REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Directorul firmei care asigură hrana pacienţilor din Spitalul Judeţean: 'Nu poţi să arunci cu noroi în munca oamenilor'

Directorul firmei care asigură hrana pacienţilor din Spitalul Judeţean: 'Nu poţi să arunci cu noroi în munca oamenilor'

Replica API 6 iunie 2019 | 01:06 699

Referitor la fotografia apărută pe Facebook, cu meniul servit la Secţia de Pediatrie

Referitor la fotografia apărută pe Facebook, cu meniul servit la Secţia de Pediatrie

După ce în spaţiul public a apărut o fotografie cu o porţie de cartofi şi o napolitană, meniul primit de copiii internaţi în Spitalul Judeţean Constanţa, societatea SC Arimex Comexim 2000 SRL, cea care asigură zilnic hrana pacienţilor, a venit cu lămuriri. Directorul Petre Preda a dezminţit informaţiile apărute pe reţeaua de socializare, potrivit cărora autorităţile îşi bat joc şi servesc hrană stricată copiilor, şi asigură toți pacienții internați la Spitalul Județean Constanța că societatea este permanent preocupată de a oferi servicii și produse de calitate, iar cele apărute în mediul virtual sunt de natură de a strica, în mod tendenţios, imaginea unităţii sanitare.

Petre Preda, directorul SC Arimex Comexim 2000 SRL, cea care asigură zilnic hrana pacienţilor, a ţinut să lămurească aspectele apărute în mediul online. În primul rând, a făcut public meniul servit de pacienţi în data de 31 mai, atunci când a apărut postarea cu „banana stricată”. Astfel, micuţii au servit, la mic dejun (ora 7,30) - ceai lipton cu lămâie 250 ml., crenwursi din piept de pui Cris-tim 2 buc. x 34 g., unt Delaco 1 buc. x10 g., gem Ella 1 buc.x 25 g., cașcaval Delaco 20g, castravete proaspăt 1 buc. x 100 g. Supliment de la ora 10,30 conţine: branzică delicată Delaco 1 buc. x 72 g., banană 1 buc. , prânzul oferit la ora 13,00 conţine supă de legume țărănească 300 ml, pilaf cu legume și ficăței pui în sos de roșii 200/100 g. , iar la cina: ceai lipton cu lămâie 250 ml., conopidă gratinată cu brânză de vaci 200/70 g., prăjitură cu vanilie și căpșuni 25 g.

"Atât calitatea alimentelor, calitatea produselor finite, precum și prepararea hranei și livrarea hranei au fost verificate de către salariatul spitalului, respectiv asistentul dietetician de serviciu. Apreciem ca fiind tendențioasă și răutăcioasă postarea în cauză. Dacă unul din pacienți are vreo nemulțumire, firesc este să sesizeze personalul secției, să solicite clarificări, să se acorde posibilitatea analizării situației, a temeiniciei nemulțumirii și nu să transmită imagini sau păreri tendențioase care afectează imaginea noastră și a spitalului”, a transmis Petre Preda.

„Meniul mămicii internate pe secția de pediatrie, ca însoțitor, cu o alocație de hrană de lei/zi (pentru trei mese) la masă de cină a fost compus din Crema de brânză de capra 150 gr. Delaco Grace 1 cutie, cartofi natur 250 gr.și ceai lipton cu lămâie 250 ml. Copiii din secția pediatrie, care sunt internați în secția de pediatrie și nu au regimuri dietetice au primit la cină crema de brânză de capră 150 gr. Delaco Grace 1 cutie, cartofi natur 250 gr., ceai lipton cu lămâie 250 ml și două eugenii cu vanilie – 40 de grame. Copiii cu alte diete au primit la cină dovlecei gratinați cu brânză de vaci – 250 de grame, ceai Lipton cu lămâie – 250 ml și 2 napolitane cu vanilie – 40 de grame. Având în vedere postarea doamnei internate ca însoțitor pe secția de pediatrie precizăm următoarele: apreciem ca fiind incorectă informația potrivit căreia un copil a primit la masă de cină din seară de 4 iunie 2019 este incorect prezentată, copii primind meniurile așa cum le-am prezentat mai sus. În mod tendențios nu a postat și cutia cu brânză pe care a primit-o. probabil pentru că știa că valoarea alocației la care a fost internată este de 7 lei/zi cu TVA pentru mic dejun, prânz și cină, iar numai cutia cu brânză primită are valoarea de 7,18 lei. Atât calitatea alimentelor, calitatea produselor finite, precum și prepararea hranei și livrarea hranei au fost verificate de către salariatul unității dumneavoastră, respectiv asistentul dietetician de serviciu. Ca argument la cele susținute mai sus precizăm faptul că în dimineață următoare primei postări, respectiv în data de luni, 3 iunie, o echipa de control formată din trei inspectori din cadrul Consiliului Județean Constanța au mers în saloane, au făcut fotografii ale hranei, după care s-au prezentat la bucătăria noastră și au verificat modul de proveniență a mărfurilor, modul de depozitare, condițiile de lucru, termenele de valabilitate, precum și probele alimentare. În urmă verificării nu s-au constatat deficiențe”, a transmis directorul. “Considerăm că persoanele care fac astfel de demersuri fără a avea sustenabilitate trebuie să fie într-un anumit fel sancționate pentru că prin astfel de gesturi de denigrare oamenii își pierd încrederea în serviciile oferite de Spitalul Județean Constanța. Apreciem că postările sunt tendențioase și au că scop denigrarea unității sanitare și în consecință și a societății noastre. Asigurăm pe toți pacienții internați la Spitalul Județean Constanța că societatea noastră este permanent preocupată de a oferi servicii și produse de calitate. Aceasta în condițiile în care nivelul alocațiilor de hrană stabilite prin Hotărâre de Guvern a rămas nemodificat, iar prețurile alimentelor de baza s-au scumpit substanțial și cu 500%”, a completat Petre Preda, Director SC Arimex Comexim 2000 SRL

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
esternalizarea serviciilor a fost facuta de capatina cu concursul celor care au puterea . si mincarea din spital nu e mincare de restaurant
0
0
Ce este pe hartie nu este pe masa. Sau daca sunt pe masa nu se pot manca.
2
0
Poti in schimb sa ii dai dku Sa maniinc masa
1
0
Nu in munca oamenilor desigur,dar in fata dumitale daaa.Sa va amintesc oare de cite ori am spus ca pui sint apr de exp,sa va amintesc de cartofi execrabili,sa va amintesc de biscuiti albi,sa va mai amintesc oare.Chiar chiar ma ingretosati.De ce nu recunoasteti cit a aincasat GRASA CATALIN ca sa taca sau sa faca afirmati ok.Asta binenteles despre noi.ps.Esti un nemernic.
5
1
N-am mai mancat o friptura din 1900 toamna bag numai Doneruri nici cacat nu mai am ca n-am ce , eu alaturi de fratele si taticul meu Nas am fost sodomizati si obligati de Bogdan Pruia sa avem relatii sexuale ,ulterior ne-a dat si cu pipi pe noi iar lu taticu I-a lasat si un cadou
0
2
Nu ai vazut rezultatul alegerilor europarlamentare pentru ALDE?
5
0
Gabriel Daraban viitorul primar al constantei !
1
7
Hai sictir!
4
4
Ceaiul Lipton cu lamaie contine ceai negru. Dati copiilor de 2 ori pe zi ceai negru, care este echivalent cu cafeaua?
9
3
Sa dai familiei tale sa manance latura aia in mortii ma-ti de jeg
10
5
deabia astept sa vina alegerile astea...
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102