REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Discuții aprinse între managerul Spitalului Cernavodă și pacienți. Supărarea bolnavilor: „De ce au gravidele și copiii întâietate?!”

Discuții aprinse între managerul Spitalului Cernavodă și pacienți. Supărarea bolnavilor: „De ce au gravidele și copiii întâietate?!”

Replica API 4 septembrie 2018 | 00:39 688

Discuții aprinse pe holul ambulatoriului Spitalului Orășenesc Cernavodă, luni dimineață, 3 septembrie a.c.. Câteva persoane care așteptau pentru a le fi prelevate probe de sânge pentru analizele medicale i-au reproșat managerului unității spitalicești, Marius Sponoche, că... gravidele și copiii au avut întâietate. „În orice spital civilizat, gravidele și copiii au întâietate. Doamnele erau supărate pentru că au venit la spital, pentru analize, de la ora 4,00. Nu înțeleg de ce, pentru că programul începe la ora 8,00”, a explicat managerul pentru „Replica de Constanța”.

Una dintre cele mai mari supărări ale pacienților români, atunci când ajung într-o unitate medicală, vizează timpul de așteptare pentru a fi consultați de medici sau pentru a realiza analizele medicale. Iar dacă se întâmplă ca înaintea lor să intre urgențe sau bolnavi care au prioritate, indignarea este cu atât mai mare. Aceste motive au stat la baza unui incident filmat, luni dimineață, 3 septembrie a.c., pe holul ambulatoriului Spitalului Orășenesc Cernavodă și făcut public pe rețeaua de socializare Facebook. În filmulețul realizat de o femeie din Cernavodă se poate observa cum mai multe persoane îi reproșează managerului unității spitalicești, Marius Sponoche, faptul că sunt nevoite să aștepte și câteva ore pentru a le fi recoltat sânge pentru analize și că alte persoane au intrat înaintea lor. Managerul Marius Sponoche le-a răspuns că acest inconvenient a apărut întrucât este un singur punct de recoltare.

„Oamenii erau supărați pentru că au intrat gravidele și copiii înaintea lor. Le-am explicat că în orice spital civilizat gravidele și copiii au întâierate. Că sigur au pile! Ce pile, că era o gravidă care mai avea o lună până năștea și un copil? Dar doamnele erau supărate, spuneau că au venit de la 4.00 la spital, pentru analize. Le-am explicat că programul de lucru începe la ora 8.00 dimineața. Ne-au reproșat că suntem puturoși și alte jigniri. Nu putem să începem programul de recoltare mai devreme, nu ne permite SIUI-ul. La fel, un alt reproș făcut de un domn a fost că suntem plătiți din banii lui. I-am răspuns că și noi, ca și restul angajaților, plătim dări către stat”, a afirmat Marius Sponoche pentru „Replica de Constanța” cu privire la incidentul de luni dimineață.

„Asistentele sunt în mod frecvent jignite, huiduite și nu fac altceva decât să își facă datoria. Spitalul Orășenesc Cernavodă este singurul spital din județul Constanța care are laborator propriu, încercăm să facem efortul acesta. Fiind început de lună, având plafon pentru analizele decontate de la bugetul asigurărilor de sănătate, se aglomerează puțin”, a mai arătat reprezentantul spitalului.

