REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° ConstanÈ›a Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° ConstanÈ›a Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

DETALII incredibile din dosarul CRIMEI de la Vama Veche: victima, călăul său şi martorii, sex în grup în autobuz

DETALII incredibile din dosarul CRIMEI de la Vama Veche: victima, călăul său şi martorii, sex în grup în autobuz

Replica API 6 aprilie 2019 | 14:09 1243

Condamnat la 6 ani cu executare!

Condamnat la 6 ani cu executare!

O întreagă țară a fost amuțită de teribila crimă care s-a produs anul trecut, în minivacanţa de 1 mai, în stațiunea Vama Veche, din județul Constanța. Distracţia unor tineri, asezonată cu alcool, droguri şi sex în grup, a fost umbrită de o teribilă crimă. Un tânăr de 17 ani din Cumpăna a ucis cu cruzime un bărbat de 34 de ani, pentru că…făcea gălăcie. A fost condamnat la 6 ani cu executare!

Totul s-a petrecut în dimineața zilei de 5 mai 2018. Patru tineri, doi băieţi şi două fete, printre care și inculpatul Andrei Răzvan Zaharia, au consumat băuturi alcoolice cu victima, Gabriel Stănilă, până în zori. Victima și suspectul s-au retras în autobuzul etajat, fost fast-food în anii anteriori, pentru a continua petrecerea. Au luat niște sticle de alcool cu ei și au băut până au adormit. Gabriel s-a trezit dis de dimineață, în jurul orei 06:00, iar de aici povestea ia o turnură incredibilă. Andrei era deranjat de faptul că partenerul de autobuz făcea mult prea multă gălăgie pentru ora respectivă. A pus mâna pe o sticlă de alcool și l-a lovit pe Gabriel în cap o dată.

S-a reținut în cuprinsul actului de inculpare că în dimineața zilei de 05 mai 2018, în jurul orei 05 00 , în stațiunea Vama Veche, într-un autobuz dezafectat etajat de culoare roșie, în cursul unui conflict spontan, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și substanțe psihoactive, inculpatul Andrei Zaharia l-a ucis cu intenție pe victima G.Stănilă, în vârstă de 34 de ani, căreia i-a aplicat cu mare intensitate mai multe lovituri cu pumnii, picioarele și două sticle goale în zonele capului, toracico-abdominală și la membre, astfel că i-a provocat grave leziuni la nivelul capului, adică un traumatism cranio-cerebral grav, cu fractură de oase de boltă și bază de craniu, hemoragie și contuzie meningo-cerebrale severe, ce au dus în câteva ore la moarte, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de omor, prevăzută de art.188 alin.1 C.pen. cu aplicarea art.113 C.pen.

Detalii incredibile din dosar!

Din cercetările efectuate a rezultat că victima și inculpatul se cunoșteau de câteva ore, iar în cursul nopții de 04/05 mai 2018 s-au distrat împreună, consumând băuturi alcoolice în autobuz sau într-un club de pe plajă și fără ca în acest timp să fi avut vreun conflict. Victima locuia cu alt tânăr, martor ocular, de câteva zile în autobuzul supraetajat abandonat în stațiunea Vama Veche, întrucât sosiseră la sfârșitul lunii aprilie 2018 în stațiunea turistică și nu aveau bani să își plătească drumul înapoi spre casă.

