REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Dispar voucherele de vacanță în 2024. Glumă proastă sau o nouă încercare de a îngropa turismul?!

Dispar voucherele de vacanță în 2024. Glumă proastă sau o nouă încercare de a îngropa turismul?!

Victor ROTARU 9 decembrie 2023 | 00:00 3735

Guvernul pregătește bugetul pentru anul 2024, încercând pe cât posibil să reducă cheltuielile. A pregătit mai multe tăieri, fiind vizate și tichetele de vacanță, spre ghinionul celor care activează în HORECA. Corina Martin, președinte de onoare al RESTO Constanța, a transmis faptul că în Consiliul Consultativ al Ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului nu s-a discutat despre o astfel de măsură, iar dacă zvonul devine realitate, turismul românesc ar fi în cădere liberă.

Dispar voucherele de vacanta in 2024. Gluma proasta sau o noua incercare de a ingropa turismul?!Dispar voucherele de vacanță în 2024

Guvernul încearcă să strângă cât mai mult cureaua, fiind vizate mai multe tăieri, printre care și voucherele. „În anul 2024, instituțiile și autoritățile publice (...) indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, nu acordă personalului din cadrul acestora bilete de valoare, cu excepția tichetelor de creșă, reglementate de Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în proiectul de OUG. 

Dispar voucherele de vacanta in 2024. Gluma proasta sau o noua incercare de a ingropa turismul?!Stațiunea Mamaia

Martin: Am reușit să scoatem la „alb” 50% din spațiile de cazare din România

Corina Martin, președinte de onoare al RESTO Constanța spune că dacă o astfel de măsură se va lua, turismul românesc ar avea foarte mult de suferit: „În Consiliul Consultativ din care fac parte nu s-a discutat sub nici o formă așa ceva, cred că este un zvon. Dacă ar deveni realitate, sectorul turistic ar fi afectat dramatic. Am văzut toți, atât cei din sectorul turistic cât și oamenii de rând care a fost impactul fantastic al circulației tichetelor de vacanță în România. Eram președinte A.N.A.T. când am reușit să introducem în circulație tichetele de vacanță, după un model pe care l-am preluat din turismul Ungariei și am reușit să scoatem la „alb” 50% din spațiile de cazare din România, care lucrau la negru până atunci. Aceste vile, pensiuni, case de vacanță, hoteluri, nu pot încasa aceste tichete de vacanță dacă nu se autorizează. Asta înseamnă că statul a încasat impozite și taxe de la 50% în plus de la locurile de cazare din România, este un procent foarte mare. Milioane de români au putut să meargă în vacanță în România și nu în alte țări. Statul a încasat taxe, impozite, TVA, de la tot ce a însemnat furnizorii de servicii. Dacă o familie de români pleacă acum pe tichete de vacanță, printr-o agenție de turism și le facem un circuit de 6 zile, cu cazare, mâncare, bilete la muzee, toți acești furnizori câștigă din această circulație a tichetelor de vacanță. Românii care nu iau tichete nu au această șansă și poate nu-și permit vacanțe în România, deci pierdem niște turiști, sau pierdem foarte mult pentru cei care aleg destinații externe.” 

Dispar voucherele de vacanta in 2024. Gluma proasta sau o noua incercare de a ingropa turismul?!Corina Martin

„România nu se poate baza pe turiștii străini”

Tichetele de vacanță au determinat sute de mii de români să le folosească în România, statul câștigă, nu pierde. Ceea ce s-a considerat că este o cheltuială pentru bugetul național și anume să renunțe statul la impozite taxe, prin acordarea acestor tichete, se întoarce defapt printr-un efect multiplicator foarte mare care înseamnă o colectare mai bună la nivelul de taxe și impozite, inclusiv locală dar și la nivelul central. Ar fi un impact dramatic în condițiile în care România nu se poate baza pe turiștii străini care să zicem că ar veni și ar compensa ce pierdem acum prin tichete de vacanță. România are un procent foarte mic de atragere de turiști străini iar cea mai mare parte dintre turiștii străini care vizitează România o fac în interes de afaceri, participă la evenimente, conferințe și nu vin în scop de vacanță, deci ne întoarcem la dependența turismului românesc față de turiștii români.” a încheiat Corina Martin.  

