REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Digul din NEPTUN, lăsat în PARAGINĂ, va fi REABILITAT

Digul din NEPTUN, lăsat în PARAGINĂ, va fi REABILITAT

Replica API 14 ianuarie 2021 | 11:37 1568

Autorităţile locale s-au sesizat cu privire la situaţia în care se află digul din zona plajei 10 Steaguri, din stațiunea Neptun. Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral susţine că, în viitor, are în plan reabilitarea completă a digurilor din sudul litoralului, fiind deja prevăzuți bani pentru o parte dintre aceste lucrări.

Cetăţenii aşteaptă de ani buni investiţia

Turiştii şi localnicii care aşteaptă de ani de zile ca autorităţile să intervină în zonă s-au săturat de promisiuni. “Digul acesta este varză! De fapt, întreaga staţiune este varză. Pe aici ne plimbam prin anii '90, actuala staţiune nu mai are nicio legătură cu ceea ce reprezenta acest loc în trecut. Acum, pe dig, nu poți să faci plimbări pentru că nu eşti în siguranţă .E o aventură să mergi pe bucăţile de beton care stau să cadă”, a explicat un localnic. Cetățenii sunt de părere că din cauza lipsei de responsabilitate a autorităţilor locale, în mai puțin de 10 ani, digul al urma să dispară.

Digul va fi reabilitat complet de către ABADL

Bogdan Bola, directorul ABADL, a precizat că în cadrul proiectului de înnisipare și de stopare a eroziunii zonei costiere au fost deja prevăzuți bani pentru reabilitarea completă a tuturor digurilor din partea de sud a litoralului. “Doar în stațiunea Neptun vom reabilita complet trei diguri, având aproape 1.5 km lungime, în urmărorii doi ani. Cel din zona plajei 10 Steaguri va fi reabilitat complet de ABADL și va putea oferi, în sfârșit, turiștilor și localnicilor, un loc unde se vor putea relaxa în siguranță”, a declarat Bola. Acesta a mai precizat că până în prezent nu au existat fonduri pentru reabilitare.

Digul de la Neptun a fost lăsat în paragină

Amintim că situaţia în care se află digul din zona plajei 10 Steaguri din Neptun a fost semnalată, recent, de către localnici. Renumitul dig pornește din centrul stațiunii, mai exact din centrul plajei „La Steaguri” din stațiunea Neptun și înaintează în mare aproximativ 500 de metri. Barajul este plin de obiecte ruginite, gunoaie și goluri în bucățile de ciment. Astfel, o simplă plimbare se poate transforma într-o adevărată peripeție.

Citeşte şi:

DIGUL de la NEPTUN a FOST lăsat în PARAGINĂ de AUTORITĂȚI

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la urmatoarele alegeri poate face ceva
1
0
Daca acel dig este proprietatea abadl,de ce mai trebuie sa subliniati voi ca ei il vor reabilita in totalitate?Cine ati vrea sa mai contribuie la reabilitare?Va luati bani de publicitate de la abadl si nu stiti cum sa-i mai periati si ridicat in slavi.Gata,l-ati facut pe Bola deputat,misiune indeplinita,va meritati banii,dar acei bani nu sunt ai lui Bola,sunt tot ai statului roman.Risine sa va fie!
3
0
o sa il reabilitati tot cu sist verde, in loc de calcar, o sa tina...,100 de zile. In loc de 100 de ani.
1
0
Nu este digul prioritate,berbecilor!mangalia este defrisata continuu,nu are gaze,spitalul este la pamint ,faleza o mizerie betonata gen zabrauti,si voi visati digul ulii,unde nu se duce nimeni?alte betoane,alte borduri,bani furati iar voi va alegeti cu praful in ochi si plamini,pkus tiganeala! pe cind sosea centuramutarea garii,asteA sint investitii,nu digul,bouarilor!
2
1
Nu se mai face in veci reabilitarea plajelor si digurilor din Mangalia. Recent s-a amanat iarasi anuntatea castigatorilor licitatiei pana pe 30 Iunie 2021, deja dura de peste un an deci cand vor fi anuntati castigatorii plus procesele termenul de finantare a proiectului se expira. Pa bani, pa plaje! Primarul doarme?
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367