REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Directorul și mai mulți angajați ai SC Utilități Publice Cernavodă, trimiși în judecată!

Directorul și mai mulți angajați ai SC Utilități Publice Cernavodă, trimiși în judecată!

Replica API 18 aprilie 2017 | 14:14 1507

sursa foto: Facebook

Mai mulți angajați ai societății Utilități Publice Cernavodă S.R.L., în frunte cu directorul, au fost trimiși în judecată pentru fapte de corupție. Este vorba despre Laurenţiu George Dumitrescu (director/administrator), Georgeta Adina Avram (director economic), Georgeta Dumitra (contabil), Sanda Eugenia Costache (contabil), Alexandru George Dumitrescu (funcţionar) și Maria Cristina Dumitrescu (funcţionar).

Potrivit procurorilor, s-a reţinut că în perioada 2011 – 2016 s-au derulat activităţi infracţionale în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi în legătură cu aceste atribuţii de serviciu de către inculpatul Laurenţiu George Dumitrescu, director/administrator la Utilități Publice Cernavodă S.R.L. (societate comercială de interes public – asociat unic Consiliul Local al Oraşului Cernavodă) – funcţionar public cu atribuţii de control, administrare/gestiune, cu implicarea şi a altor funcţionari publici (inculpata Avram Georgeta-Adina – director economic), prin încheierea, derularea de relaţii contractuale/comerciale între societatea comercială de interes public cu persoane juridice prin încălcarea cu ştiinţă a dispoziţiilor legale şi a atribuţiilor de serviciu, în materia achiziţiilor publice, favorizând interese patrimoniale personale şi ale terţilor, în defavoarea şi paguba societăţii comerciale cu capital de stat (prin producerea de prejudicii băneşti), S.C. Utilități Publice S.R.L., aflată sub coordonarea Consiliului Local al Oraşului Cernavodă. S-a reţinut de asemenea că, inculpatul Dumitrescu Laurenţiu George, în calitate de director/administrator, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a desfăşurat activităţi infracţionale în mod continuat, prin încălcarea dispoziţiilor legale, dispunând nelegal, abuziv, decizii instituţionale în folosul necuvenit al altor persoane, cu consecinţa producerii de prejudicii societății. Procurorii au mai arătat că inculpatul Dumitrescu Laurenţiu-George, în calitate de funcţionar public, cu atribuţii de control, administrare a desfăşurat activităţi infracţionale prin încălcarea cu ştiinţă a dispoziţiilor legale, participând în exercitarea atribuţiilor de serviciu la luarea de decizii, emiterea de acte, dispoziţii, în scopul asigurării de foloase patrimoniale băneşti, pentru sine şi pentru rudele/afini apropiate.

Au ridicat în numerar bani din casieria societății!

Inculpaţii Dumitrescu Laurenţiu-George, Avram Georgeta-Adina, Dumitrescu Alexandru-George și Dumitrescu Maria-Cristina, cu complicitatea Costache Sanda-Eugenia Şi Dumitra Georgeta, în perioada 2011 – 2016, au desfăşurat activităţi infracţionale, constând în solicitarea spre decontare/plată şi aprobarea de plăţi în numerar, cu consecinţa retragerilor/ridicărilor în numerar de sume de bani, în mod abuziv, sume de bani însuşite, folosite din casieria societăţii în folos personal şi în folosul altora, prin utilizare de documente justificative înregistrate în contabilitate, nereale/fictive sau nelegale, cu consecinţa producerii de pagube societăţii de interes public. Dumitrescu Laurenţiu-George Şi Avram Georgeta-Adina, în calitate de administrator şi director economic, în perioada 2011 – 2015, au desfăşurat activităţi infracţionale (autor/complice) constând în evidenţierea în acte contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale, ori evidenţierea unor operaţiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului. Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Constanţa.

L.C.

Citește și:

