REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Deputatul Mircea Banias cere reînființarea Serviciului Maritim

Deputatul Mircea Banias cere reînființarea Serviciului Maritim

Replica API 1 noiembrie 2019 | 00:02 528

Deputatul Mircea Banias a solicitat miercuri, 30 octombrie, în cadrul ședinței de audiere a ministrului delegat pentru Transporturi, Infrastructură și Comunicații, Lucian Bode, reînființarea Serviciului Maritim.

"România a fost, timp de peste 100 de ani, una dintre marile puteri maritime ale lumii, cu o flotă de peste 300 de nave comerciale și peste 40 de nave de pescuit. Din păcate, după anul 2000, am încetat să mai existăm în acest domeniu. În prezent, singurele nave maritime ale statului, Eforie și Mangalia, aparținând CFR Marfă, sunt într-o stare precară și produc pagube financiare companiei de zeci de mii de euro lunar. Este datoria ministrului Transporturilor să schimbe această situație, prin reînființarea Serviciului Maritim”, a declarat deputatul Mircea Banias.

În acest sens, reprezentantul PRO România a recomandat înființarea unei companii de stat care să aibă obiectivul construirii unor nave de mare tonaj. "Avem la dispoziție numeroase șantiere navale pe care le putem folosi pentru asta, în funcție de cerințele pieței regionale și mondiale de shipping. Cele două nave rămase trebuie scoase din gestiunea companiei CFR Marfă și transferate în administrarea Serviciului Maritim, cu alocarea, de la bugetul de stat, a sumelor necesare pentru repararea, retehnologizarea și repunerea acestora în serviciu”, a explicat Mircea Banias.

Recomandările au fost primite și notate de ministrul delegat pentru portofoliul de resort, care și-a luat angajamentul că, în cel mult două săptămâni după învestire, va veni cu soluții concrete.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ne spuna distinsul de unde scoate banii de constructii si care e scopul final al respectivei flote. Pe vremuri, Romania avea industrie iar flota era menita sa asigure importul si exportul tarii. Santiere sunt dar nu ale noastre, in caz ca nu stie. Ma intreb daca are habar ce vorbeste sau se mentine in atentia presei.
0
0
doua nulitati,el si idiotul de frate-sau!
0
0
Banias cerea spagi la ALDE de 50000euro, o mizerie de om.
1
0
Aspira si Banias la un ciolan gras si nu stie unde sa-l gaseasca deoarece toate sint luate de altii...
2
0
Asta chiar nu are nimic in cap sau are ganduri ascunse. Sa ia legatura cu profesorul lui - BASE.Adica am avut o flota comerciala si una de pescuit oceanic,eram pe locul 5 in Europa,am taiat-o sau vandut-o pe nimic si acum sa infiintam alta flota , care sa aiba acelasi destin. Esti tare destept nea' marinaru' de apa dulce.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212