REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

DEZNODĂMÂNT. Dumitrescu, DEMISĂ de la conducerea Teatrului de Stat!

DEZNODĂMÂNT. Dumitrescu, DEMISĂ de la conducerea Teatrului de Stat!

Replica API 22 ianuarie 2019 | 00:41 596

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a anunțat, luni, 21 ianuarie a.c., în cadrul unei conferințe de presă, faptul că în urma controlului realizat la Teatrul de Stat Constanța au fost depistate mai multe nereguli, motiv pentru care a luat decizia demiterii din funcție a directorului Dana Dumitrescu.

Aceasta a primit un preaviz de 60 de zile. Pe durata a 30 de zile va trebui să remedieze abaterile constatate în raportul întocmit în urma controlului de la Teatrul de Stat. “Ca urmare, după acest control, dispun activarea articolului 27 din cadrul contractului de management al doamnei Dumitrescu. Astfel, doamna Dumitrescu va avea un preaviz de 60 de zile până la finalizarea contractului dumneaei. În plus, i-am solicitat doamnei Dumitrescu ca în termen de 30 de zile să remedieze toate neregulile punctate în cadrul acestui raport. Controlul a avut ca obiect evaluarea doamnei Dana Dumitrescu în calitatea sa de manager. Pe doamna Dumitrescu o apreciez în mod deosebit ca și om de teatru, însă contest calitațile dumneai de manager. Sper ca doamna Dumitrescu să înțeleagă și, în viitor, să putem lucra împreună fără resentimente”, a declarat în cadrul conferinţei de presă de luni, 21 ianuarie 2019, preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu.

„Sunt foarte multe orgolii și nu accept ca actul cultural să fie afectat de orgolii”, a mai declarat Marius Horia Țuțuianu. “Voi semna documentele privind preavizul după această conferinţă de presă”, a mai adăguat preşedintele CJC, Horia Marius Ţuţuianu, care a menţionat că i-a comunicat Danei Dumitrescu raportul corpului de control.

După perioada celor 60 de zile, până la organizarea concursului pentru numirea unui nou director, preşedintele CJC împreună cu aleşii judeţeni vor propune un director interimar, un manager din afara instituţiei.

Din conţinutul raportului de control

Potrivit raportului, au fost identificate mai multe neconformități. Astfel, din punct de vedere al contractelor de prestări artistice au fost constatate urmatoarele: pentru piesa, EL SALUDADOR au fost făcute plăți către diferiți prestatori, fără ca premiera să mai aibă loc. Totodată, pentru piesa TESTOSTERON, există sume, achitate suplimentar față de valoarea existentă în procesul verbal încheiat de comisia de negociere. Pentru proiectul OVIDIUS IN LOVE, deconturile pentru decoruri au fost realizate greșit, astfel încât Primaria Constanța, finanțatorul proiectul, nu a considerat eligibilă nicio sumă din cadrul acestui proiect. În ceea ce privește actele administrative, și aici au fost identificate nereguli, în sensul că, Teatrul de Stat nu are nici în acest moment un Regulament de Organizare și Funcționare, modificat și aprobat prin Hotărâre de Consiliu Județean, ca urmare a modificărilor Organigramei și a statelor de funcții. Există un numar mare de registre (registru de intrări/ieșiri, de prestări servicii, de contracte prestări servicii, de contracte prestări artistice și reprezentări de actor, registru de decizii..etc). Foarte multe numere anulate în registrul de intrări/ieșiri , numere dublate, și de asemenea, există multe referate anulate. Echipa de control a fost formată din 11 reprezentanți ai direcțiilor instituției, iar concluziile au fost centralizate și analizate de către Direcția de Turism și Coordonarea Instituțiilor de Cultură Subordonate.

Cine sunt inspectorii care au verificat activitatea Danei Dumitrescu

Componența comisiei care a efectuat controlul la Teatrul de Stat Constanța este următoarea: Costencu Irina, Inspector – Compartimentul Coordonarea Instituțiilor de Cultură Subordonate, Comănici Carmen, Șef Serviciu – Serviciu Resurse Umane, Salarizare, Mirică Viviana, Consilier Juridic – Serviciul Juridic și Contencios, Sorescu Raluca, Inspector – Serviciul Administrație Publică, Relații Internașionale, Arhivă și ONG-uri, Roșu Panait Nicolae, Consilier - Cabinet Președinte, Pitu Mihăiță, Consilier – Serviciul Control, Bavela Cristian, Inspector - Serviciul Control, Chisnoiu Paul, Inspector – Serviciul de Analiză Strategică și Creșterea Competitivității, Mitran Aurel, Inspector – Serviciul Control, Memet Sibel, Referent – Serviciul Buget, Popa Elena, Referent – Serviciul Buget.

Dana Dumitrescu va contesta decizia în instanță.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Maria Lupu,Enache,Patrunjei...sunt cativa dintre cei care au tras sforile sa fie data afara.Ei au lucrat-o pe D.D. Patrunjei i-a curs mucii pe la Consiliu.Nu mai pun ca nu a fost o comisie de specialitate. V-a tinut Dana in teatru si va dat salarii moca,ca voi ca si actori sunteti praf.Sunteti zero.Maria Lupu vrea sa fie barbasu director.Unii sunt alcoolici,dar va tinut Dana ai era buna
8
3
Da, enache avea jobb si la primarie in comisia de avizare a proiectelor si nu a fost in stare sa deconteze propriul proiect.Juristul, dir ec unde sunt in aceasta ecuatie, managerul face achizitii, contracte,se ocupa de financiar?
10
4
Daca vb de actrita D D,da este cea mai buna din teatru la aceasta ora,nu vb de pensionari si aici ma gandesc la Nina,Cristina si altii,in nici un caz la Maria, aceasta doamna e mult sub nivelul marii si mai vrea si aniversata! Daca vb de D D ca manager,da,a fost omul potrivit,a pus teatrul pe picioare.Si ptr ca a tinut actorasii in brate,vezi Enache,a facut ce a vrut,a gasit controlul cati bani a luat in afara salariului pentru montarile penibile care nu aduc public?De ce nu spune ca el a bagat-o in cacatul ala de proiect,ca el s-a ocupat de achizitii si deconturi,cu prietenul Patrunjel?
9
4
Marea artista nu mai are sprancene? Sa vina sa-i dau carioca.
5
5
PSD-ul pune peste tot reprezentanti dupa chipul si asemanarea lui. HIDOS.
4
5
Femei de astea ne trebue ,bune de lucru.
8
2
La trimis pe Bavela machidonul fostul sofer a lui Constantinescu sa faca control la teatru asta a ajuns javra lu tutuianu cind vrea sa dea pe cineva jos din functie
15
6
Motive de tot rahatul. Abia incepuse si teatrul acesta sa mearga putin mai bine si se trezeste Consiliul lui peste de judet ca a descoperit prin nu stiu ce control AMERICA! In spate probabil ca toata treaba e politica! Nu le convin PSDeilor de Cta repertoriul!
15
6
Cum ba? Nu era vesnic pe functie?!
4
7

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369