REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

DETALII ȘOCANTE din ANCHETA MORȚII lui Răzvan Ciobanu: a fost EXPERTIZATĂ MAȘINA! Ce VITEZĂ avea

DETALII ȘOCANTE din ANCHETA MORȚII lui Răzvan Ciobanu: a fost EXPERTIZATĂ MAȘINA! Ce VITEZĂ avea

Replica API 2 mai 2019 | 15:08 396

Filmul șederii în Mamaia

Filmul șederii în Mamaia

Ancheta în cazul morții lui Răzvan Ciobanu continuă. A fost efectuată și expertiza tehnică a autovehiculului, iar, potrivit rezultatelor preliminare, în momentul declanșării airbagului viteza de rulare era de 126 de km/h. Prin urmare, designerul a circulat cu o viteză mult mai mare, poate chiar 200 km/h atunci când a părăsit partea carosabilă. De asemenea, mai multe persoane au fost audiate, ieșind la iveală detalii importante, precum filmul șederii lui la Mamaia și când ar fi murit, de fapt!

Tot felul de ipoteze au fost țesute în jurul morții creatorului de modă Răzvan Ciobanu. Că a murit încă de când rula pe carosabil, că s-a sinucis, ba chiar că ar fi fost ucis. Însă, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au făcut lumină printr-un comunicat de presă, emis la data de 1 mai.

Amintim că tragedia s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni, 28 spre 29 aprilie. Răzvan Ciobanu se deplasa dinspre Năvodari către Săcele, iar la un moment dat a părăsit partea carosabilă cu mașina, mergând circa un kilometru pe câmp, punând la pământ mai mulți copăcei și răsturnându-se, de mai multe ori. Trupul acestuia a fost proiectat pe pământ, în partea dreaptă a vehiculului Range Rover, care aparținea unei prietene. Cadavrul a fost găsit de un trecător, care a sunat la 112. Specialiștii în domeniu au precizat că era mort de câteva ore, fiind deja înțepenit. Apoi au apărut tot felul de ipoteze legate de deces, dar și despre faptul că localnicii din Săcele au sustras mai multe bunuri de la locul tragediei. Oamenii legii au spulberat toate aceste presupuneri, precizând că nu există suspiciuni de suicid sau altele, fiind vorba, în mod clar, de un accident rutier. Totodată, aceștia au precizat că toate bunurile au fost ridicate de către anchetatori de la fața locului, mai rămânând, rătăcite, o biblie, o sticlă cu apă etc, care au fost luate de către persoanele din zonă și duse la Poliție din Săcele.

Suspiciunile legate de poziția cadavrului, spulberate!

Un alt aspect care a stârnit controverse este legat de poziția în care a fost găsit creatorul de modă, și anume cu fața în sus, cu brațele flectate, ca și cum le ținea pe volan, la fel și picioarele. De aici s-au născut idei precum că a fost legat, că s-ar fi aflat pe bancheta din spate, că ar fi murit de multă vreme, în timp ce era la volan și câte și mai câte. Însă, procurorii au specificat că, de fapt, el a fost găsit pe burtă și întors ulterior de către cadrele medicale. Astfel, poziția este una firească.

Iată când se presupune că a MURIT: de la șosea, distanță de jumătate de metru până unde a căzut mașina

De asemenea, mulți s-au întrebat cum de a putut să ruleze cu mașina pe câmp circa un kilometru, fără să tragă de volan. Au mai existat și cei care au precizat că astfel de vehicule, adică Range Rover, au un sistem care activează automat frânele când pătrund pe un teren accidentat pentru a reduce urmările în caz de impact.

Ulterior, detalii importante din anchetă au ieșit la iveală. Potrivit informațiilor noastre, nu este exclus ca el să fi rulat chiar cu 200 de km/h pe carosabil.

