REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Deținuții au început să se plângă că nu au cu ce să-și curețe camerele

Deținuții au început să se plângă că nu au cu ce să-și curețe camerele

Victor ROTARU 1 decembrie 2022 | 00:00 1544

Dacă zilele trecute aducem în atenția publică cazul unui deținut din Tulcea, care se plângea de calitatea hranei oferite în cadrul Penitenciarului Tulcea, iată că deținuții au și alte nemulțumiri legate de același penitenciar, unul dintre aceștia, mergând în instanță să conteste faptul că nu i se pun la dispoziție materiale pentru curățenie. Judecătoria a respins cererea formulată de către deținut, ca neîntemeiată. Sentința fiind una definitivă.

Foto cu rol ilustrativ

Din lipsă de ocupație, un deținut al Penitenciarului Tulcea a mers în instanță să conteste faptul că administrația unității de penitenciar nu-i asigură o suprafață de 4 mp și nici iluminat și ventilație corespunzătoare, precum și faptul că nu i se pun la dispoziție materiale pentru curățenie.

Deținutul a fost repartizat într-o cameră cu o suprafață totală de 26 mp, fiind cazați în aceeași cameră încă 5 deținuți. Astfel, nemulțumirea acestuia în ceea ce privește suprafața alocată fiecărui deținut, nu se confirmă. În legătură cu articolele de curățenie și igienă colectivă, acestea sunt asigurate de către administrația Penitenciarului, fiind distribuite către fiecare persoană privată de libertate de către o altă persoană desemnată, în prezența supraveghetorului secției de deținere, pe baza tabelului nominal de evidență. Astfel, prin consultarea dosarului, reiese că, au fost puse la dispoziție deținuților materiale de curățenie. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ia zi mah expertule cum dovedesti ca ce scrie in dosar este si in realitate? ca hartia suporta multe inclusiv prostia ta agresiva de corupt inept
0
0
Esti idiot nene, daca nu stii cu ce se mananca, nu mai mesteca aiurea
1
0
Asa face un deținut sa iasă din închisoare putina plimbare la instanta, sa vadă lumina, familia asta este practica
0
0
"Astfel, prin consultarea dosarului, reiese că, au fost puse la dispoziție deținuților materiale de curățenie" Da instanta si-a pus problema ca poate ce scrie in tabel nu e totuna cu realitatea? si militienii au furat materialele de curatenie? ca asa si putin a plecat la razboi crezand ca are blindaj era si veste antiglont dar avea doar cofraje de oua si foaie de tabla.
0
2
Pentru reeducare si reintegrarea in societate trebuiesc facute 2-3 canale si redeschise ocnele!
10
1
Pentru reeducare si reintegrarea in societate trebuiesc facute conditii umane nu grajduri ca la poarta alba
2
12

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218