectiv crima, dar daca o mananca...
14
20
Baba muista
12
31

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614