REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Detalii din ancheta indivizilor care „antrenau” cărăuşi de droguri!

Detalii din ancheta indivizilor care „antrenau” cărăuşi de droguri!

Replica API 7 iunie 2017 | 12:34 297

OFICIAL de la DIICOT

OFICIAL de la DIICOT

Cotidianul Replica de Constanța a adus în atenția opiniei publice faptul că oamenii legii din cadrul BCCO, coordonați de DIICOT au destructurat o grupare infracțională specializată în trafic de droguri și punere în circulație de valori falsificate. Ancheta a fost una laborioasă, cu detalii desprinse parcă din filme, făcute acum publice! Precizăm că indivizii au fost puși la pământ în parcarea magazinului Kaufland din zona ICIL, ei venind acolo cu un BMW Seria 5.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa, la data de 2.06.2017, au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Mustafa Salim, zis „Unchiu”, Popa Mădălin Alexandru, zis „Cap” şi Mocanu Mihai-Adrian, pentru săvârşirea infracţiunilor de inițiere, constituire și sprijinire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc şi punerea în circulație de valori falsificate.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna aprilie 2017, inculpatul Mustafa Salim împreună cu inculpații Popa Mădălin-Alexandru, Mocanu Mihai-Adrian şi alte persoane, au inițiat și constituit un grup infracțional organizat, structură care a subzistat până în data de 01.06.2017 şi care a acţionat în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, de introducere în ţară de droguri de mare risc şi de punerea în circulaţie de valori falsificate.

Astfel, la începutul lunii aprilie 2017, liderul grupării, inculpatul Mustafa Salim, zis „Unchiu” a recrutat un tânăr, în scopul pregătirii acestuia în calitate de cărăuș de droguri de mare risc dinspre America de Sud către Europa. La grupul infracțional au aderat inculpaţii Popa Mădălin-Alexandru și Mocanu Mihai-Adrian, care, sub coordonarea liderului grupării au pus la dispoziție mijloace de comunicare și au ținut legătura cu cărăușul, finanțându-i deplasarea în afara țării.

Întrucât din cercetările efectuate a rezultat că tânărul cu rol de cărăuș a primit o cantitate de cocaină cu care, din America de Sud se îndrepta către Europa, cu sprijinul autorităților franceze, în seara zilei de 30.05.2017 s-a reușit prinderea acestuia, fiind găsită cantitatea de 707 grame cocaină. Totodată, în cauză s-a reţinut că, inculpaţii Popa Mădălin-Alexandru şi Mocanu Mihai-Adrian l-au însoțit permanent pe inculpatul Mustafa Salim asigurându-i acestuia protecția pe timpul deplasărilor și asigurându-i transportul în diferite zone ale țării în scopul plasării de monedă euro falsificată.

În aceste condiții, la data de 1.06.2017, procurorii DIICOT-ST Constanța, împreună cu ofiţeri din cadrul B.C.C.O. Constanța au organizat prinderea în flagrant a inculpaţilor, fapt care s-a realizat în jurul orelor 17.00, în parcarea unui magazin din municipiul Constanța, din zona ICIL, ocazie cu care asupra acestora s-a găsit suma de 2000 euro - compusă din bancnote false de 20 de euro şi 50 de euro, pe care intenționau să le pună în circulaţie.

Ulterior, au fost puse în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară pe raza jud. Constanța și jud. Galați, fiind identificate și ridicate mijloace materiale de probă de interes pentru cauză. Faţă de inculpaţii Mustafa Salim, Popa Mădălin-Alexandru şi Mocanu Mihai-Adrian, Tribunalul Constanţa a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a beneficiat de sprijinul B.C.C.O. Galați, I.P.J. Constanța , I.P.J. Galați precum şi al Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Costinesti o data cu venirea verii si a turistilor doritori de droguri fac coada la tarabele de porumb amplasate pe faleza Soarelui si fata la restaurant Abert ale fratilor Balan de unde se aprovizioneaza doritorii atat cei vechii cunoscatorii cat si cei noi.Aprovizionarea deja a inceput la FERMA BALAN DN39 la cca 500 m de bifurcatia Costinesti pe partea dreapta.
0
0
vezi mami mai bine ma bagam aici decat in gasca lu oaie. abe ce fac acum ca imi da astia vreo 10 ani.
0
0
Buruiana Florin zis Flori de pe alea farului si Albatros din Mangalia vinde droguri de mare risc diicot ii omite mereu si bcco sunt protejati vostri
1
0
In Mangalia cand veniti?Simon Mocanu traficantul nr 1 in Mangalia a distrus orasul de multi ani cu otravurile astea!Scapati orasul de droguri Simon Mocanu vinde la toti tineri din Mangalia le vinde Moarte!!!!!
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367