REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Deputatul Bogdan Huţucă sare la gâtul ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, după vizita inopinată de la spital

Deputatul Bogdan Huţucă sare la gâtul ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, după vizita inopinată de la spital

Replica API 12 aprilie 2019 | 01:05 476

Bogdan Huţucă

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut duminică noaptea o vizită inopinată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, descoperind nereguli în secția de Neurologie. Aceasta a mai descoperit că la Unitatea de Primire Urgențe aparținătorii stăteau în sala de aşteptare de la prânz şi nu știau nimic despre pacienți. În urma controlului, asistenta șefă de la secția Neurologie și asistenta de la triaj trebuie să demisioneze, iar directorul de îngrijiri al spitalului va primi un avertisment.

Bogdan Huţucă, parlamentarul PNL, sare la gâtul ministrului Pintea şi spune că nu aceasta este soluţia, în contextul în care ministerul cunoştea situaţia unităţii.

„Când eşti ministru şi toată lumea îţi spune că la spital sunt probleme, că secţia UPU are probleme grave, tu vii şi eşti uimită că există probleme şi ai o reacţie virulentă! Este nevoie de investiţii, vorim de o investiţie importantă şi majoră.

Iar banii îi ai din bugetul statului, nu din altă parte, nu din donaţii. Îi dai (n.red. ministerul), ori că a solicitat Consiliul Judeţean, şi bănuiesc că a solicitat, ori că a solicitat managerul spitalului, şi bănuiesc că a solicitat, ori că i-a solicitat vreun parlamentar şi, garantez că a solicitat, nu poţi să vii să fii uimit”, a declarat, în acdrul unei conferionţe de presă, Bogdan Huţucă.

“Dacă prin aceste demisii se rezolvă problemele organizatorice, dacă se vor reabilita secţiile atunci vizita ministrul şi-a atins scopul şi toată lumea este fericită”, a completat consilierul judeţean George Niculescu.

Reamintim că duminica trecută, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a efectuat un control inopinat la Spitalul Judeţean Constanţa. După ce s-a pus la curent cu situaţia unităţii sanitare, Sorina Pintea a cerut mai multe demisii! A cerut demisia asistentului şef de la Neurologie, Marilena Pacea, pe această secţie descoperind prosoape de hârtie înlocuite cu unele normale - lucru care este anormal; sânge pe stativele pentru perfuzii etc.

De asemenea, a cerut demisia asistentei de la Triaj, de la Unitatea de Primiri Urgenţe, asta după ce a discutat cu aparţinătorii, care au reclamat că aşteaptă cu orele ca pacienţii să fie preluaţi sau să le fie furnizate informaţii. La rândul său, preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, s-a arătat deranjat de faptul că managerul unităţii, dr. Cătălin Grasa, a ajuns foarte târiziu la spital, opinând că şi acesta îşi poate prezenta demisia, dacă nu rezolvă cele trei obiective prioritare - Casa Soarelui, Radioterapia şi încă o secţie exterioară a spitalului.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Scoate ti si voi in fata un nume ptr primarie sau doar aceeasi vrajala.asta e principala ta menire ca presedinte pnl cta.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614