În autobuzul supraetajat au consumat toți băuturi alcoolice în mari cantități, mai puțin victima, care, fiind deja în stare de ebrietate avansată dinainte de sosirea grupului constănțean, adormise pe o saltea. Când au ajuns în stare de ebrietate și euforie, mai ales că au consumat și substanțe psihoactive, cei patru prieteni constănțeni au coborât la parterul autobuzului și au întreținut raporturi sexuale în grup, prin schimbarea partenerelor, apoi au plecat toți, împreună și cu cei doi ocupanți ai autobuzului, la un club de pe plajă. Acolo victima a fost dată afară, deoarece consuma alcool dintr-o sticlă adusă cu sine, iar nu cumpărată din club și la fel și ceilalți trei tineri, întrucât nu aveau acte la ei cu care să dovedească faptul că sunt majori. De la club, victima s-a întors la autobuz și s-a culcat, iar cei patru prieteni constănțeni s-au distrat lângă un foc de tabără de pe plajă. Spre dimineață toți s-au întors la autobus. Cu toţii s-au psu la somn, iar, spre dimineaţă, inculpatul şi un martor ocular au trezit-o pe victimă din somn, făcând gălăgie, iar aceasta le-a cerut să înceteze sau să plece din autobuz, moment în care a izbucnit inițial o altercație a victimei cu inculpatul, în cursul căreia și-au adresat reciproc invective, iar inculpatul a invocat întâietatea lor în folosirea autobuzului respectiv. Altercația a degenerat, astfel că inculpatul a urcat înarmat cu o sticlă la etajul autobuzului, unde victima aștepta având în mână o mătură cu coadă. La etaj inculpatul a agresat-o extrem de violent pe victimă, lovind-o de mai multe ori cu pumnii, picioarele și una sau două sticle goale în regiunea occipitală a capului, astfel încât i-a provocat grave leziuni cranio-cerebrale, ce au condus în scurt timp la moarte. După agresiune, inculpatul și cei trei prieteni ai săi din Constanţa au plecat pe plajă, unde au și adormit, fiind la un moment dat informați de martorul ocular, partenerul de distracţie al inculpatului, despre starea gravă a victimei rămase în autobuz. În jurul prânzului au găsit un taximetrist care i-a transportat la Mangalia, iar de acolo au luat trenul spre Constanţa.

Martorul a sesizat organele de urmărire penală despre incident în jurul orelor 13 00, după plecarea grupului inculpatului din stațiunea Vama Veche, când decesul victimei a fost constatat de personalul medical al ambulanței. Pe baza informațiilor martorului autor al sesizării organele de poliție i-au identificat pe inculpat și prietenii săi în trenul care a fost oprit pentru verificări în gara Costinești.

Criminalul de 17 ani ÅŸi-a recunoscut fapta

În prima fază a cercetărilor, inculpatul s-a prevalat de dreptul la tăcere, deși a discutat cu organele de poliție și a invocat că victima l-ar fi atacat și cu un cuțit. Cu ocazia soluționării propunerii de arestare preventivă, a declarat că victima l-ar fi atacat, punându-i un cuțit în dreptul plexului și cerându-i banii, iar din cauza panicii el i-ar fi dat cu o sticlă în cap, sticla fiind undeva în spatele său. Din cauză că victima nu a căzut, a mai lovit-o o dată, iar pentru că aceasta ar fi luat în continuare cuțitul și l-a îndreptat spre el, a lovit-o a treia oară tot în cap cu sticla, dar de data aceasta victima a căzut. Cu ocazia audierii de către procuror, la solicitarea apărătorului său ales, inculpatul și-a menținut versiunea din fața judecătorului de drepturi și libertăți, în sensul că victima l-ar fi atacat cu mătura sau cuțitul, cerându-i banii și telefonul, dar el s-a ferit și a căzut pe spate pe podeaua etajului de sus al autobuzului. Acolo ar fi găsit o sticlă goală la îndemână, cu care i-ar fi aplicat doar două lovituri în cap victimei, o dată când aceasta era deasupra sa și îl împungea cu cuțitul în piept, iar an doua oară când victima a încercat să se ridice și să recupereze cuțitul care îi căzuse. Inculpatul a menționat că probabil a comis fapta din cauză că a consumat pe lângă alcool și droguri și a avut o stare de spirit pe care nu o mai avusese până atunci, inclusiv cu halucinații. A susținut că nu le-a spus nimic martorilor oculari despre pretinsul cuțit din mâna victimei ori despre pretinsa încercare de jaf, pentru că i-ar fi fost rușine de aceștia.

Andrei Zaharia are, în prezent, 18 ani și este elev în clasa a X-a la un liceu din Constanţa. Provine dintr-o familie cu relații în genere armonioase, în care părinții, deși divorțați, au manifestat grijă și preocupare pentru dezvoltarea psiho-fizică corespunzătoare a inculpatului, asigurându-i mijloacele necesare traiului dar și educației și preocupându-se pentru viitorul acestuia. Inculpatul a recunoscut parțial în fața consilierului de probațiune fapta comisă, a consumat în trecut substanțe psihotrope , a minimalizat consecințele faptelor sale, factori care sunt evidențiați în raportul de evaluare ca favorizanți reiterării comportamentului antisocial.

