REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

DETALII despre PROCESUL de EXTINDERE a DELFINARIULUI

DETALII despre PROCESUL de EXTINDERE a DELFINARIULUI

Replica API 17 iulie 2020 | 12:57 1777

Aspecte privind proiectul de extindere a Definariului din Constanţa au fost prezentate de către preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Ţuţuianu, la Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.

În cadrul conferinţei care a avut loc joi, 16 iulie, a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor de extindere a Delfinariului din Constanţa. Lucrările se vor desfăşura pe o perioadă de 24 luni, iar la finalul acestora Delfinariul va avea un volum de patru milioane de metri cubi. Prin semnarea contractului de extindere de către preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, cu reprezentantul firmei contractoare, Sergio Manelli, se urmăreşte construirea unui punct de atracţie solid care să contribuie la dezvoltarea turismului şi implicit, a economiei oraşului Constanţa.

Cum va arăta noul Delfinariu

Dacă în prezent Delfinariul din Constanţa are volumul de un milion de metri cubi, la finalizarea lucrărilor, în 2022, capacitatea lui va fi de patru milioane de metri cubi de apă. Suprafaţa se va mări la 800 de metri pătraţi, iar bazinele exterioare vor putea fi folosite şi ele pentru antrenamente şi spectacole. De asemenea, la Delfinariu vor mai fi aduşi patru delfini. „La ora actuală avem doar doi delfini, începând cu 2022 când se vor termina lucrările de extindere, vom avea 6 delfini şi un bazin mai are”, a precizat Horia Ţuţuianu.

În momentul de faţă, doi lei de mare patagonieni au fost găzduiţi la complexul muzeal. Aceştia sunt doi masculi aduşi din Ungaria, ei vor rămâne în Constanţa pentru cel puţin două luni, în weekend urmând a susţine prima reprezentaţie.

De unde provine finanţarea

Lucrările de extindere a delfinariului sunt estimate la 5,6 milioane de euro. „Nu este simplu să găsești 5 milioane de euro pentru astfel de investiții şi totuşi, s-a găsit soluţia de a ne finanţa”, a declarat Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. Proiectul este susţinut prin co-finanţare, banii provenind atât de la Ministerul Turismului, cât şi de la Consiliul Judeţean Constanţa.

Directorul CMSN a mai adăugat că pe lângă lucrările de extindere a Delfinariului, anul acesta „pregătim proiectul pentru noul acvariu şi sperăm ca la anul să găsim finanţare şi pentru acesta”. 10 milioane de euro se doresc a fi invesţiti şi în acest proiect.

Cine este firma contractoare

Societatea care a câştigat licitaţia pentru lucrările de extindere este Manelli Impresa Srl, o companie italienească ce activează în domeniul infrastructurii și al construcțiilor civile și industriale. Aceeaşi firmă a realizat şi lucrările de modernizare a Delfinariului, finalizate în anul 2016.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Treaba mea de unde vin banii , pocnesc din bici , omor angajatii , scot concubina sa sperie leii de mare , numai sa dau bine in fata lui tutuianu !
5
0
Cumetre, de unde bani, aduci de acasa,ai vreun talent, de la Clinica veterinata unde deschizi poarta cu 50ron. Faci bani cu memajeria 2 luni pe an si atunci cind te rogi sa se strice vremea. Incepe scoala nu sunt bani tablete pentru varianta online. Gaseste si pentru asta finantari.
3
0
Este proiectul lui Fagadau din anul 2008, pe vremea cand era director acolo. Tutuianu se lauda cu munca lui Fagadau, Balba si Palaz, el a facut doar plimbari in 4 ani!
2
1
cit este de corect sa chinui animalele?
6
1
Speram ca aceste lucruri sa se faca.
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108