REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Deputaţii constănţeni, ‘tăcuţi’ în Parlament. Au intervenit o singură dată în plen şi au 0 interpelări; unii au însă zeci de propuneri de legi

Deputaţii constănţeni, ‘tăcuţi’ în Parlament. Au intervenit o singură dată în plen şi au 0 interpelări; unii au însă zeci de propuneri de legi

Replica API 20 decembrie 2018 | 00:00 226

Aşteptăm bilanţul!

Aşteptăm bilanţul!

sursa foto MEDIAFAX

Mai sunt doar câteva zile până când vom păși în noul an, iar aleșii trimiși în Parlamentul României să ne reprezinte interesele, să propună și să voteze proiecte legislative benefice nu și-au prezentat bilanțul pe anul 2018. Până când aceștia vor binevoi să facă publică activitatea pe acest an, Replica vă prezintă aportul adus de către aleșii constănțeni în Parlament.

Astfel, dintre cei 11 deputați, puțini sunt care au o activitate stufoasă, cu întrebări și interpelări în ședințe, cu luări de cuvânt ori declarații politice. Cel mai activ a fost deputatul PNL Aurel Boroianu, dar și Robert Turcescu, parlamentar PMP. În schimb, unii dintre „Tăcuţi” au semnat zeci de propuneri legislative.

Deputatul UDMR, István-János Antal, are, în decursul anului 2018, 13 luări de cuvânt, 2 declarații politice și a semnat pentru 12 propuneri legislative. A inițiat un proiect de hotarâre privind completarea articolului 113 al Regulamentului Camerei Deputaţilor.

De asemenea, Antal are doar 9 întrebări și interpelări în plenul ședințelor. Radu Babuș, de la PSD are doar 3 luări de cuvânt, 8 declaraţii politice, 4 înterpelări, nicio moțiune și a semnat pentru 57 propuneri legislative. Mircea Banias, de la Pro România, intervenit o singură dată anul acesta în Parlament, când a vorbit despre semnificaţia zilei de 9 mai.

Are 8 declaraţii politice, 9 propuneri și o singură moțiune. Aurel Boroianu, de la PNL, a intervenit în Plen anul acesta de 24 de ori, a semnat pentru 18 propuneri legislative, a avut 38 de întrebări și interpelări adresate Guvernului și 14 moțiuni. Ulltima este din 14 decembrie și se intitulează ”Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, rușinea României”. Mircea Dobre, de la Pro România, potrivit informațiilor publicate de site-ul Camerei Deputaților, a semnat pentru 39 de propuneri legislative.

Nu are luări de cuvânt, în schimb a semnat pentru 2 moțiuni: ”Ministerul Transporturilor sub PSD este Ministerul Anti-Autostrăzi!” și ”Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, rușinea României”. Cristina Dumitrache, de la PSD, are 6 luări de cuvânt, 0 moțiuni, 0 întrebări și interpelări, în schimb a semnat pentru 38 propuneri legislative. Deputatul PNL, Bogdan Huțucă, a semnat pentru 14 moțiuni, ultima fiind ”Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, rușinea României”, are 43 de întrebari și interpelări, 24 propuneri legislative, 20 declarații politice și 27 luări de cuvânt.

Tot de la PSD, Iulian Iancu, a avut în anul acesta 18 luări de cuvânt, 0 moțiuni și 16 propuneri legislative. Stelian Ion, de la USR, are 5 moțiuni, 7 întrebări și interpelări și peste 50 propuneri legislative. De asemenea, a intervenit în plen de 27 ori. Robert Turcescu, deputat PMP, a luat cuvântul în ședințe de 23 de ori, a semnat pentru 47 inițiative legislative, a avut 14 întrebări și interpelări și 4 moțiuni.

George Vișan, deputat PSD se laudă cu...o moțiune, o singură interpelare privind situația de criză în care sunt puși constănțenii în prag de iarnă și a semnat pentru 50 proiecte.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Niste femei majoritatea fara sa tinem cont de sex tot femei!redus numarul de idioti la minim pe acolo 300 e mult unde la poate 180 si aaa salariul de parlamentar mai spre deloc ca sa fi in slujba statului este o onoare si poate ar trebui sa aduci bani de acasa cand vrei sa faci politica!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212