REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

DEPUTATUL ZERO IMPLICARE! Domnule Iancu, ştiaţi că ENEL lasă localităţile în beznă sau că licitaţiile pentru gaze sunt blocate?!

DEPUTATUL ZERO IMPLICARE! Domnule Iancu, ştiaţi că ENEL lasă localităţile în beznă sau că licitaţiile pentru gaze sunt blocate?!

Replica API 24 martie 2018 | 11:23 534

Angajaţii primăriilor nu au voie să schimbe becurile de pe stâlpii de iluminat stradal!

Angajaţii primăriilor nu au voie să schimbe becurile de pe stâlpii de iluminat stradal!

Comuna Limanu este una dintre localitățile constănțene unde autoritatea locală nu a semnat, până la această dată, contractul cadru cu ENEL pentru preluarea rețelei de iluminat public. Primarul Daniel Georgescu a precizat pentru „Replica de Constanța” că a semnalat în nenumărate rânduri problemele apărute din cauza conflictului cu ENEL, atât ANRE-ului, cât și deputatului Iulian Iancu, președintele Comisiei parlamentare de anchetă a activității ANRE, dar rezolvarea se lasă așteptată. La fel, primarul din sudul litoralului a semnalat şi o altă problemă: cea a blocajului privind licitaţiile pentru concesiunile aferente gazelor naturale.

Între timp, cei care au de suferit sunt locuitorii din Limanu și din satele arondate, nevoiți să circule pe străzi în beznă, căci angajații primăriei nu pot interveni la stâlpii de iluminat stradal nici măcar pentru a schimba un bec. „Este un blocaj la nivel de județ, unii primari au semnat, alții nu, contractul cadru cu ENEL privind preluarea iluminatului public. Legea ne impune să preluăm iluminatul stradal, ne obligă să îl întreținem, dar ENEL a adăugat niște articole care nu au nicio legătură cu contractul cadru aprobat de lege. Am semnalat acest aspect inclusiv la ANRE, dar fără rezolvare până în prezent. ENEL nu ne semnează contractul pentru a prelua iluminatul, dar ne trimit adrese că dacă schimbăm un bec este contravenție. Noi suntem cei înjurați de cetățeni pentru că nu putem schimba un bec. Noi ne trezim zile întregi cu localitatea în beznă, până binevoiește ENEL să vină să ridice siguranța”, a afirmat primarul din Limanu, Daniel Georgescu.

La fel, blocaj este şi în privinţa concesionărilor pentru gazele naturale. „Din 2016 nu au mai avut loc licitaţii în acest sens. Azi (vineri – n.r.) am avut o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Energiei, Finanţelor şi ANAP. Este o situaţie semnalată, la fel ca şi cea cu ENEl, deputatului Iulian Iancu, care se ocupă de astfel de probleme”, a precizat Georgescu. Edilul a dat de înţeles că este nemulţumit de lipsa de implicare a deputatului (ajuns în Parlamentul României, în acest mandat, de pe lista de candidaţi ai PSD Constanţa!).

Însă, a adăugat Daniel Georgescu, există un alt parlamentar care chiar s-a arătat interesat de problemele semnalate: „Domnul senator Moga chiar s-a implicat. În problema cu gazele, dânsul m-a dus peste tot la ministere şi a făcut tot posibilul să am întâlnirile cu cei de la Finanţe, de la Energie şi ANAP”, a conchis edilul din Limanu.