Este clar faptul că, la un moment dat, a părăsit partea carosabilă. Dar, de la șosea și până la primul semn lăsat de vehicul în pământ este circa jumătate de metru! Prin urmare, din pricina vitezei și, probabil, a anumitor obsatcole de pe drum (gropi, dâmburi etc), șoferul a sărit cu vehiculul și a ”aterizat” pe câmp, după mai bine de 1 metru (jumătate de metru pe câmp plus distanța de pe carosabil). Impactul a fost atât de puternic, pentru că viteza era mare, încât se presupune că a murit pe loc. Avea mai multe organe rupte – ceea ce s-a descoperit la necropsie.

Apoi a rulat circa un kilometru, a smuls niște copăcei, iar la un dâmb, vehiculul s-a răsturnat, atunci fiind proiectat din mașină, pe pământ.

Expertiza tehnică a mașinii: 126 km/h când s-au declanșat airbagurile

Potrivit rezultatelor premliminare ale expertizei tehnice a mașinii, mai exact a bordului cu afișaj electronic, viteza în momentul impactului, atunci când s-au declanșat airbagurile, a fost de 126 km/h. Ceea ce indică faptul că înainte rula cu mult mai mult, având în vedere că a mers și pe teren denivelat cam un kilometru, perioadă în care viteza s-a redus.

Filmul șederii la Mamaia: declarațiile prietenilor!

Autovehiculul Range Rover aparținea unei femei, prietenă cu Răzvan Ciobanu. În data de 27 aprilie, în seara de Înviere, soțul acesteia a venit la mare cu designerul. Se pare că Răzvan a condus până la Constanța, întrucât celălalt bărbat consumase băuturi alcoolice. Au mers direct la Sunwaves, au stat ceva timp împreună, după care amicul resepctiv nu l-a mai văzut pe designer, decât puțin atunci când a plecat spre locul de cazare, cu un taximetru, adică pe 28 aprilie dimineața, dar, întrucât era sub o stare avansată de ebrietate, nu-și mai aduce aminte dacă a vorbit cu el. Pe 28, soțul proprietarei mașinii a dormit până la prânz. A mers apoi să mănânce, sunându-l și invitându-l și pe Răzvan. Acesta a spus că e în apropiere și că vine cu un taxi, dar bărbatul i-a cerut să-i aducă mașina pentru că avea cardurile acolo. De atunci nu a mai reușit să ia legătura cu Răzvan, pentru că avea telefonul închis sau nu-i răspundea. Amicul designerului a mers, din nou, la Sunwaves și a auzit de tragedie a doua zi dimineață, fiind trezit din somn de către un alt prieten. Tot potrivit informațiilor noastre, Răzvan avea mari probleme în ultima perioadă: nu avea bani, avea și telefonul tăiat, se droga foarte mult, motiv pentru care mulți îl evitau. Se pare că și la mare era agitat pentru că voia bani.

Circa 5 substanțe interzise găsite în sânge! Detalii de la procurori

Rezultatele rapide din cadrul necropsiei au indicat prezența drogurilor în sânge. Un cocktail, mai exact, fiind vorba de circa 5 substanțe. Dar totul va fi stabilit peste câteva săptămâni, în urma testelor de laborator.

"Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Serviciului Rutier al Poliției Municipiului Constanța efectuează cercetări privind împrejurările în care a decedat numitul Ciobanu Răzvan în noaptea de 28-29 aprilie 2019. Ancheta vizează circumstanțele producerii accidentului auto în care a fost implicată victima”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Potrivit acestora, din investigații a rezultat că autovehiculul condus de numitul Ciobanu Răzvan a părăsit partea carosabilă în zona localității Săcele din județul Constanța, a rulat aproximativ 850 m și apoi s-a răsturnat din cauza denivelărilor. Conducătorul auto era singur în autovehicul și nu purta centură de siguranță, aspecte constatate cu ocazia cercetării la fața locului de către experți.

