REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

DETALII din DOSARUL fostului șef al POLIȚIEI EFORIE, anchetat de DNA!

DETALII din DOSARUL fostului șef al POLIȚIEI EFORIE, anchetat de DNA!

Replica API 3 septembrie 2020 | 00:00 7658

Gabriel Coteanu a fost pus sub control judiciar în dosarul instrumentat de DNA, ulterior fiind schimbat din funcția de șef al Poliției Eforie. Alte trei persoane s-au ales cu măsuri preventive, însă cercetările continuă în cauză. Este vorba despre Ștefan Ungureanu (din Techirghiol), Dumitru Geani-Rivera-Vasile şi Dumitru Rivera Roco (din Techirghiol).

Admite propunerea de arest la domiciliu formulata de Parchetul de pe lângă ÎCCJ-DNA-ST Constanţa formulată în dosarul de urmărire penală nr.48/P/2019 de luare a măsurii arestului la domiciliu față de inculpaţii Ungureanu Ștefan, Dumitru Geani-Rivera-Vasile şi Dumitru Rivera Roco. Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpaţii: Ungureanu Ștefan, (…..), Dumitru Geani-Rivera-Vasile, (……) şi Dumitru Rivera Roco, (.......), pentru o durată de 30 zile, de la data de 30 de zile, de la data de 28.08.2020 până la 26.09.2020 inclusiv”, potrivit minutei judecătorești a Tribunalului Constanța.

Potrivit informațiilor noastre, Ștefan Ungureanu era cel care avea rolul de a colecta banii, fiind ajutat de Dumitru Geani-Rivera-Vasile şi Dumitru Rivera Roco.

Ce spune DNA Constanța

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 31 august 2020, față de inculpatul Coteanu Cornel Gabriel, șef al Poliției Eforie, județul Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: în perioada iulie-august 2019 și iulie-august 2020, în calitate de comandant al Poliției orașului Eforie, cu gradul de comisar șef, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel ar fi primit în mod repetat și periodic, de la o persoană fără calitate specială, coinculpat, sume de bani, pentru ca în schimb să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu, în sensul de a permite și de a proteja desfășurarea unor activități de comerț clandestin în Stațiunea Eforie din județul Constanța. Ar fi vorba de tolerarea unor activități de comerț clandestin/neautorizat care să se poată desfășura fără aplicarea de sancțiuni contravenționale și fără confiscări de mărfuri, cu precădere pe plajele stațiunii Eforie. Din probele administrate rezultă că suma primită cu titlul de mită ar fi fost de 300 lei/zi, remiterea banilor fiind făcută o dată la câteva zile, preponderent în zilele de luni și joi ale fiecărei săptămâni, în imediata apropiere a sediului Poliției orașului Eforie.

La rândul său, coinculpatul care ar fi remis în mod periodic banii comandantului Poliției orașului Eforie, i-ar fi colectat, în mod repetat de la persoanele interesate de obținerea protecției pentru activitățile de comerț clandestin. De asemenea, persoana respectivă pretindea și primea bani și pentru presupuse informații despre controalele efectuate de autorități. În ziua de 10 august 2020, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel i-ar fi solicitat unui agent constatator să înlocuiască măsura amenzii în cuantum de 1.000 lei aplicată unei persoane, pentru contravenții la regimul rutier, cu sancțiunea avertismentului, măsură pe care numai instanța de judecată o putea dispune. În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane fără calitate specială, dintre care trei se află în stare de arest la domiciliu începând cu data de 28 august 2020, pentru infracțiuni de dare de mită, trafic de influență, evaziune fiscală.

Coteanu a fost înlocuit la șefia Poliției Eforie cu Marian Pârvu, începând cu data de 1 septembrie.

Citește și: DNA Constanța a intrat în PLIN în MAFIA condusă de şeful POLIŢIEI EFORIE, Gabriel COTEANU!