Pedeapsă mai mică pentru că şi-a recunoscut fapta

Faptul că, în final, a ales să solicite procedura simplificată, recunoscând acuzația, i-a adus beneficiul reducerii cuantumului sancțiunii ce va fi aplicată. În acest sens, el a fost condamnat la 6 ani cu executare, pedeapsa fiind executată într-un centru educative. Mai mult, trebuie să plătească unei mătuşi a victimei 25.000 lei, reprezentând daune morale şi materiale. Decizia nu este definitivă, aşa că a fost atacată la Curtea de Apel. Inculpatului i-a fost menţinut arestul la domiciliul ce a fost stabilit la adresa bunicii sale din Cumpăna.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba ioane autobuzul nu a fost lasat ptr asa ceva dar dupa ce politia nu si a facut datoria tiganii taximetristi de la gara mangalia i au amenintat pe ilegalisti ca ii ia la omor si au renuntat la transport de asta a ramas acolo autobuzul
0
0
Vrei sa ne demonstrezi ca fetele servesc muie,anal,normal si combinate dar baietii nu ii ard boschetarii din vama veche in cur si gura.Acolo muia si in cur o ia toata lumea pe plaja vama.
1
0
Doar 6 ani?!pff...
3
0
Majoritatea tinerilor consuma droguri si bauturi alcolice , treaba cu halucinatile e pistol cu apa , este o vrajeala ..omu e un criminal si atat nu exista alte motive... !
5
0
Ce bou esti,din evul actual de-a dreptul in bezna! Voi, neocomunistii, ati scos asta cu traditionala. Coalitia vorbeste de familia naturala, fireasca.
7
1
toate nenorocirile se petreceau in autobuzul care era lasat expre pentru asa ceva acolo!rusine pt oamenii legilor din ...cloaca vama veche!
10
2
chioara noastra este de-a dreptul oarba si partinitoare,sase ani cu suspendare as zice pedeapsa fiind facuta intr-un centru de corectie,fara garduri si paznici,bilete de voie ,totusi este un criminal care a omorat un om,dar asa am ajuns sa incurajam infractorii
9
0
ce treaba are sa mentionati parintii divortati, nu are nicio semnificatie, ala a baut si s a drogat, putea sa aibe acasa si parintii si 4 bunici. sunt copii din familii asa zise traditionale in care bataile, scandaluril;e si betiile se tin lant. terminati cu prostiile in 2019 ca e mare lucru un dovort Numai fanaticii de la coalitia pentru familiemai au asa mentalitate parca sunt in evul mediu intunecat
4
7
Autobuzul ala facea transport ilegal intre Mangalia si Vama Veche Daca politistii ii retineau placutele de inmatriculare la gara Mangalia crima nu mai avea loc. Au motivat ca e vehicul istoric si au luat dreptul. Chiar daca e vehicul istoric trebuia sa execute deplasare cu vehicul istoric nu transport regulat de persoane sau special.
10
1
Vicitima, nu avea viitor, era un jeg de om, ca atare, mai degraba a omorat un animal. Pedeapsa se aplica pt omor de animal, iar dupa 2 ani si 3 luni il scoatem din parnaie.
5
8
intreb pt un prieten.....numele fetelor care au paticipat ....mda
6
1
Cum ati motivat sentinta?.Dupa sase ani invie mortul sau mai devreme la apel,adica voi strigati iesi ma din groapa si mortul iese.Deci pedeapsa este corecta.
9
0
Vama veche egal cu Droguri , bautura , sex
10
4
De unde dracu sex in grup cand ei erau plini de alcool si imbacsiti de iarba?
3
8
Cititi si deschideti ochii bine si ganditi ce inseamna Vama Veche.Cand iti trimiti copilul la vama inseamna ca l ai trimis la sexul oral,normal,anal sau combinat.
33
3
La 17 ani ...droguri , alcool , sex in grup , boschetareala pe plaja ! Vai pwla noastra ! Munca pt ei este o pedeapsa ! Ala , 6 ani , o sa fie fetitza la puscarie ! Sa vezi acolo sex in grup !
38
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218