REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DESCINDERI la 'AGENȚIA' de modeling. Dosar PENAL pentru ȘARLATANI. VIDEO

DESCINDERI la 'AGENȚIA' de modeling. Dosar PENAL pentru ȘARLATANI. VIDEO

Replica API 30 iulie 2020 | 12:12 3897

În urma mai multor sesizări primite de la cetățeni, reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța au efectuat verificări la sediul unei societăți comerciale cu punctul de lucru în staţiunea Mamaia, referitor la desfăşurarea unei activități constatată de comisarii CJPC Constanța și considerată a se încadra în categoria practici comerciale înşelătoare, prin prestarea de servicii pe baza unui tarif fix (200 lei/persoană), în schimbul promisiunii că aceștia vor putea beneficia de promovare în media și în industria de divertisment.

Serviciul propriu-zis presupunea și efectuarea unor fotografii persoanelor interesate.

Ca urmare a neregulilor constatate, comisarii au dispus 4 amenzi cotravenționale, în valoare totală de 20.000 de lei și au emis decizii de încetare a activităților respective fiind, totodată, semnalat cazul către Inspectoratul Județean de Poliție Costanța, pentru continuarea cercetărilor în raport cu competențele acestora, stabilite de lege.

Ca atare, polițiștii fac cercetări pentru înşelăciune și evaziune fiscală, în modalitatea normativă a omisiunii, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, conform Legii 241/2005.

La momentul verificării, polițiștii au indisponibilizat 9.300 de lei şi au ridicat înscrisuri cu valoare probatorie, în vederea continuării cercetărilor sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

CJPC Constanța subliniază că, și în ultimii doi ani, au mai existat reclamații pentru spețe similare, tot pe litoral, în sezonul de vacanță cu precădere, sancționate de asemenea, și averitizează consumatorii să manifeste atenție sporită față de astfel de situații și să sesizeze prompt instituțiile statului atunci când suspectează nereguli sau nerespectări ale legii din partea operatorilor economici cu care intră în contact.

„Aceasta informare are rolul de a limita consecintele acestei practici înșelătoare! Este cumplit să vezi cu câtă ușurință unii își pot înșela semenii!” a declarat Horia Constantinescu.

Ce spun polițiștii!

La data de 29/30 iulie a.c., polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, împreună cu reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, au efectuat un control la o societate comercială cu punctul de lucru în stațiunea Eforie Nord, privitor la desfășurarea unor practici comerciale înșelătoare, prin prestarea de servicii pe bază de tarif fix (119 lei/persoană, respectiv 398 de euro/persoană) constând în efectuarea de fotografii persoanelor interesate, cu promisiunea promovării imaginii acestora în media și lumea show-business-ului.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală, în modalitatea normativă a omisiunii, în tot sau în parte, a evidențierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, conform Legii 241/2005. Polițiștii au indisponibilizat 343 de lei și au ridicat înscrisuri cu valoare probatorie, în vederea continuării cercetărilor sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Citeşte şi: Metoda ”FOTOMODELUL” face iar VICTIME pe LITORAL

D.B., M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Blonda are acum o "agentie" de modelling in București chiar la I.Brezoianu 14, aproape de Mc Donalds Cișmigu. Aceeasi schema cu taxa de 200 de lei pentru inscriere. Nu a precizat ca pentru modelling trebuie să mai semnezi un contract de 2735 lei/550 euro în rate sau 2237 lei/450 euro deodată. Aveți grijă, întrucât caută persoane tinere.
0
0
Blonda din clipul asta are o "agentie" de modeling in Bucuresti pe Nicolae Balcescu 36, ap 3 aproape de blocul Scala. Abordeaza lumea pe strada cu promisiuni mincinoase. Iti cer 200 RONI pentru inscriere, dupa care la nici o zi lucratoare, te suna sa mai scoata bani de pe urma ta. Daca ajungeti pe acolo, sa nu ii bagati in seama ca e pacaleala. Mare atentie!
2
0
s-au mutat agentiile de MODELING pe luntrasului la fostu amanet la etaj sunt prin poarta 2 videochaturi si langa pink post era acum e pe mircea langa UMC videochatistele
0
0
O avea Horia pacatele lui, dar face treaba buna la OPC. Sunt convins ca va fi un bun primar. Drept urmare, il voi vota.
1
0
la ce fete de retardati au aia de erau in interior, dandu-le banii tiganilor borati, nu-i de mirare ca prospera gunoaiele astea..
5
0
Daca s-ar pune impozit pe prostie... Dai bani unor necunoscuti, ca sa ce?Bani aruncati pe fereastra!
4
0
Arestati acesti excroci erau si prin mamaia jos cu ei la puscarie cu excroci
6
2
Plecati inapoi in plm la bucuresti , ca o sa va prindem si o sa violam futuva in gura de ciori borate
9
2
Horia face o treaba excelenta. Nu veti sti ce gust amar lasa o asemenea inselatorie, pana nu aveti parte de ea.
5
2
Eu am luat plasa cu un taxi care mi-a luat pret dublu pe distanta gara-centru mag Tomis -----deasemeni am fost pacalita de microbuzul Cta_Eforie Sud ----OPC -ul sa verifice taxiurile si transportatorii Cta -litoral
3
4
Esti de la Bucuresti? Pai stai in mortii mati de peste la bucuesti si prosteste lumea , nu aici la constanta unde orasul este plin de smecheri. Ce sa-i faci tu lui Horia, in afara decat sa i-o sugi si tu si proasta aia de nevastata blonda, buzata ca o coarda
11
2
Sunt deacord cu tine doar daca Constanteni trebuie sa aleaga dintre H.Constantinescu si D.Fagadau,atunci macar sa aleaga raul mai mic.
5
2
Acosteaza oameni cu copii mici ca sa-i pacaleasca.
9
1
Bravo Horia,succes in continuarie.Te voi vota ca primar la Constanta.
14
2
IN COMPLEX LANGA VODAFONE AU SEDIUL DE PESTE 5 ANI DE ZILE!!!
10
2
...................
3
4
Un vechi proverb romanesc spune ca "Nu-i prost ala care cere, prost ii ala care da".
8
2
Sa. I dam la. Muie lu nevasyasa
11
2
tigani sarlatani
10
3
f.... in gura de ciori de bucuresti... ati venit sa prostiti turistii
15
2
Cu aceasta agentie eu am ajuns in parlament chiar si in u.e. acum sunt la maiami.
5
1
Votez Horia Constantinescu! Clar Hahahah
14
3
ia luatii pe astia cu dosar penal, unde s-a mai vazut ca ghioarlele astea sa faca asa figuri la organele statului?
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218