REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

DIICOT lasă divele chele! Evaziune fiscală de peste 1 milion de euro cu extensii de păr!

DIICOT lasă divele chele! Evaziune fiscală de peste 1 milion de euro cu extensii de păr!

Replica API 27 aprilie 2017 | 00:00 273

Anchetă!

Anchetă!

Procurorii DIICOT au descins în mai multe județe, inclusiv în Constanța, fiind vorba despre un grup infracțional organizat specializat în evaziune fiscală. Mai exact, s-a reţinut că mai multe persoane, acţionând în numele sau în interesul societăţilor comerciale/PFA-urilor care desfăşoară activităţi de comercializare a extensiilor de păr, au ascuns în mod repetat sursa taxabilă cu ocazia efectuării importurilor produselor indicate anterior.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, la data de 26.04.2017, au efectuat un număr de 40 de percheziţii domiciliare, la persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală. În cauză există suspiciunea rezonabilă că mai multe persoane, acţionând în numele şi interesul societăţilor/PFA-urilor ce desfăşoară în principal activităţi de comercializare a extensiilor de păr, s-au constituit într-un grup infracţional organizat (la nivelul mai multor societăţi).

De asemenea s-a mai reţinut că mai multe persoane, acţionând în numele sau în interesul societăţilor comerciale/PFA-urilor care desfăşoară activităţi de comercializare a extensiilor de păr, au ascuns în mod repetat sursa taxabilă cu ocazia efectuării importurilor produselor indicate anterior (fie prin declararea unei cantităţi mai redusă de marfă decât cea importată, fie prin declararea unei valori mai reduse a mărfii importate decât valoarea reală) în scopul sustragerii de la plata taxelor vamale şi a TVA.

S-a reţinut că marfa importată a fost comercializată fără evidenţierea în actele contabile şi în alte documente legale a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor astfel realizate. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 1.300.000 euro. În urma perchezițiilor domiciliare au fost ridicați 4.120 de euro, 4.070 de dolari, 250 de lire, 200 de franci elveţieni şi 17.000 de lei, precum şi 17 telefoane mobile, 8 laptopuri, 3 calculatoare, 11 stickuri de memorie, 4 hard-diskuri externe, o tabletă şi 1 card de memorie. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea s-a efectuat împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul B.C.C.O. Tg. Mureş, cu sprijinul Poliţiei de Frontieră Române – Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti-Otopeni, BCCO Cluj-Napoca, BCCO Suceava, BCCO Constanţa, BCCO Bucureşti, BCCO Piteşti, BCCO Iaşi, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, I.P.J. Mureş şi Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Tg. Mureş.

De asemenea, acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul inspectorilor antifraudă din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, subiecţii procesuali beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel mai mult va avea de suferit george despina...el poarta
0
0
Statul Roman doar ia de la Romanii , prin toate mijloacele, taxe mari impozite mari .. si multi mascati.. tara de cacat care nu ai voie sa faci nimic ca te ard astia din toate directiile.. plecati fratilor din Romania ca e jale mare.. cu astia.. in Romania traiesc bine Mascati si militieni... procurori si judecatori, restul munca patriota pt statul Roman.
0
1
Oha,nu ne lasa mascatii cu parul in ochi asa extensiile vor fi donate la un azil.
1
0
trebuie sa produca bani pentru buget se iau banii cu japca
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367