REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.9° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

DEVERSARE de ape în Marea Neagră, de la construcțiile din Mamaia Nord. Răspunsul Apelor Române – DOCUMENT!

DEVERSARE de ape în Marea Neagră, de la construcțiile din Mamaia Nord. Răspunsul Apelor Române – DOCUMENT!

Replica API 8 ianuarie 2019 | 00:00 589

Bloc după bloc în Mamaia Nord! Construcțiile care se tot ridică în Năvodari nu bucură pe toată lumea, mai cu seamă că nu toți investitorii respectă legislația în domeniu. Prin urmare, cetățenii au devenit vigilenți și vânează orice abatere; în primele zile ale anului au făcut mai multe sesizări cu privire la potențiale cazuri de poluare.

Mai exact, au reclamat că mai mulți constructori din Mamaia Nord (unii din zona D9) nu respectă mediul, deversând ape uzate în Marea Neagră. Până se vor lămuri organele de control dacă este încălcată legea în vreuna din situațiile reclamate, în privința unui bloc în construcție am primit și răspunsul, care răstoarnă speculațiile: constructorul are OK-ul de la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) să evacueze ape de epuisment (evacuarea apelor freatice din zona unde se execută săpături pentru fundația clădirii). După încheierea evacuării apelor freatice (până la o dată limită precizată într-un document emis de ABADL), constructorul are obligația să readucă suprafața de plajă afectată la situația anterioară (să astupe șanțul “săpat” de apă – n.r.). Vezi document (click pe imagine!):

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astept sa ajunga mucegaiul la penthouse-ul de la etajul 8 .....Si atunci vand
0
0
si cine plateste?
1
0
MUIE REPLICA
0
1
Cei care isi cumpara apartamente in Mamaia Nord risca ca in decurs de vreo 20 ani-30 ani sa -si gaseasca blocul partial scufundat din cauza schimbarilor climatice, fenomenelor meteo extreme si cresterea nivelului marii. Terenul nu este indeajuns de solid pentru constructii de blocuri cu etaje multiple. Vor exista infiltratii cu apa la fundatie si in timp blocurile se vor inclina. Dar ce conteaza? Naivii cumpara.
9
0
acolo a fost mlastina si a fost acoperita cu pamant scos de la canal asa ca apa o sa fie tot timpul la fundatia blocului.cumparati rezidentiale de "lucs" acolo si puteti sa va apucati de crescut ciuperci si mucegaiuri hehe
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272