REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Deşi NEGOCIAZĂ o COLABORARE, PNL și USR-PLUS NU se vor avea ca fraţii! Video

Deşi NEGOCIAZĂ o COLABORARE, PNL și USR-PLUS NU se vor avea ca fraţii! Video

Replica API 2 octombrie 2020 | 00:14 3840

Constanța a votat pentru schimbare și a optat pentru Vergil Chițac și Stelian Ion, care au obținut 28,48%, respectiv 24,30%. Locul trei a fost ocupat de Decebal Făgădău, cu 24,19%. Urmează mai multe runde de negocieri între PNL și USR-PLUS, negocieri care au început de joi, 1 octombrie, în vederea modului în care va fi condus orașul de la malul mării. Cele două părți nu sunt în relații tocmai cordiale, însă vicepreședintele USR susține că resentimentele trebuie lăsate deoparte când vine vorba de reprezentarea cetățenilor. De asemenea, în cadrul unui interviu acordat cotidianului Replica, Stelian Ion a vorbit despre motivul bucuriei la aflarea exit-poll-urilor, cât și despre modificările produse pe scena politică locală.

„Nu este ușor să treci peste resentimente”

Nu de puține ori, reprezentanții PNL și USR-PLUS și-au spus cuvinte grele, cele două părți acuzându-se reciproc de o campanie dusă prin atacuri sub centură. Relațiile nu s-au îmbunătățit nici măcar după finalul alegerilor locale, însă chiar și în aceste condiții, PNL și USR-PLUS s-au așezat la aceeași masă pentru a discuta despre viitorul Constanței.

„Aș dori să separăm ceea ce a fost în campania electorală, deși ne vine greu, în primul rând candidaților, care am fost ținta unor atacuri subterane. Nu este ușor să treci peste aceste resentimente, care vrând, nevrând, se formează în campania electorală. Trebuie să depășim aceste chestiuni personale, pentru că nu suntem oameni mici, care să se împiedice de sentimente. Suntem aleși pentru a face lucruri pentru constănțeni și trebuie să ne întâlnim, USR-PLUS cu PNL, să vedem cum ne armonizăm programele și cum vom lucra împreună. Eu spun că semnalul dat de constănțeni a fost ca PSD să meargă pe tușă, sper eu că pentru o lungă perioadă de timp, cel puțin la fel de lungă pe cât au fost la putere și au distrus acest oraș. Se dorește o colaborare între cele două partide și nu ne putem bate joc de opțiunea constănțenilor. Există principii și idei cu care ne intersectăm, ceea ce este un lucru bun. Ținem foarte mult să facem un audit organizațional, nu doar unul ce ține de cheltuirea banului public. Trebuie să facem o reorganizare a Primăriei Constanța, pentru că nu ne imaginăm că vom face proiecte cu echipa formată și gândită de Decebal Făgădău, care a eșuat lamentabil. Chiar dacă nu avem funcția de primar, ținem foarte mult să punem în aplicare planul Constanța Renaște. Nu este o chestiune personală. Dacă la sfârșitul celor patru ani vom trage linie și vom vedea că majoritatea proiectelor au fost duse la îndeplinire sau chiar începute, va fi un lucru pozitiv și vom fi foarte mulțumiți.”, afirmă Stelian Ion, vicepreședintele USR.

De ce s-a bucurat Stelian Ion în noaptea alegerilor și ce a gândit în acel moment

Stelian Ion a fost de acord să discute deschis și despre bucuria sa și a colegilor săi în momentul în care au aflat rezultatul exit-poll, deși spre dimineață au realizat că nu a ieșit câștigător în cursa electorală. Cazul a semănat oarecum cu cel al lui Mircea Geoană, care a realizat dimineață că s-a bucurat prea devreme de câștigarea alegerilor. Reprezentantul USR-PLUS a dezvăluit și la ce anume se gândea în momentul în care a crezut că este câștigătorul alegerilor locale.

„Nu am sărit în sus de bucurie și nu am țipat Angi, dragostea mea. Dincolo de asta, ne-am bucurat foarte tare, mulți dintre colegi și inclusiv eu credeam că vom câștiga aceste alegeri, pentru că eram umăr la umăr. Asta se întâmpla pe eșantioane măsurate până la ora 19:00. În spațiul public a început să circule disperarea PNL, dar am crezut că electoratul USR se va mobiliza înainte de închiderea urnelor. Evaluarea aceasta nu a fost cea mai fidelă. Este posibil ca electoratul nostru să se fi mobilizat pe ultima sută de metri, dar informațiile venite în cascadă din partea lui Rareș Bogdan și din partea asociației care susține PNL, a făcut ca oamenii doar din disperarea de a scăpa de PSD, să nu voteze pe cei pe care ar fi vrut să-i voteze. Cred că acolo s-a făcut diferența, dar nici nu mai contează. Îmi doream atât de mult să-i văd expresia lui Decebal Făgădău când vedea că a pierdut alegerile și că trebuie să plece acasă, dar din păcate nu ne-a oferit această satisfacție, pentru că s-a ascuns. A fost un gest lipsit de bărbăție și onoare. Ne bucuram pentru că îmi imaginam cum vom începe să facem lucrurile pe care le-am promis, încă din primele zile. Să amenajăm niște parcuri, le vedeam deja făcându-se. Era ceva neprețuit, că aveam ocazia să ne punem în practică programul și toate proiectele.”, a mai precizat Stelian Ion.

„Mă aștept să spună una și să facă alta, dar sper să mă înșel”

Alegerile parlamentare nu sunt departe de noi, dar și acesta reprezintă un subiect de dispută între PNL și USR, cele două părți acuzându-se reciproc că deja au început campania, deși nu se știe în mod sigur când vor fi organizate aceste alegeri.

„Sper la o colaborare rezonabilă, nu mă aștept la o colaborare în care vom fi ca frații. Nu va curge lapte și miere, din mai multe motive. În primul rând pentru că știm ce s-a întâmplat înainte și avem rezerve, în care au fost împreună PNL și PSD. Vin alte alegeri și își vor face un plan, sper să nu fie adevărat, dar este posibil să se întâmple. Când concurezi pe aceeași parte de electorat, mă aștept să spună una și să facă alta. Chiar sper să mă înșel și mi-aș dori să fie așa, astfel încât să vedem în continuare o colaborare onestă pentru Constanța. Oamenii trebuie să măsoare ce se spune, dar și ce se va face, concordanța dintre vorbe și fapte.”, a explicat Stelian Ion.

Urmărind restul interviului veți putea afla și care sunt planurile lui Stelian Ion în viitorul apropiat, dar și când ar putea avea loc alegerile parlamentare.

Video:

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218