REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

DETALII din ANCHETA incendierii casei de schimb VALUTAR din MEDGIDIA!

DETALII din ANCHETA incendierii casei de schimb VALUTAR din MEDGIDIA!

Replica API 6 aprilie 2021 | 23:22 7411

Continuă judecata în cazul incendiului (foc pus intenționat) de la casa de amanet și schimb valutar S.C. Magic Exchange S.R.L., acum aflându-se în faza de apel. Pe fond, Latif Metin a fost achitat, pe când Moise Constantin și Butnaru Silvian Victor au primit câte 3 ani cu suspendare. Ancheta oamenilor legii a fost una minuțioasă, iar Latif Metin nu ar fi avut nici o vină, el ajungând în acest dosar ca urmare a unei declarații mincinoase. Rămâne de văzut ce se va întâmpla la apel.

În urma a cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de distrugere prin incendiere, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Medgidia au identificat doi bărbați, în vârstă de 33, respectiv 34 de ani, din Medgidia, bănuiți de comiterea faptei. Astfel, la data de 27 ianuarie a.c., persoanele în cauză, fiind vorba de Moise Constantin şi Butnaru Silvian Victor ar fi aruncat un recipient de plastic, cu combustibil, pe acoperișul unui imobil din municipiu, fiind vorba de o casă de schimb valutar situată pe strada Kemal Agi Amet. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au ajuns imediat la fața locului și au lichidat incendiul. Acoperișul a ars pe o suprafață de 30%, prejudiciul ridicându-se la 3.000 de lei.

Oamenii legii au declanșat imediat cercetările, au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă (de la toate punctele comerciale) și astfel au reușit să reproducă traseul făptașilor. Aceștia au consumat băuturi alcoolice într-un bar din împrejurimi, după care au mers la un magazin, au cumpărat un bidon cu apă la 5 l, au chemat un taximetru, s-au deplasat la o benzinărie, au umplut bidonul cu combustibil, după care au mers și au dat foc acoperișului casei de amanet și schimb valutar. Iar apoi au urmat teste poligraf, ambele indicând că făptașii mint că ar fi nevinovați, dar a ajuns să fie audiată și anchetată și o a treia persoană, care a fost, în cele din urmă, achitată.

Detalii despre declarațiile mincinoase aici: Om al legii din Constanța, RECLAMAT la Parchet: 'I-a dictat declarația și îi aducea țigări în arest!'

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce stergi comentariile ?
2
0
Si ce subliniezi doamna ziarista?iar ai primit telefon?
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614