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe litoral e turism de specula pentru cocalari din fundul tarii care nu au iesit de la ei din comuna ,cand s-au vazut taranoii cu vouchere si nu puteau sa le schimbe pe tuica au ajuns si ei la jegul de litoral romanesc.
3
2
Mai bine desfiintati serviciul politie locala,plin de trantori umflati!Noi la locala Cernavoda stam mai retrasi cand suntem de serviciu,urmarim promotiile la supermarketurile din oras,stam acasa la tura de noapte si in Weekend dupa amiaza cand nu avem sefi la munca,plimbam neamurile cu Dusterul de serviciu (CT 99ț18 PCV),trai pe vatrai,galbeni de grasi,marea majoritate 120kg plus!
5
1
Voucherele sunt o pomana care n-are ce cauta in turism!
11
3
Ar trebui sa dispara pentru ca sunt pomana comunista. Esti activ, primesti vouchere , esti pensionar, platesti din buzunarul propriu!
11
4
Trebue să ne de-a ân continuare vauserele
2
11
hoteluri la vanzare!!!!
8
1
Stați liniștiți că nu se scot vaucherele , ele sunt un bonus pentru membrii de partid , ei sunt adevărații beneficiari , toți proprietarii de hoteluri sunt în partide și sponsori majoritari ai acestora , este și normal ca orice partid ar fi la putere să aprobe aceste vauchere pentru bunăstarea lor și a membrilor cotizanți proprietari de hoteluri și pensiuni . Trăiască cumetria !!!
11
3
Iertati-ma pentru gramatica din comentariul anterior, sunt corigent la limba romana.
6
2
La privat nu vedem nimic la bugetari sau dat dun taxele noastre a angajaților fin privat au avut de câștigat patronii din turism card la rândul lor fiind privați nu dădeau la angajați nimic deci e o păcăleala cel mai corect fiecare strânge bani cum poate ptr concediu
8
3
RESTO, este o asociatie de milogi? evazionisti-da, impozite-nu! eu cred ca trebuie sa se inceteze cu pomenile electorale, de orice tip!
7
3
Deci să înțeleg că însuși patronul tău nu era de acord cu vaucherele de vacanță dacă era nemulțumit că turiștii achitat sejurul cu ele , deci , guvernul să le scoată , ar fi cel mai bine .
8
2
Dacă se âncuragează ne muncă pe bani la stat corect ca nu se da produse bune ei crede ca vaucerul îl merita și ca este al lui iar el nu mai bate capul sa dea mancare bună la turista și preț bun da ce vrea el și cere scump qsa este turismul azi o hotie, domnul Ciuca sa scoate vaucerul nu dati vaucer gratis eu muncesc de 30 de ani și patronul nu da vaucer
8
3
Am lucrat vara asta la un hotel din Mamaia care accepta vaucere de vacantza , în lunile Iulie-August o cameră ajungea la peste 700 de Ron pe noapte cu mic dejun inclus , dimineața la bufetul suedez mâncare era o mizerie , crenvuști , ouă fierte ,omletă , șuncă, brânză și cereale , dacă turiștii comentau ceva sau cereau altceva , patronul le spunea , pai ce vreți bă dacă plătiți cu vaucere vreți să vă dau icre negre ?
14
3
Activez în domeniul ospitalității și pot să spun că aceste vouchere de vacanță nu fac decât să coboare standardul de calitate și servicii oferit turiștilor , dacă vrem turism de calitate aceste vouchere trebuie să fie eliminate altfel vom avea în continuare servicii de slabă calitate la prețuri imense , vedeți în acest moment ofertele de Crăciun și Revelion , la prima vedere cănd vezi oferta ai impresia că îi cumperi camera de hotel/pensiune ci nu doar o închiriezi pentru o noapte , iar pentru o porție de sărmăluțe sau fasolică plătești de 3-4 ori mai scump decât prețul normal din timpul anului , în concluzie , eliminați Voucherele de Vacanță și toată lumea va avea de câștigat .
15
3
Abia aștept să-mi închiriez iar camerele la ăștia daca nu mai ai voucere
4
2
Tradiționalul Doamne ajută.
0
3
Facea și papu un ban grămadă că turiști străini nu vor să dea 100 de euroi pe condiții de rahat,
18
0
poate mai scapam vara de inghesuiala fomistilor.
15
4
Unde vin și pentru cine sunt voucherele?De la ai noștri pentru ai noștri. Zici ca vorbește jegul cu mama jegului. Famiglia e mare,bătrână și cam putreda.Sa vedem ce și cum.Rabdare.
14
3
mascata ca sa acopere incompetenta si standardele coborate din turism; pana in urma cu cativa ani nu erau si se traia la fel de bine si fara ele; in cate tari din cele 27 ale ue sau 44 europene statul mai da astfel de vouchere ?
19
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436