REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Șoferul de taxi implicat în accidentul de pe Bd. Al. Lăpușneanu cere ajutorul martorilor

Șoferul de taxi implicat în accidentul de pe Bd. Al. Lăpușneanu cere ajutorul martorilor

Replica API 21 septembrie 2022 | 16:28 32072

Noi detalii ies la iveală în cazul accidentului în care a fost implicată o ambulanță. Șoferul taxiului implicat în accident a declarat, în exclusivitate pentru Replica de Constanța, că nu el este vinovat de producerea accidentului, iar autospeciala SAJ nu ar fi avut semnalele acustice pornite. Acesta caută martori care să îi susțină ipoteza.

În cursul serii de joi, 15 septembrie, a avut loc un accident rutier, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în care a fost implicat un taxi și o ambulanță. Din primele informații reiese că ambulanța ar fi avut prioritate, întrucât avea pornite atât semnalele acustice cât și cele luminoase, dar șoferul de taxi este de altă părere. Acesta declarând în exclusivitate pentru Replica de Constanța: ”Mergeam pe Lăpușneanu către gară, având client în mașină. Având culoarea verde la semafor, în fața mea treceau 2 mașini. Eu nu mai rețin viteza. Am spus și la poliție, nu mai rețin viteza, dacă două mașinii erau în fața mea. Eu nu am plecat de pe loc, veneam din spate, să fi avut chiar și 60, dar nu știu viteza. Problema e că în spatele meu au mai trecut două mașini, deci nu eram prima sau ultima mașină, ca să spun că că am forțat semaforul. Sirenele nu s-au auzit. Știm cu toții foarte bine. Când dau ăștia drumu la sirene se aud de la doi km, mai ales noaptea. Mai trec câteva secunde până vezi și salvarea. Orice reflex al nostru este să nu mai accelerăm și să vedem de unde vine salvarea, sau ce vine.

Momentul impactului

Claudiu, șoferul taxiului implicat în accidentul din seara de 15 septembrie, a declarat ce s-a întâmplat în momentul impactului, dar și imediat după acesta: ”Eu m-am trezit cu ceva mare și alb în față, eu am știu că am lovit salvarea de abia când am ajuns la spital. După care l-am întrebat pe băiatul din dreapta, martorul din mașină, vorbeam noi tare, am dat muzica tare. Și l-am întrebat: S-a dat muzica tare de nu am auzit noi sirenele? Sau ce s-a întâmplat? Și el a zis că nu, că muzica era încet dată, și nu s-a auzit nimic. Ne-am trezit cu ambulanța în față și atât. Avea decât luminile aprinse. ”Când mi-am revenit din șoc la spital, am găsit multe telefoane salvate în telefonul meu, gen martor Famous – sună-mă. Unii din martorii principali este băiatul care apare în filmare și îi scoate pe cei din ambulanță afară. Dânsul este bucătar la Famous, tură de noapte. El și-a lăsat numărul de telefon salvat: Sună-mă sunt martor. Ambulanța a trecut pe roșu, tu aveai verde. Eu am sunat și am crezut că i-am lovit și pe ăia și nu mai știu. Am cotit cu mașina, i-am lovit cu mașina, dar după mi-a explicat. Mai era un băiat pe Lăpușneanu, era oprit să ia mâncare să ducă acasă.

Oamenii legii nu l-au putut lua în serios pe clientul taximetristului, pentru că băuse o bere

După ce a fost externat din spital, primul lucru pe care l-a făcut taximetristul implicat în accident a fost să meargă să dea declarații la poliție, acesta relatând: ”Sâmbătă când am ieșit din spital, am chemat-o pe soție să mă ia, și primul lucru a fost să merg la poliție. Și am fost la poliție, i-am întrebat dacă mi-au luat sânge, bine mi-au zis și cei de la spital că mi-au luat și ei sânge și am vrut să mă asigur că nu-mi bagă alcool. Eu nu beau de felul meu, beau de de două ori, de ziua mea și de revelion. Mi-au zis că nu se pune problema de alcool. Au dat un telefon colegului care se ocupă de caz și m-au chemat duminică. M-am dus duminică acolo și deja era un jurist sau un avocat, din partea ambulanței, am așteptat afară, și l-am sunat pe client să vină și el să dea declarații, s-a îmbrăcat și a venit. Pe mine între timp m-au chemat înăuntru. Îi explic ce s-a întâmplat și îi spun că a venit și clientul din taxi, și ei mi-au spus că el băuse în seara aia o bere și nu au putut să îl ia în serios. Și i-am zis că era client, a băut o bere, nu era inconștient, nu dormea pe bancheta din spate, era în față, era conștient. Am rămas uimit...nu se poate așa ceva

Ce antecedente a avut în trecut șoferul de taxi

Taximetristul a spus că nu are antecedente în privința accidentelor rutiere, acesta declarând: ”Sunt șofer de 22 de ani. Uitați-vă pe istoricul meu ca șofer. În afară de permis suspendat pe autobandă, și nu cu viteză prea mare, cu 160 sau ceva de genu, nu am nimic. Nu am nici un accident măcar cu o bară lovită. Din ce o simt eu, vor să o scoată jumate jumate, culpă comună.

Am o cunoștință și am sunat-o, în caz de accident cu o salvare, difuzoarele se opresc? Cică ălea rezistă până la nu știu ce impact. Dacă șoferul declară că le-a stins după accident și după aceea l-a scos afară, ălea când se sting, dacă merge sirena în concomitent cu semnalul luminos, nu le mai poți ține separat. În momentul în care stingi una dintre ele, se sting amândouă. Dacă merg doar cu semnalele luminoase, și sirena o apasă separat de două ori și atât, așa se poate. Dar dacă le avea pornite în mers, cum era obligatoriu să le aibă, rămâneau aprinse și se auzeau, chiar dacă se spărgea boxa, ălea continuau să pârâie.”, a mai declarat Claudiu, șoferul taxiului implicat în accidentul din seara de 15 septembrie.