„Dar, azi dimineață, nemulțumirea a plecat de la faptul că au intrat o gravidă și un copil înainte. Consider totuși că trebuie să mai fim și oameni, să dăm dovadă de bun simț în astfel de situații”, a mai afirmat managerul spitalului din Cernavodă.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca nu au somn se trezesc de la 3,asa fac si la spital si bamtuie toata noaptea.
0
0
e o mare diferenta intre preventia in medicina si definitia oms de care aberezi tu
2
2
boschetul de manager marius ii seamana leit unchiului sau sponoche ghe. administrator camin liceu care e un escroc notoriu un borfas care a furat toata motorina din utilajele de deszapezire care erau garate in curtea liceului , un mare sifonar , codos si libidinos !
7
0
fosta tudor...Cand erai tanara si iti trageai futaiurile ale ai uitat?.Credeai ca ramai mereu tanara...acum esti terminata de maciucile care ti le trageai ca a murit Costel de tanar.Drept rasplata ca ai ramas de tanara vaduva...
5
1
Asa este.Am trecut prin acceasi situatie cand intr o luna mi am facut analize,m am dus la spital dupa tura de noapte si cand s a inceput recoltarea analizelor nuse mai terminau gravidele si copii care aveau prioritate.Propun pt acestia sa se rezerve o zi,doua pe saptamana in care noi oamenii de rand sa nu ne mai deplasam degeaba, facandu ne nervi inutil deoarece si timpul nostru este limitat.Iar acele asistente de la laborator sunt fff tupeiste si nesimtite
6
3
Ptr popandaul de la 20:33 daca nu-ti convine definitia actuala OMS a grupurilor vulnerabile, trimite o plangere in scris. Sa fii sigur totusi ca si intelegi ceea ce scrii. The 6 feet under are waiting for u2, dude.
2
13
Prioritate au doar gravidele si copii, nu si persoanele in varsta. Daca vulnerabilitatea gravidelor si a copiilor te lasa rece nu iti pot recomanda decat sa ramai rece in continuare, la 2 metri sub pamant.
12
4
Cine dracului la adus politic pe marele manager prostul prostilor ?. Papagali din astia se gasesc la coltul strazii...si mai umbla dupa fustele asistentelor si doctoritelor.Sa se duca dracului acest curvar impotent si prost de unde dracului a venit.Unii au scapat de el de prost si spitalul la luat de bun.Mars la cacat Sponoche prostul satului !
9
2
Fiecare persoana care intra pe usa laboratorului este tratata cu respect
5
1
In mod normal, programarea are un scop si anume, sa vii la recoltarea probelor la o anumita ora fara sa astepti prea mult.Daca nu exista programare, primul venit, primul servit. Daca exista triaj, urgentele sunt trecute primele pe lista, indiferent de varsta. Altfel, persoanele in varsta, copiii si gravidele au prioritate egala inaintea persoanelor adulte. Orice alta explicatie privind vulnerabilitatea crescuta a gravidelor sau copiilor fata de persoanele in varsta ma lasa rece. Sarcina si copilaria nu sunt boli. Pdap trebuie sa vorbesti civilizat ca sa fii respectat.
7
8
Sa fie scoasa mizeria de calitate de coasigurat si sa beneficieze de servicii medicale numai cei ce contribuie, nu toti asistatii inclusiv tiganii si toti cei ce au numai drepturi!!!!!
14
2
ma sustine Rosu si Serif sunt UN BOU sunt mondial tatal curvelor
7
8
Bosorogii astia stau pe banii nostrii.. Pe taxele si impozitele noastre platite catre stat.. Stau bine mersi.. Merg gratis cu autobuzul, au gratuitati la spitale.. Iar noi nu avem nici un beneficiu, basca mai tre sa ii si suportam..
13
4
Ciudata atitudinea managerului. Aia urla, ameninta,aduc injurii iar el se chinuie sa le explice. Trebuia chemata paza si evacuati . Avem drepturi, dar avem si obligatii! De respect, ce sa mai zic...Poporul asta nu a fost vreodata mai lipsit de educatie!
27
2
Nevasta-mea s-a dus la munca cu burta la gura pana aproape de luna a 9-a. In autobuz jegurile astea de fosile care calatoresc gratis una nu se ridica sa ii cedeze locul....daca voi fi martor vreodata la o chestie de genul in spital, bosorogii aia vor ajunge direct la urgente la pus picioare si maini in ghips, nu la luat sange. ce mortii mamii voastre cautati la 4 la spital daca programul este de la 8 si mai si comentati apoi ca asteptati de 4 ore??
26
1
In ultimul trimestru de sarcina, deci extrem de vizibila, erau sa ma linseze cateva doamne in varsta din acelasi motiv....ca de ce am eu prioritate. Ce.a mai "draguta" replica a fost....ca de unde stie ea ca eu chiar sunt gravida...si chiar daca as fi ce daca.
22
1
xyz, sunt perfect de acord cu tine, dar doar pana in punctul in care apelezi la jigniri. Oricine are dreptul sa traiasca atat cat ii este dat de la Dumnezeu. E pacat ca vorbesti astfel despre batrani. Ai si tu parinti, poate si bunici, iar intr-o zi vei ajunge la varsta lor. Timpul nu iarta pe nimeni. In rest, da, o femeie gravida, un copil de varsta mica sau un caz de urgenta trebuie sa aiba prioritate. Sa ramanem, totusi, oameni si sa nu cerem nici personalului din spitale mai mult decat e omeneste posibil...
20
0
I-a invatat antena 3 pe bosorogi ca sunt cei mai importanti din lume
22
5
Babaciunile dreaq...vor sa traiasca 100 de ani sa manance pensie. Mortii mamii lor de jeguri. E de bun simt sa dai prioritate unui copil, in special celor de pana la 3-4 ani, sau unei gravide.
33
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108