REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

DETALII din DOSARUL de TRAFIC de MOTORINĂ: BUTOAIELE erau PURCEI

DETALII din DOSARUL de TRAFIC de MOTORINĂ: BUTOAIELE erau PURCEI

Replica API 17 decembrie 2021 | 00:23 2938

Traficul cu motorină este un lucru deja devenit banal la malul mării. Zeci de persoane au fost condamnate, printre ele aflându-se nu numai cei care s-au ocupat de traficul propriu-zis, ci și cei care au ”favorizat” acest trafic. Este și cazul lui Carol Constantin Mihai care a cumpărat 660 de litri de motorină de la câțiva traficanți, în același timp conducând și un autovehicul neînmatriculat. Oamenii legii care urmăreau rețeaua de traficanți de motorină l-au prins pe acesta în timp ce a cumpărat trei butoaie de motorină a câte 220 de litri fiecare, pe care le încărcase într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria, radiat temporar de autoritățile din Bulgaria din lipsă de RCA. În discuția cu traficanții, butoaiele de motorină erau denumite purcei.

Carol Constantin Mihai a fost condamnat de către Judecătoria din Hârșova la 5.000,00 lei amendă penală pentru săvârșirea infracțiunilor de tăinuire și conducerea unui vehicul neînmatriculat. Sentința a fost dată pe 10 decembrie și nu este definitivă.

Cum a fost prins bărbatul

Două echipe din cadrul Poliției Transporturi Constanța, având informații că o persoană neidentificată urma să vândă 7 tone de motorină de pe o navă, au supravegheat întreaga zonă, de pe malul drept al Dunării. La o zi după această pândă, unul dintre cumpărătorii găsiți de traficanți pentru o parte din motorină a fost Carol Constantin Mihai. Acesta a ajuns la punctul de întâlnire cu traficanții la volanul unui autovehicul Kia, înmatriculat în Bulgaria, în care a încărcat trei butoaie cu motorină, însumând 660 de litri, fiind apoi depistat de poliția din Medgidia.

Inculpatul nu știa de proveniența motorinei

Anchetat în cauză, Carol Constantin Mihai a declarat că nu știa de proveniența motorinei, și anume că este luată de pe navele de pe Dunăre, știind doar că persoanele care i-au vândut-o aveau nevoie de bani. Cu toate acestea a recunoscut că în discuția cu traficanții, butoaiele de motorină erau denumite purcei.

Vinovat de tăinuire la delapidare

Instanța a considerat că, Carol Constantin Mihai se face vinovat de tăinuire la delapidare deoarece a cumpărat trei butoaie a 220 litri fiecare încărcate cu produs petrolier cu miros specific de motorină, pentru care a plătit suma de 650 lei / butoi, cunoscând că provine din săvârșirea unei infracțiuni, vorbind codificat la telefon prin faptul că la butoaie le spune purcei.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fura motorina si le da amenda
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468