Ce spun martorii de la fața locului

În cazul de față, cică ambulanța ar fi forțat-o. Eu stăteam la Famous, am auzit doar o frână lungă, dar a fost acroșat și aruncat în hău lu Chițac. Dar n-ar fi pornit sirene, n-ar fi pornit nimic și avea și roșu. Are martor și taximetristul, pe clientul său, plus câțiva băieți din stânga, din dreapta. Eu nu știu cum zice legea, da dacă avea girofarele pornite și a trecut și nu avea sirenele e nasol. Bine că nu a pățit nimeni nimic și că e totul e OK. Dacă se poate zice OK. Era un copil mic, asistenta era cam avariată, șoferul avea mâna paradită, dar aparent sunt OK.” a declarat un martor de la fața locului.

Ce spune legea?

Conform legislației rutiere în vigoare, în cadrul Codului Rutier, OUG 195/2002, la articolul 61 se precizează astfel: ”Au regim de circulaţie prioritară numai autovehiculele prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) şi b), atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă. Pentru a avea prioritate de trecere, aceste autovehicule trebuie să aibă în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.

În cadrul articolului 62, se precizează următoarele: ”La intrarea în intersecţiile unde lumina roşie a semaforului este în funcţiune ori indicatoarele obligă la acordarea priorităţii de trecere, conducătorii autovehiculelor prevăzute la art. 61 alin. (1) trebuie să reducă viteza şi să circule cu atenţie sporită pentru evitarea producerii unor accidente de circulaţie, în caz contrar urmând să răspundă potrivit legii.”

Victor ROTARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Il cunosc pe taximetrist,asta nu bea neam conduce prudent,nu o data am fost cu el in masina.Bine ca nu a patit nimeni nimic.Da- le dracu de fiare,sanatatea omului e importanta.A gresi e omeneste si vorbind din ambele puncte de vedere,dar bine ca sint ssnatosi toti.
0
1
Eu locuiesc la Dacia ma urcam in masina in momentul accidentului inafara de bubuitura nu s-a auzit absolut nimic
2
0
Avea tauri multi la piatra neamt !omu e milionar ! Are apartamente multe !
0
0
Robert Samata duce femei la produs cu boltul
0
0
Speram ca se face dreptate ca si in cazul politistului care a omorat o fetita pe trecerea de pietoni si alte multe spete.Pana atunci insanatosire grabnica copilului din salvare si mamei.
0
1
De unde avea cel de la Famous nr lui de la sunat si ia zis ca sunt de la Famous asta e nr meu suna ma daca e ceva
1
0
Mai incet cu minciunile ca te-ai trezit la spital. Dupa accident minute bune ai fost langa masina. Ai asistat la masuratori si etc
1
0
Noi avem UBER si BOLT si facem ce vrem in orice tara asa ca taxi trebuie scos vinovat a indraznit al dracu sa lucreze pentru el si banu la noi nu a ajuns.
0
0
Ce bine ai ajuns Rew ! bravo tata
0
0
El crede ca aici sunt taurii lu taicasu ! Nu flacau aici trebuie seriozitate si munca ! Si ai grija ca ai deranjat un smeker adevarat , care o sa va dea interdictie la multe aici in oras !
0
0
eu cand v-am zis sa beliti ochii si la soferul de pe ambulanta, ati omorat dislike-ul ala si ati dat repede toti in taximetrist si groapa lui Chitac
0
1
Am fost acolo, salvarea nu avea sirene, doar lumini, avea viteza...cca 80km,h...a dar drumul la sirene in mijlocul i tersectiei. Soferul de pe ambulanta era si baut.
0
1
Toti stim ca soferi de pe ambulante sunt nenorociti pun in functiune semnalele luminoase si sonore fix inainte de intersectie sau chiar deloc
0
1
clar e vina soferului de pe ambulanta. degeaba incearca sa ascunda si sa inventeze detalii. faptul ca e sofer pe ambulanta nu il face vreun sfant. prostia se plateste.
0
1
De multe ori soferii de ambulanta n-au chef sa stea la stop cand n-au bolnav si pun pun sirena cu un metru inainte de intersectie.
1
0
Robert Samata de la bolt baga frane cam bruste clientii nu se simt confortabil
0
0
Si unde sunt detaliile bomba? Un articol de kk despre ceea ce spune un taximetrist. Ce mare stire este asta si mai ales bomba. Alt articol de umplutura. Daca nu va mai comanda nimeni articole sa denigrati oamenii scrieti povesti subiective fara puncte de vedere ale ambelor parti. Dar ma astept, cum faceti de obicei, sa stergeti mesajul. Jurnalism zero.
1
0
Pai si bomba? Care este? Ca ala de la saorma e agramat? Sau ca taximetristul a facut limba romana cu doamna care da cu mopul?
1
0
Cel mai mare escoc de la bolt ! Omu incarca oamenii la curse , face numai belele , evitati ct 07 smt ! Si a cumparat foarte multe apartamente din bolt , omu invarte bine de tot volanul !
1
0
Claudiule , tu se pare ca esti p***t si in viata si la volan ! Dar nu ma mira
0
0
fratelo n avem ce face trebuie sa te scoatem vinovat sa ramana numai uber si bolt ca sa plece banu afara din tara sa fiti sclavii lor
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218