Florentina BOZÂNTAN, Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primare esti varza ,aveai de facut canalizare,schimbat conducte apa ca nu este presiune santuri tehnologice sistematizarea comunelor si multe altele,dar cum sa apropie alegerile ai iesit larampa ca sa ne spui cum nu esti tu lasat sa faci treaba,esti un nevolnic si un incapabil,lasane si mergi si pastoresteti bodegile ca acea este menirea ta.
0
0
Ce usor este sa vorbesti din pozitia de observator dar si mai usor este sa acuzi si cauti vinovati din pozitia de anonimat.
1
0
Bravo dom' primar !!!!Asta e atitudinea corecta nu sa ne aplecam in fata celor care ne reprezinta la Bucuresti !!!!Bravo inca odata.
2
0
MARS FIR-ATI AI DRACU DE MACHIDONI IMPUTITI SI INCULTI , ATI AJUNS CELE MAI MARI ZDRENTE UMANE IN FRUNTE CU HALEP , PALAZ SI RESTUL BORATURILOR . SUNTETI CU TOTII HOMOSEXUALI SI KANDITI A OAIE IMPUTITA .ATI DISTRUS CONSTANTA SI TOT SPIRITUL ORASULUI .
2
3
Gazele naturale sunt sub nasul nostru in jud Constanta ,iar noi ne incalzim cu lemne si carbuni ca in sec 19.Nu mai sun paduri dlor iar specula si furtul culemnul de foc se face pe fata.PSD-ule ,blestemat sa fii pe veci!
2
1
D-ulei Iancu ! am avut maximul de incredere in capacitatea d-stra profesionala si inginereasca atunci cind ne-ati vorbit la Casa Sindicatelor din Constanta. Opriti jaful la majorarea gazelor si a curentului electric.
0
1
Sa va fie rusine! Cum sa spuneti despre Moldoveanu ca ia spaga si da contoare inapoi? Pe ceilalti i- ati uitat? Si sefii de Constanta? Pe ei nu ii pomeneste nimeni?
6
0
Bravo primarului ca are curajul sa spuna lucrurilor pe nume!!!Putini oameni ca el, cu sange rece sa spuna lucrurilor pe nume.
2
0
Care Moldoveanu GIGI?
1
3
Si mie cine imi schimba becul de la stilp?Sa vina Moldoveanu ca si asa mi-a luat multi bani cind mi-a dat contuaru inapoi.
3
0
Asa va trebuie
5
0
curentul se opreste la primul vant de lipsa gazelor ce sa mai spunem ! Rusine Domnilor ! suntem de rasul Europei in secolul asta !
5
0
La Seimeni eu si cumatru fur curent
6
1
Voi sunteti nebuni toti care comentati din fata portii spargand seminte,de prin birt,coltul strazii sau din pat de la caldurica.vreti sa faca unul ce nu v-am facut altul in trei mandate. Romanul....mereu carcotas,mereu nemultumit,plini de idei .vreti repede si bine,dar nu sunteti in stare sa va administrati de multe ori propria gospodarie.
7
3
Enel isi bate joc de clienti . Li se rupe de consumatori .
17
2
astia nu s-au dat jos din pat de la alegeri incoace...sa le fie siesta dupa spagi mai placuta...prosti mai sunteti aia care mai mergeti la vot
6
1
A inceput campania electorala ??? Pupincuristule, ia-i dat o limba-n cur lui Moga.
7
3
Stiati ca un angajat enel foloseste masina de interventii enel pt a transporta persoane care nu sunt angajate ale companiei?Stiati ca acel angajat penibil arunca o salopeta pe respectiva persoana din masina pt crearea impresiei ca in interior e personal enel? Stiati ca echipele enel nu se ocupa de schimbarea lampilor stradale ci au externalizat acest serviciu catre firme particulare? Stiati ca nicio reclamatie pt aceste probleme nu isi va gasi raspunsul de la enel?In atentia organelor in drept politie si sau conducere enel autoutilitara enel in regim taxi de mai sus e inmatriculata CT10 KHD
11
1
Pai nea primarule nu erai omul de baza al PSDului la alegeri? Ce face PSDul pentru tine si comunitatea care a votat? Bate domnule cu pumnul in masa ca acum vin europarlamentarele si iar e nevoie de voturi.
12
3
Cum bate putin vantul sau ploua Poiana ramane 24 de ore fara curent.
20
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212