REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Din culisele afacerii China Mall: scandalul dintre asociați a ajuns la Curtea Supremă! Video

Din culisele afacerii China Mall: scandalul dintre asociați a ajuns la Curtea Supremă! Video

Virgil STOIAN 28 decembrie 2023 | 00:00 4284

Percheziții de amploare în Constanța și Ilfov, într-un dosar penal ce are ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare în formă continuată. Replica aducea în atenția opiniei publice, recent, problemele din firma Lin Shopping Center, care deține China Mall Brotăcei, unul dintre locurile vizate de percheziții. Problemele merg în direcția asociaților, care au ajuns să se certe din cauza banilor, acuzându-se de prejudicii enorme. În timp ce procurorii îi acuză că ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conținut economic real, în cadrul operațiunilor comerciale derulate cu două societăți comerciale de tip fantomă, diminuând astfel patrimoniul societății, Curtea Supremă are în analiză o hotărâre a acționarilor, ce vizează luarea măsurilor legale împotriva asociatului Lin Qiang, acuzat că ar fi prejudiciat firma.

Din culisele afacerii China Mall: scandalul dintre asociati a ajuns la Curtea Suprema!  VideoChina Mall Brotăcei

Scandal în familia China Mall

Societatea Lin Shopping Center, în baza căreia funcționează centrele comerciale China Mall din Constanța, și nu numai, a fost deținută, până de curând, de Zhang Weiqing și  Lin Qiang. Cel dintâi a decedat, așa că acțiunile au fost moștenite de soție și cele trei fiice. Acestea, prin împuternicit Zhang Weibing, au convocat adunarea generală a societății de două ori, în luna mai, însă Lin Qiang nu s-a prezentat. Potrivit legii, dacă adunarea legal constituită nu poate lua o hotărâre valabilă din cauza neîntrunirii majorității cerute, adunarea convocată din nou poate decide asupra ordinii de zi, oricare ar fi numărul de asociați și partea din capitalul social reprezentată de asociații prezenți. Prin prezenta moștenitorilor, ce împreună dețin 50% din acțiuni, adunarea generală a asociaților societății Lin Shopping Center a fost legal constituită, motiv pentru care a și votat ordinea de zi.  

Din culisele afacerii China Mall: scandalul dintre asociati a ajuns la Curtea Suprema!  VideoPercheziții


Unul din subiectele de pe ordinea de zi s-a referit la cooptarea asociaților moștenitori, pe baza certificatului de moștenitor al defunctului Zhang Weiqing. Un alt punct de pe ordinea de zi a fost numirea administratorului/administratorilor societăți Lin Shopping Center - S.R.L, având în vedere necesitatea capitalizării societății și bunei funcționari a acesteia, iar persoana desemnată pentru numirea în funcția de administrator a fost Zhang Weibing, care este și împuternicitul moștenitoarelor.

Moștenitoarele acuză asociatul de prejudiciu de aproape 1 milion de lei

În aceeași ședință s-a decis luarea măsurilor legale împotriva asociatului Lin Qiang, pe care-l acuză că nu a comunicat niciun raport de administrare și a dispus angajarea rudelor cu încălcarea legii. Mai exact, și-a angajat nepotul, Lin MingCong, pe funcția de marketing, cu un salariu brut de 17.093 lei, dar și fratele, Lin ZhongQuan, pe funcția de director vânzări, cu un salariu brut de 17.093 lei. Numai cu acordarea de salarii preferențiale rudelor, Lin Qiang ar fi adus prejudicii financiare societății cât si asociaților de aproximativ 991.394,00 lei, sumă ce va fi actualizată pe baza unei expertize judiciare în urma introducerii cererii de chemare în judecată fata de persoanele vinovate.  Mai mult, moștenitoarele au respins în ședința AGA aprobarea cheltuielilor efectuate cu salarizarea persoanelor LIN MingCong  și LIN ZhongQuan, si orice altă persoană afiliată acestora, precum și cu plata chiriilor, exceptând chiria pentru spațiul comercial unde își are sediul și punctul de lucru, pe anii 2020 - 2022, inclusiv până la data de 08.05.2023.

Executarea hotărârii AGA, suspendată

Cu hotărârile din ședința AGA, asociatul acuzat de prejudiciu a mers în instanță, solicitând suspendarea efectelor acesteia. Pe 28 septembrie ac.c, Tribunalul admis cererea formulată de către Lin Qiang, a dispus suspendarea executării Hotărârii AGA nr. 1 din 09.05.2023, înscrisă în ORC Constanţa prin încheierea nr.18566 din data de 24.07.2023, până la soluționarea dosarului nr. 5606/118/2023. Anterior, pe 6 septembrie, Lin Qiang a obținut și suspendarea executării încheierii registratorului Oficiului Registrului Comerţului Constanţa. Acest dosar a ajuns până la Curtea Supremă, urmând a se stabili termenul de judecată.

Video:


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cupsa venit in AUR numai pentru ca își dorește primăria! IMPOSTORUL! După o viața de PSD și PNL! Te dai naționalist dintr-o data, cu cuvinte alese. Îți faci tu, căpușa. , cică echipa pentru primărie. Pai da, ca ai carat cu tine in AUR toată haita ta de prieteni și coorve, golani betivi și infractori! Pe Cristinel Dragomir, pe Plesca Stefan și pe maimuța care rămâne cu gura căscată atunci când vorbesc alții, Stela Ioan ai pus-o presedinta de Organizația de femei. Ai înlăturat din partid naționaliștii adevarati, traseist politic, impostor pitic și nasos care îți vopsești parul. Măcar du-te și vopsește-te ca lumea undeva, ca ești ridicol. Pacăliți lumea care începuse sa creadă in AUR, ciolanarilor.
8
0
cu greu te-ai hotari sa cumperi ceva, de la china mall. marfuri proaste, tipatoare,.... dar cum la noi lumea e saraca....
4
0
in atentia primariei constanta: in zona km5 piata agroalimentara, in spatiul fostei poste , respectiv langa farmacia minifarm se intentioneaza deschiderea unei sali de jocuri de noroc pe 1 ianuarie 2024, cu incalcarea prevederilor OUG 77/2009 privind distanta minima de 300 de metri fata de institutiile de invatamant ! distanta e de 130 de metri, fata de scoala nr.33 !!! inceperea urmaririi penale pentru cei ce au dat autorizatie de functionare acestei societati !!!
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468