Societatea Consiliului Local Cernavodă, “puşculiţa” familiei Dumitrescu & Co. AUDITUL care merge direct la procurori!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Repet !! Te duci cu 100 de euro la aceasta redactie si ei vor publica orice stire vrei sau iti doresti. Aceasta panarama de ziar nu urmareste decat comentariile unor retardati. Vor aparea pe facebook si inregistrarile cu ei cand se negociaza preturile unor articole cu rol defaimator la adresa unor persoane.
8
8
sati dau la muie umiliane paPAMEAI pilele de la sri cu sperma cu tot
2
4
Stati linistiti dragi salariati de la utilitati.L am fortat pe Lucica sa ma angajeze din nou cu o suma asa mai astronomica sa l dau drakului la o parte pe Popovici Cornel prietenul meu ca a papat prea mult si va rezolv eu problemele.Cum i am rezolvat pe toti asa va rezolv si pe voi.Dar nu vreau un salariu de rahat...ceva de genul 5000 de lei sa pot face matu mare.Si da l drakului pe Cornel ca a papat destul.
7
2
DUMNEZEU nu doarme ordinarilor !!! jos mafia !!! sa nu apucati sa va bucurati de abuzuri , hotii si furaciuni .... sa va manance iadul viermilor....nu v-ar muri multi inainte !!!
11
4
Pe Adrian Iofcea cand il intreaba cineva de sanatate? Ca nevasta-sa nu-l mai baga in seama de mult!
4
1
sa-ti dau lamaie
4
2
eu,Cadiu care am benefeciciat de la aceasta firma...salariu, nepot operat pe banii sindicatului...Kety platita fara sa mearga la munca.... am o nora pe masura...e mana dreapta a lui Radulescu....ha,ha,ha....
11
4
pentru hotii de buzunare nu aveti poze? De unde atata exces de zel in acest caz sa publicati si poze.
10
9
Nu mai comentati aiurea...aceste persoane beneficiaza de prezumtia de nevinovatie...asa ca pana nu se pronunta instanta sunt curati...poate o r sa fie chiar gasiti nevinovati si pe urma o sa trebuiasca sa le cereti scuze...ciocul mic ca. Vorbiti aiurea si se vede ca aveti 8 clase maxim
6
10
Urmeaza Prostu ala de ionut Morfi Soferu lui Dumitrescu ,ilie,Uta si toata lumea care a luat bani pt dentist etc.Eu Sunt Curat Ca Am Latrat Ca Un Prost Pe Strada si sunt si analfabet nici nu stiu sa scriu .
13
1
Urmeaza primarul nostru drag Neg oita la puscari
5
4
cutia pandorei odata deschisa...mereu va produce efecte! eu am inceput cu hansa, l-am turnat, acum e in puscarie! dar...mai am putin si ajung si eu la poarta alba ca a inceput dna sa stanga latul in jurul meu! dar, ma dau mare in continuare in timp ce la curul meu e...jale ce ma asteapta!
10
4
mie,croitotasul ...toti imi spun: SEFULICA...vedeti ce mare sunt...si dobitoci sunteti toti ce n-aveti loc de mine???eu muncesc...mult...ma plimb cu masinile...neam de neamul meu n-a avut asa noroc...seful mare este baiat bun...inghite toate gogosile mele..ce sa spun...totul merge struna...
19
1
D kand am 40 d milioane salaru snt smeker
10
1
La spital cand vine un control ?Sunt multi probleme ,
7
0
de mancare sa spunem ca te-ai lasat...dar de tigari nu cred ca te-ai lasat..nu te mai lega de ADINA...este sefa peste toti...este inteligenta ,draguta, stie sa lucreze...de ce va ofticati???este prea sus borcanul cu miere???ridicati-va si voi si lingeti ce-a ramas...pe toti va arde-n KUR..de cei ce conduc...voi de ce n-ati facut nimic...stati si latrati...la stele...
12
12
poate totul porneste din primarie si de la consilierii locali...cum faceau platile din primarie...poate este o lectie,ca tot au fost schimbati sefiiiiii
12
1
sa plateasca ca noi poate ne-am lasat de mancare si ne-am platit facturile.ca sa isi puna proasta aia de adina si acoperis si termopane,si piticania aia de geta care o lingea in urechi ,rusine sa va fie sa platiti acolo e domnu HANSA ca ce mai umblati pe strazi disperati upa putere
13
4
Cum iti permiti dl Plesa sa i teimiteti la puscarie pe alti de ce nu mergi si dumneata cu ei ati furat impreuna nu ti este rusine sunt multi care au furat si fura incontinuare si stau pe posturu de sefi.
7
4
dna. E.UDREA,a furat tone de bani...si mai fura si-n prezent...si nimeni n-are curaj s-o deranjeze...asa ca...tot ce spuneti sunt...glume...glume...glume...
8
3
Da bv ma ntz ntz ntz
1
0
Se va ingrosa lista cu cei din actuala conducere ca deja sint minjiti si asti si au facut deja gasca lor
11
5
Si bogdan cat timp a furat si se dadea cinstit iar acuma scrie sub pseudonimu alina spataru sa iti dam muie gabor jegos cati bani ai luat u din columbia.
13
0
Si denuntatori aceeasi soarta vor avea.Dumnezeu vine intotdeauna la timp.
10
7
Cat credeati ca va merge ? La puscarie cu voi ca va meritati soarta !
18
5
Foarte reale informatiile. Dumitrescu ar putea implica si pe altii.
16
3
sume colosale ...... in valoare de?
13
2
Atata timp cat sunt reale si de informare nu conteaza ca sunt sau nu la comanda! Cine vrea realitati despre anumite persoane isi poate face zoar propriu! Ce dracu sunteti asa penibili? Atata timp cat ofera informatii corecte respect pentru acest ziar!!!!
21
9

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367