REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.8° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.8° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Diplomat american: Exigenţele Coreii de Nord sunt ''ostile şi nepotrivite''

Diplomat american: Exigenţele Coreii de Nord sunt ''ostile şi nepotrivite''

Replica API 17 decembrie 2019 | 00:00 367

Stephen Biegun

Emisarul Statelor Unite pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun, a calificat luni exigenţele Phenianului ca fiind "ostile" şi "nepotrivite" în contextul ultimatumului nord-coreean, dar a lăsat deschisă uşa pentru noi negocieri, relatează AFP.

Negocierile bilaterale sunt în impas după eşecul summitului de la Hanoi din februarie. Statele Unite cer ca Phenianul să renunţe de la început la întregul său arsenal atomic, în timp ce acesta doreşte o ridicare rapidă cel puţin pentru o parte a sancţiunilor internaţionale care îi sufocă economia.

În ultimele săptămâni, Coreea de Nord a făcut o serie de declaraţii vehemente şi "noi le-am auzit pe toate", a afirmat Stephen Biegun, luni, în faţa presei la Seul.

"Este regretabil că în tonul lor aceste declaraţii la adresa Statelor Unite, Coreii de Sud, Japoniei şi prietenilor noştri din Europa au fost atât de ostile, atât de negative şi nepotrivite", a subliniat emisarul american.

"Statele Unite nu au nevoie de un ultimatum, noi avem un obiectiv", a ţinut să adauge Stephen Biegun.

Coreea de Nord a declarat că, dacă Washingtonul nu face îi o propunere acceptabilă, va adopta o "nouă abordare", deocamdată neprecizată.

În această lună, Phenianul a efectuat o serie de teste, în special de rachete balistice, potrivit Japoniei şi unor experţi, de la baza sa de lansare a sateliţilor Sohae. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272