REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Deșeurile ne invadează câmpurile! Primarul din Săcele, complice la depozitarea ilegală a gunoiului. Video

Deșeurile ne invadează câmpurile! Primarul din Săcele, complice la depozitarea ilegală a gunoiului. Video

Replica API 9 august 2022 | 00:00 2201

În ciuda numeroaselor campanii de informare și conștientizare în ceea ce privește pericolul deșeurilor aruncate la pe câmpurile din județul Constanța, iată că există în continuare multe persoane care aruncă gunoaiele în alte deloc decât în cele special amenajate. Ce este și mai grav este faptul că anumiți primari permit cu bună știre acest lucru și par să nu ia nici măcar o măsură pentru stoparea acestui fenomen atât de periculos. În această situație se află și comuna Săcele, o comună localizată la doar aproximativ 40 de kilometri de municipiul Constanța.

Nu de puține ori ne-a fost dat să observăm cum la marginea comunelor situate pe raza județului Constanța răsare câte o basculantă sau un “papuc” din care se aruncă gunoiul pe spaţiul verde. Din lipsă de cunoaştere sau… lipsă de bun simţ, cei care recurg la astfel de practici toxice trebuie să ştie că au la dispoziţie mai multe gropi de gunoi în județ. Unii sunt de părere că sunt mult prea puține sau departe, în timp ce adevărule ste că mulţi afacerişti vor să scape de cheltuiala cu transportul şi depozitarea! Asta, pentru că sunt avari, inconştienţi şi n-au bun simţ faţă de mediul în care trăiesc.

Ceea ce este și mai grav este faptul că anumiți primari par să cunoască situațiile și totuși să nu ia nicio măsură pentru stoparea acestui fenomen extrem de periculos pentru mediul înconjurător, cât și pentru locuitori.

Ion Oprea: ,;Eu am o groapă într-o zonă ascunsă”

Un astfel de caz este întâlnit și în comuna Săcele, o comună localizată la doar 40 de kilometri de municipiul Constanța, acolo unde chiar primarul recunoaște că acea groapă nu este una autorizată, ci doar folosită din când în când de locuitorii comunei. Declarațiile primarului au fost înregistrate de cuplul Maria Șandor și Marian Șaioc.

Fără să știe că este filmat, Oprea Ion, primarul comunei Săcele, le-a spus celor doi că pot arunca deșeurile într-o groapă ascunsă de pe raza comunei. ,,Oficial nu există o groapă de gunoi. Sunt închise toate gropile de gunoi, dar eu am într-o zonă ascunsă, acolo unde își mai duc ai noștri când dărâmă o casă.”, a spus primarul înantea să-și dea seama că este filmat.

Video:

Odată ce a fost înștiințat că este filmat, primarul a devenit irascibil, devenint violent cu doi.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hotul asta a devalizat grindul Chituc. Din banii furati la pus pe retardul de giner su consilier judetean
0
3
se autosesizeaza institutiile statului de drept?
1
3
cu adevarat , veniti la ...comuna cernavoda , marginile sunt pline !
3
0
Halal edil.
1
3
Adevar si nu prea... primaria a incheiat contract cu firma de salubrizare dar gunoiul vechi? Ce sa faca si cum cu el. Moluzul nu se ia. Usor sa critici. Sa faci este altceva.
3
0
Mergeti la Cogealac daca vreti sa vedeti gunoaie, nu la Sacele. La Sacele este minciuna. Cati Hristu nu poate fi gasit decat intre 07 si 08 dimineata la Primarie. In rest bate vantul in Primarie
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108