Uite CINE i-a luat locul lui Coteanu, la Poliţia Eforie

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DNA SA NU UITATI DE OZGUN SI SEF POL LOCAL MARCEL..EI SINT SPARGARI PLATITI DIN BANI PUBLICI
4
1
Cojocare am auzit ca nu mai merge cu coletele teau bagat baietzii pe camera hai fi sincer
3
3
Ciusca ii da bani lu cotitu fane doar ii pazeste
7
1
are ciusca trebuie sa dea inprimire cel putin unu pe zii
5
1
si ciusca iar a facut saispe si iar a scapat
8
4
La Navodari pe muis tul de primar il doare-n c ur ca nu avem strazi asfaltate si trotuare. El asfalteaza doar langa blocuri ca de acolo vin voturile. Pentru cei de la case nu are ochi, dar pentru strazile pe care stau basinosii si fostii violatori au asfaltat de acum 2 ani. Vine cu cersetoria pentru votare. Votati mu ie Pesede si Politiei romane care nu mai dau amenzi nici macar pentru stationare in mijlocul intersectiei. Muie lor si mamei lor
4
2
ozgun cu marcel cei mai mari spagari care dau parte primarului dna?
5
2
Acesti militieni care isi iau salriile intregi, chiar si pe timpul pandemiei, sunt prea lacomi. Nu va sta bine doar cu salariu, este? Mai vreti si astfel de bonusuri. De ce nu merge dna, in Agigea sub al doilea pod vineri si sambata seara sa vada ce paranghelii trag toti sefii de la anaf, vama si politie. Cum sa mai mearga traba cand infranctorii stau la masa cu organele de control? Ce mai e legal in tara asta? Nimic. Toti militieni au vile, pensiuni si firme pe numele tertilor. Bine ca nemurirea nu e de vanzare!
9
3
Dl Coteanu face parte dintr.o familie de militieni....cei mai in varsta poate isi mai aduc aminte de militianul jegos Gheorghe Coteanu, unchiul lui, care a bagat multa lume in puscarie pe vremea lui Ceausescu.....tot militian a fost si varul lui, Costica Coteanu! Si tatal lui tot militian a fost, dar un militian bland fata de fratele lui Gheorghe!!
11
3
gibonul bubos pe ochi Marcel seful politiei merge cu girofar pe contrasens sa parcheze la masa acasa masina si ca sa xobori la capul turcului iti trebuie hartie de la Marcel jupan contracost fireste...la puscarie jegos umflat si hidos
11
2
DAR PE ACEST ANALFABET ,INFORMATOR ,STROPITOR ,PUPINCURIST TOTO CIND IL JUDECA-TI,A DISTRUS CARIERA MULTOR PERSOANE.
10
0
Bosogeanu nu mai da comentari in numele meu ca o sa regreti
6
1
E o vorba :nu e prost cine cere, ci, cine da.Asa ca sunteti complici cu infractorul daca ati dat mita.Doar nu v-a pus nimeri pistolul la tampla si intre viata si moarte ati ales calea de mijloc.Nu-la cunosc, si nici nu-l apar,ca nu sunt avocatul lui.
6
4
Rugam toti cetatenii ce au minime informatii sa nu ezite sa apeleze telverde gratuit: 0800.806.806
9
2
Vrem imediat si urgent destituirea si trimiterea in judecata a celui mai mare spagar din Eforie Sergentul de jandarmi Marcel Iftimie acest tigan analfabet care este comandantul poltiei locale,dati.i cu sutul in fund cand vine dupa bani nespalatuluoli, Mi.e scarba de el.
9
3
Un galilaceu
6
2
Pirvu, care mergea la agentii economici si cerea bani pe fata, ba ca nu aveau analiza de risc, ba ca nu-i placea lui cum este facuta, si fara 1000 lei pe zi nu pleca acasa. Pirvu, frate, spagatonul spagatonului.
15
2
baga mi as pula in morti lor de nespalati si drogati din cauza lor nu mai poti sa iti deschizi nimic in orasul asta ca vine politia cu interlopi sa ceara taxa de protectie morti lor la puscarie pe viata sa stea !!
15
2
o fi facut hotii ca munca nu.ce cazuri deosebite a rezolvat,poate spagi mai mari
8
1
Pacat de el, un politist bun, a rezolvat cazuri complexe iar acum se sterge cu buretele totul.Asa se intampla cand uiti vorba aceea:spune-mi cu cine te inhaitezi ca sa-ti zic cine te va spinteca in spate!
8
10
Am lucrat cativa ani buni in aceasta importanta institutie a statului numita initial Militie si apoi Politie, chiar si in cea din Eforie, insa mie rusine sa aud ca un ofiter superior si pe deasupra si comandant, care mi-a fost candva si elev, s-a putut preta la astfel de lucruri foarte grave, sigur daca justitia va face dovada ca acuzatiile sunt adevarate. Uite din acest motiv populatia isi pierde incrderea in lucratorii acestei autoritati si as mai dauga eu si lipsei de pregatire profesionala in mod deosebit a multor politisti. Pacat de sifonarea imaginii acestei institutii publice !
18
1
Taxa de protectie gen Cosa Nostra
18
2
Ce fatza de idiot are.
13
2
In Romania sistemu este corupt . In toate institutiile statului coruptia este la ea acasa . Cu cat este mai de importanta acea institutie cu atat coruptia este mai mare si mai banoasa . Daca ar fii sa luati in parte fiecare functionar o sa vedeti ca se scalda in bani . Numai la casele lor sa va uitati , la masini , la haine , la pantofi si accesoriile pe care le au poti sa iti dai seama ca ii dau bani afara din casa . Numai ca In foarte putine cazuri mai este prins cate un functionar corupt . Pentru ca la noi corbi nu-si scot ochi si ca sunt sustinuti politic . calca mici afaceristi in picioar
17
0
Dar nu isi vad hotii care opereaza chiar in curtea lor.Astia sunt specialii aia care au pensii si salarii nesimtite ?
14
2
se face si s a facut de multa vreme,nu le mai ajung salariile, primele si alte beneficii poate meritate de unii , vor sa se imbogateasca necinstit injosind profesia si ignorand legea pentru care a jurat s o aplice!
9
2
Jeni dura, termina cu calomniile.
11
7
curatati si primaria incepand cu primarul Robret serban colectorul de taxe Toto functionarul Oznur ca o sa ajungeti la seful Crusoveanu
18
7
In familia Coteanu spaga este traditie .
26
2
300 ron pe zi de 10 ani de zile
21
3
militian colecta 300 lei pe zi de la doar cativa, la Cernavoda unde sunt cca 100 rechini si restul pana la 1000 ciortanei cat se colecteaza pe zi?.
19
1
Pe vremurii numai daca exista suspiciunea era arestat preventiv, dar acum vad ca exista si probe...si e pus in control judiciar. Justitia DNA-ul pwlii
30
2
La nivel central sunt sume de milioane euro.. plm
23
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102