REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

DEZNODĂMÂNT ŞOCANT! Inculpaţii au SCĂPAT de PROCES, iar MARTORUL a fost CONDAMNAT

DEZNODĂMÂNT ŞOCANT! Inculpaţii au SCĂPAT de PROCES, iar MARTORUL a fost CONDAMNAT

Replica API 18 mai 2019 | 00:00 328

A avut calitate de martor într-un dosar de lovire sau alte violențe, s-a contrazis în declarații, alegând să le țină partea inculpaților, iar deznodâmântul a fost unul șocant: inculpații au scăpat basma curată pentru că partea vătămată și-a retras plângerea, procesul penal a încetat, iar martorul a devenit inculpat într-un nou dosar, acuzat fiind de mărturie mincinoasă. Instanța de fond l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare, iar apelul urmează a se judeca pe 6.06.2019.

Doi bărbați au fost trimiși în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, constând în aceea că, la data de 27.04.2012, în jurul orei 22:00, au lovit cu pumnii și cu picioarele persoana vătămată J.T.S, în timp ce se afla în zona runui restaurant din orașul Năvodari, lovituri ce au cauzat acest eia leziuni ce au necesitat un număr de 54-55 de zile de îngrijiri medicale.

Conform probatoriului administrat în cauza penală a reieșit că la acea dată persoana vătămată se afla la o masă a restaurantului, potrivit rolii.ro, iar cei doi inculpați au venit la aceasta cu in tenția de a o lovi, moment în care persoana vătămată s-a ridicat și a încercat să fugă escaladând mobilierul terasei, dar a fost prinsă de către inculpați și agresată fizic în apropierea restaurantului.

Această situație de fapt este confirmată de declarați ilor mai multor martori oculari, iar prima instanță a dispus condamnarea celor doi inculpați la pedeapsa închisorii. În fața instanței de apel, persoana vătămată și-a retras plângerile penale formulate împotriva celor doi inculpați, astfel că s-a dispus încetarea procesului penal.

Ajungem și la martorul ghinionist. Acesta, în cadrul acestui dosar, a dat două declarații în calitate de martor în faza de urmărire penală și o declarație în faza de judecată, ocazie cu care a afirmat în mod mincinos faptul că persoana vătămată a luat de pe masă o sticlă și a aruncat cu ea în inculpatul Ț.D. în zona capului și a umărului.

De asemenea, cu ocazia audierii din data de 1.09.2015, în faza de judecată, acesta a declarat că nu mai cunoaște modul în care ceilalți doi inculpați au părăsit restaurantul deși, în cursul urmăririi penale afirmase că au urmărit persoana vătămată alergând după ea, prin escaladarea jardinierei, asemenea persoanei vătămate.

Declarațiile lui au fost contrazise de alți martori, dar și de declarația persoanei vătămate, care au afirmat faptul că persoana vătămată nu a aruncat înspre inculpat cu nici un obiect, ci a fost agresată direct de către cei doi, după care, pentru a scăpa, a escaladat o jardinieră a restaurantului, fiind urmărită de către cei doi inculpați prin același loc și agresat fizic la câțiva metri de restaurant. Prin urmare, el a fost cercetat, separat, într-un dosar de măturie mincinoasă, la sesizarea procurorului. A fost trimis în judecată și a recunoscut faptele, fiind condamnat la 1 an cu suspendare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Marius Gherasim este bossu. El face smecheria in oras
0
0
sa vezi ce iese cand unii politisti fiind audiati ca martori, mint in cauze penale si l-i se intocmeste dosar sub asp. savarsirii de marturie mincinoasa. e greu pana realizezi ca mint in ciuda probatoriului
2
0
Su banii cheltuiti cand a depus cacatu asta plangerea cum se recupereaza. Cercetari . Proces. bani cheltuiti de statul roman
3
0
Ce imi mai place asta cu retragerea plangerii penale.. data viitoare daca il omoara in bataie cine va mai retrage plangerea? Maimute proaste care isi merita soarta dar nu alaturi de noi
13
0
Asa cum nu prea mai dasesti instalatori buni,la fel este cu procurorii. Normal un proces se bazeaza pe probele administrate de procurori,dezbatute impreuna cu avocatii si in final analizate temeinic si echidistant de judecatori. Cand judecatorii primesc date aiurea,in ce baza sa judece? Cand procurorul este meserias prost sau rau intentionat iar avocatul de doi lei,e clar ca deznodamantul va fi aberant.
2
0
Vorbesti pentru ca nu cunosti misterele unei spete pe care noi deabia dupa multa munca si sustinere finannciara din partea faptuitorilor fiindca statul nu are dani reusim sa le dezlegam
2
0
Inteleg ca lumea este "plina" de cate nedreptati is, dar sa afirmi intr-o situatie in care partea vatamata se impaca cu agresorii, ca intr-o tara normala ar fi fost condamnati 20 de ani, este absurd!
3
2
Intr-o tara normala toti primeau cate 20 ani de puscarie cu executare ..la noi domneste haosul ..incompetenta si relatiile ..
21
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102