În cauză urmează a fi dispusă efectuarea unei expertize tehnice auto, care va stabili cu exactitate dinamica producerii accidentului. ”În ceea ce privește poziția în care a fost găsită victima, precizăm că aceasta a fost proiectată în afara autovehiculului și găsită în proximitatea acestuia, orientată cu fața în jos. Specialiștii SMURD sosiți la fața locului în urma apelului 112 au fost cei care au procedat la modificarea poziției victimei, în vederea aplicării procedurilor specifice. Ulterior finalizării activității de cercetare a locului faptei și plecării organelor de poliție, în zona respectivă au fost lăsate componente auto irelevante pentru anchetă, împrăștiate pe o suprafață mare de teren, fiind posibil ca acestea să fie găsite de trecători. De asemenea, organele de urmărire penală au dispus prin ordonanță efectuarea necropsiei asupra cadavrului victimei, iar din concluziile preliminare (provizorii) ale medicului legist au rezultat următoarele: moartea numitului Ciobanu Răzvan a fost violentă și s-a produs prin anemie acută, urmare a unui politraumatism cu ruptură de aortă cu hemoragie internă, ce a mai asociat ruptură pulmonară, hepatică și de coloană toracală. Totodată, s-a stabilit că leziunile traumatice constatate la necropsie s-au putut produce în circumstanțele unui accident rutier prin lovire cu și de corpuri dure și prin comprimare între corpuri dure și au legătură de cauzalitate directă cu mecanismul de producere a morții. Cu ocazia necropsiei au fost recoltate probe biologice iar analiza toxicologică urmează a fi efectuată la nivelul Institutului Național de Medicină Legală Mina Minovici București. În prezent, ancheta este în desfășurare, fiind administrate probe și efectuate acte de urmărire penală, în vederea aflării adevărului și stabilirii în mod corect și complet a circumstanțelor producerii accidentului auto ce a avut ca urmare decesul numitului Ciobanu Răzvan", au mai specificat procurorii.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ciobanul pare dubios . Eu cred ca in loc sa fi anuntat imediat organele abilitate sa nu-l fi agresat de a murit tinand mainile intr-o pozitie de aparare.
0
4
Un poponar drogat care a tocat toti banii pe care i-a facut...un ipocrit care nu a lasat nimic in urma Muie cu cacat celor exagerat de bogati si se gandesc doar la ei Asa merita toti
4
0
Din ciclul ''am mai scapat de un tampit'' astazi va prezentam episodul ''moartea chilotarului drogat''!
5
0
Articol de cacat..."detalii socante"cu un drogat
0
0
Foarte bun articolul, complex! Cat despre victima.. nu ramane nimic de spus decat Dumnezeu sa-l ierte! Toti suntem oameni, nimeni nu e perfect.. am vazut atatea comentarii rautacioase, stiti ce se zice, nuu !? 'Despre morti, vorbesti numai de bine'
6
5
Toata scursura Romaniei si,a dat intalnire la cacaturile de festivaluri, Indoielnice de altfel, dar motiv de adunare pt drogati... pe an ce trece mai multi.
15
0
Fmm de drogat... Daca intra in niste oameni nevinovati? Si lumea acuma vaaaai saracu... Hai sictir
17
1
Nu prea ii placea munca din cate am citit un trantorr mai putin
7
2
A fost totusi un om, asa cu lipsurile lui cu tot !
7
11
Ne f..e grija de poponari si drogati nu de valorile Romaniei
16
5
rupta in cur.
7
4
f bun articolul
4
3
Cred k era MORT cand conducea el in kur o mai skapa! Sa dus SULII de SUFLET
2
5
Ii rastorni masina si ala pune instinctiv mainile in sus ca sa se apere. Sau daca zboara prin parbriz pune mainile in fata ca sa atenueze impactul ca atunci cand iti curgeau tie mucii si dadeai cu mufa de pamant!
6
2
O sa intelegi cand ai sa mori , normal le tii pe piept....dar nu este obligatoriu ! Alte intrebari, mai ai ?
12
2
Explicatimi si mie cum un mort tine mainile in sus .
2
11
200 km pe ora prin satele alea bine macar ca drogatul nu a omorat alti oameni nevinovati
32
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367