REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Directorul executiv adjunct de la APIA Constanţa, CERCETAT de DNA!

Directorul executiv adjunct de la APIA Constanţa, CERCETAT de DNA!

Replica API 1 aprilie 2017 | 00:22 912

Actualul director executiv adjunct al APIA Constanța este cercetat de DNA! Este vorba de Panait Șamata, la data faptelor consilier superior în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) Tulcea – Centrul Local Baia, el intrând în vizorul procurorilor pentru folosire de documente false, inexacte ori incomplete în vederea obţinerii de fonduri europene, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și fals intelectual, în formă continuată.

Din ordonanța întocmită de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în perioada 2011-2012, suspectul Panait Șamata, în calitate de consilier superior în cadrul A.P.I.A Tulcea – Centrul Local Baia, a falsificat mai multe înscrisuri sub semnătură privată (cereri, angajamente și declarații) pe care le-a completat și semnat în numele a doi fermieri fără acordul sau știința lor.

De asemenea, în același context, suspectul, în calitate de funcționar public, a falsificat acte oficiale cu prilejul întocmirii lor, prin consemnarea faptului că fermierii respectivi s-au prezentat, au completat și semnat cererile depuse la sediul A.P.I.A. Tulcea - Centrul Local Baia. Ulterior, toate înscrisurile falsificate au fost folosite de același consilier, prin înregistrarea și includerea lor, cu rea-credință, în procedurile de aprobare subvenții agricole pentru perioada 2011-2012.

Aceste demersuri ale suspectului Șamata Panait au avut ca finalitate obținerea pe nedrept, scriptic pe numele unuia dintre cei 2 fermieri, a sumei totale de 24.516 lei, reprezentând fonduri europene și naționale nerambursabile. Suspectului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. "Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", potrivit DNA!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti sunt machidoni la Apia..si fura toti..DNA..desteptarea.
0
0
Leo, stai jos! Nota 4!
0
0
Normal ca esti praf si nu stii pe ce planeta esti. Cei doi de acum 3,4 ani tot cipani erau? Vai de capul tau de amarat.
0
3
Inca de la constituire, APIA Constanta este o mare concentratie de cipani cu buletin de Tulcea . Normal ca DNA are de lucru.
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272