REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

DISPARE încă un SPAŢIU VERDE din Constanţa, pentru un bloc cu patru etaje. AŞA A DECIS PROPRIETARUL; vecinii se opun!

DISPARE încă un SPAŢIU VERDE din Constanţa, pentru un bloc cu patru etaje. AŞA A DECIS PROPRIETARUL; vecinii se opun!

Replica API 30 mai 2019 | 00:00 928

Spaţiile verzi din Constanţa dispar încet, dar sigur! În curând, constănţenii nu vor mai avea petec de verdeaţă, graţie investitorilor imobiliari! O astfel de situaţie o întâlnim şi B-dul 1 Mai (Vechi), în apropierea căminelor studențești ale Universității Maritime Constanța, unde firma Aries Shipping Agency SRL intenționează să construiască un imobil D+P+4E, chiar pe spațiul verde din fața blocului C2, din dreptul intersecției cu aleea Timonei. Vorbim de un teren de 378 de mp, al cărui proprietar este SC Aries Shipping Agency SRL. Proiectul a fost supus dezbaterii pe Primăria Constanţa, iar locuitorii din zonă şi-au manifestat nemulţumirea faţă de noua investiţie.

Vecinii cer să nu fie autorizată construcţia imobilului, din mai multe motive. Aceştia se plâng că nu vor mai avea lumină, dar şi că vor rămâne fără spaţiul verde. „Situarea imobilului este în partea de est a blocului C4, blocând iluminarea naturală. Astfel, vor fi îngreunate activităţile cotidiene ale localatrilor. Construcţia va avea ca efect poluarea medicului, din cauza înmulţirii numărului de autovehicule, precum şi ca urmare a reducerii suprafeţei spaţiului verde. De asemenea, spaţiul liber din jurul celor două construcţii nu va permite accesul şi parcarea unui număr corespunzător de autovehicule”, au spus reprezentanţii Asociaţiei de proprietari 4. Mai mult, aceştia acuză că nu se respectă regimul de înălţime, noul imobil urmând să fie mai înalt decât blocul C4. De asemenea, amplasarea imobilului poate determina surparea terenului, se mai plâng vecinii.

Ce spune elaboratorul proiectului!

