REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Din JOACĂ și TERBILISM, o ȘCOALĂ din TOMIS NORD era să se facă SCRUM!

Din JOACĂ și TERBILISM, o ȘCOALĂ din TOMIS NORD era să se facă SCRUM!

Replica API 7 martie 2019 | 00:00 325

Ce au decis anchetatorii

Ce au decis anchetatorii

Din joacă și teribilism, doi minori au dat foc unei încăperi a școlii nr. 38 Dimitrie Cantemir, situată pe strada Dobrilă Eugeniu. Fapta a ajuns în atenția oamenilor legii, apoi dosarul a ajuns în instanță, iar, la finele lunii februarie, magistrații s-au pronunțat.

L.M.M. și P.M.L., minori la data faptei, au fost condamnați la măsura educativă a asistării zilnice, pe o durată de 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere din culpă. Cu ocazia audierii numitei S.I., aceasta a declarat că în seara zilei de 23.09.2017, în jurul orelor 22.18, a fost anunțată telefonic despre faptul că la Școala Gimnazială nr. 38, unde deține funcția de director, a avut loc un incendiu.

Deplasându-se la fața locului a constatat că incendiul s-a produs un spațiul destinat personalului de curățenie și a afectat camera respectivă , precum și bunurile ce se aflau în interior. Cu ocazia vizionării imaginilor surprinse de către camerele de supraveghere video montate la interiorul și exteriorul unității de învățământ, s-a stabilit că incendiul s-a produs la exteriorul clădirii unității de învățământ în data de 23.09.2017, în jurul orei 20.49, când se observă apariția unei flăcări lângă peretele clădirii, precum și mai multe persoane care părăsesc curtea școlii dinspre zona unde a pornit incendiul.

Fiind audiate mai multe persoane, s-a stabilit că numitul M. a venit cu o torță, pe care ar fi avut-o de la o competiție sportivă. A găsit în curtea școlii un bluzon, pe care l-a înfășurat pe torță, i-a dat foc, apoi a dat cu piciorul în el, iar acesta s-a fixat pe grilajul metalic de la o fereastră.

Astfel, la scurt timp a izbucnit incendiul, care a fost lichidat de către pompieri. Fiind audiați în cauză, minorii au recunoscut fapta, precizând că nu au vrut să dea foc și, pur și simplu, nu au conștientizat că dacă respectivul bluzon va rămâne pe pervaz, va lua foc încăperea. În ceea ce privește latura civilă, cauza a fost disjunsă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da nu mai bine te futem noi in gura pe tine si punem cainii sa te fut in cur , nespalatule?
2
0
Fututi in cur minorii si pusi la munca! Bagati in puscarie 5 ani si fututi in cur si in gura zi de zi. Vedem dupa aia daca se mai joaca cu focul. Sau....impuscati in pula si sa ne pisam pe ei de retarzi ordinari. Iar pe parinti doar sa-i futem in gura. Muie.
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272