REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

DETALII DIN DOSARUL CRIMEI DE LA MEDGIDIA: AGRESORUL ARE TULBURARE DE PERSONALITATE!

DETALII DIN DOSARUL CRIMEI DE LA MEDGIDIA: AGRESORUL ARE TULBURARE DE PERSONALITATE!

Replica API 15 decembrie 2018 | 00:00 523

Condamnat în trecut pentru fapte cu violență

Condamnat în trecut pentru fapte cu violență

Marius Pocovnicu a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru omor, însă decizia nu este definitivă urmând, cel mai probabil, să se judece apelul. Până atunci, însă, i-a fost menținută măsura arestului preventiv. Acesta este cunoscut cu antecedente penale, fiind condamnat în trecut pentru tâlhării, iar acum medicii au stabilit că a avut discernământ atunci când a comis fapta, chiar dacă a fost diagnosticat cu tulburare de personalitate de tip mixt simulare.

Totul s-a petrecut la data de 13 iunie a.c., pe fondul unui conflict spontan, când persoana în cauză ar fi agresat fizic un bătrân, în vârstă de 82 de ani, în locuința acestuia din municipiul Medgidia. Mai exact, Marius Pocovnicu locuia cu concubina sa în chirie la vârstnicul care avea un picior amputat, având grijă de el. Pocovnicu l-a împins pe octogenar pat și a început să-i aplice lovituri cu pumnii și picioarele, după cum ar fi declarat persoana vătămată când a ajuns la spital. A fost internată pentru acordarea de îngrijiri medicale, dosarul fiind preluat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, fiind vorba despre loviri sau alte violențe. Ulerior, la data de 24 iunie a.c., octogenarul a decedat, iar dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. Potrivit datelor din rechizitoriu, inculpatul și cu concubina sa aveau mereu neînțelegeri cu vârstnicul, reclamând membrilor familiei că se ia de ei. În data de 13 iunie, octogenarul și-a sunat nepoata, care a ajuns la fața locului și l-a găsit plin de sânge și cu tricoul rupt, relatându-i că stătea cu inculpatul și se uitau la tv, moment în care i-a spus să ia și el o pernă să stea comod. De aici a urmat un schimb de replici, iar agresorul a sărit pe el și l-a bătut. De partea cealaltă, Marius Pocovnicu a declarat că era în curte și a fost strigat de către victimă. A intrat, iar bătrânul a lut ceva de pe masă și l-a atacat și că nu știa exact ce e, furculiță sau cuțit. El l-a împins, după care a vrut să-l ridice și să-l așeze pe pat, iar l-a atacat, s-a apărat și tot așa. Ulterior, inculpatul și-a retras declarația și a spus că nu-și mai aduce aminte exact ce s-a întâmplat, dar că regretă. Judecătorii au apreciat că are o atitudine nesinceră și că, din fișa sa de cazier rezultă că a mai fost condamnat pentru fapte cu violență (tâlhării calificate) și, la fel, a avut o atitudine nesinceră. În primă fază, vârstnicul a refuzat să fie transportat la spital dar a început să se simtă mai rău și, până la urmă, a acceptat îngrijirile medicale de specialitate. Din păcate, pe 24 iunie a decedat, medicii legiști specificând că moartea sa a fost una violentă.

Inculpatul are tulburare de personalitate de tip mixt

Apoi, potrivit rolii.ro, s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice către Comisia de Medici Psihiatri din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Clinica Universitară de Psihiatrie Palazu Mare, ce au întocmit raportul de expertiză medico-legală psihiatrică din 13 august 2018. Din acest raport rezultă că inculpatul este diagnosticat actualmente cu tulburare de personalitate de tip mixt simulare atât în prezent cât și la data săvârșirii fapte și în raport cu acesta discernământul este/a fost păstrat și că nu se impun măsuri de siguranță medicală. Tulburarea de care suferă, potrivit specialiștilor, este o afecțiune care se află la limita cu ”nebunia”, în sensul că subiectul încearcă mai tot timpul să-și inducă în eroare interlocutorul, prezentându-i o anume situație ca fiind reală.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da astea sant legile in Romania Omori Oameniii si stai acasa ca esti bolnav ??? La mine nu e bolnav constient sta arest la domiciliu daca are bani cunpara tot si viata unui om cum e posibil asa ceva desi e cu Comandat la Omor astept sa ma Omoare si pe mine ca e vecin gard in gard adica 3 m distanta de usi pana la lege .... Multe de spus dar nu ai cui?????
1
0
e...liber , a facut si o sa mai faca !
4
0
Vezi ca politia e grea. Vezi ca intri in tura de noapte. Spala.ti geaca de la security
1
5
De asta era bine ca toti cei implicati in conducerea tarii,fie politicieni fie oameni din conducerea institutiilor de stat sa fie controlati psihologic si psihiatriccel putin de patru ori pe an . Tulburarile psihice pot adduce prejudicii foarte grave unei tari si noi chiar suntem o tara prejudiciata azi nu de rusi,ci de romani,de treizeci de ani incoace. Cum se explica faptul ca o tara cu toate resursele posibile se duce de-a dura,in timp ce tari aride ca Israelul si cu mari probleme,ne livreaza produse Agricole si ne platesc muncitorii acolo,cu salarii ce aici nu le viseaza nici directorii?
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102