În replică, elaboratorul proiectului, firma ED COM 96 SRL, spune că pentru construcţie s-a realizat studiul de însorire care a conchis că amplasarea obiectivului nu afectează însorirea clădirilor din zonă. Mai mult, elaboratorul spune că proiectul prevede crearea de spaţii verzi, în funcţie de destinaţia şi de capacitatea construcţiei. Cât despre regimul de înălţime, elaboratorul precizează că acesta este de P+4E. Cât despre surparea terenului, „s-a realizat un studiu geotehnic tocmai pentru a analiza în ce măsură ar exista riscuri de surpări, studiul fiind efectuat chiar pe amplasament, însă s-a concluzionat că nu se observă accidente de teren, cum ar fia lunecări sau prăbuşiri”, au precizat reprezentanţii ED COM 96 SRL.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asociatia Constanta Altfel a reusit sa stopeze zeci de astfel de incercari de a distruge spatiile verzi din orasul nostru, inclusiv din Palazu! Dragi vecini, trebuie insa sa faceti echipa si sa va luptati pentru linistea voastra. Alaturati va Asociatiei de mai sus si fiti gata sa porniti la lupta! Ati vazut rezultatul votului, numai impreuna vom reusi sa avem un oras civilizat!!!
8
0
Primaru Constantei , cat Primaria ca si institutie , stie ca , constantenii vor ca orasu lor sa arate , ca cele din vestu tarii : renovari arhitecturale , o urbanizare placuta si mult spatiu verde . Dar...nimic si asa , Constanta a devenit un loc plin de betoane , zgomot , cojii de seminte , manele si o decadere totala , a frumosului ca intreg .
3
0
Dar astia cum ajung proprietari pe spatiile verzi din fata blocurilor?
3
0
Exact cum a sesizat cineva mai jos - este fix smecheria clasica de a trece terenuri din patrimoniul local in cel privat cu aprobarea consilierior locali. Aprobarea de obicei este unanima, deoarece toti au interese. Asa au disparut toate spatiile verzi din C-ta. Nu am aflat pana acum sa se opuna vreunul dintre consilieri. Voi ati aflat aceasta cumva?
5
0
STRICA SI IONESCU PRIMARUL HARSOVEI UN SPATIU VERDE SI TAIE POMI DINTRE CARE SI NUCI IN CURTEA SPITALULUI HARSOVA MINTIND CA VA FACE PIZDA PENTRU BELESTELICOPTER MINCIUNI CRASE SE APROPIE MANDATUL DE SFARSIT PE VECIE NU MAI IA PRIMAR RUSINE
1
0
Sa va fut pe toti in cur. Mai ales pe tine Idule! Mori.
2
1
Aici culpa este comuna. Atat primarul cat si membrii cjc. Se voteaza in sedintele cjc ului astfel de manevre. Stati voi linistiti ca aia nu lucreaza pt cetatean ci pt grupul de interese care sunt in spatele lor.sunt toti cumparati si antamati pe viata. De la fagadau in jos pana la paznicii aia de la intrare toti sunt cumparati ba de idu ba de comanescu ba de toti milionarii de carton ai constantei. Protestati cat vreti ca e degeaba.pana nu intra dna peste ei cu tupeu si fara frica nu se schimba nimic.se voteaza la foc automat in interesul business manilor nu le pasa de lumina de copii de nimic
7
0
Atat timp cat la Primaria de Constanta vegeteaza PSD ... spatiile verzi or sa dispara in totalitate.
8
0
ati votat ca fraierii, spatiul verde s-a distrus in Constanta indiferent ca la putere a fost PDL-PNL Ciolos sau PSD, cand o sa intelegeti ca AICI trebuie sa protestati, nu la Bucuresti sau pe facebook veti trai mai bine, pana atunci insa EI traiesc mai bine iar pe aia de la DNA ii intereseaza doar dosarele politice restul pot face ce vor, inca nu ati priceput?
9
0
Terenul asta eu l-am dat acum 10 ani. Ha, ha, ha.
9
3
de unde spatiul verde proprietate personala, daca era proprietate de ce era spatiu verde?CA sa vedeti ca nu numai primarul este de vina consilierii voteaza, dc nu raspund si ei?
21
1
Jigodiile astea construiesc peste tot, asfalteaza peste tot, atat au in cap! Oriunde a fost spatiu verde, a rasarit cate un kitsch, ca si ratiunea lor dealtfel! Parcari nu se puteu face pe aceste spatii, ca de!!! Or sti cei de la ,,centru" ce hahalere au la constanta, de au pierdut atatea voturi?
27
0
Nu are azi cine sa te injure personal, ca e plecat si te-ai gandit sa scrii aici , sa iti iei portia de mu13 zilnica. Saracule tu nu ai dupa ce bea apa si ai teren.
13
0
Ma pish cu bolta peste toti cei de mai jos. Saraciilor, e terenul MEU !
3
27
Prietene de mai jos ai dreptate dar trebuie vazut cum a ajuns terenul ala in proprietate privata! Nu cumva e o smecherie clasica pa la noi de a trece terenuri din patrimoniul local in cel privat cu aprobarea consilierior locali?
26
0
Iar pleaca faleza la vale ca la CIUPERCA? Pentru ce MAGRABIENI mai construiesc astia? O intrebare care trebuieste puricat poporul ales. Sau ma rog activisti lui.
12
1
S-a realizat un studiu de insorire ? Nu am mai auzit pana acum ! Dar un studiu despre tornadele care apar datorita distrugerii vegetatiei nu s-a realizat ?....
13
2
Vor "spatiu verde" pe terenul altuia. Pai daca sunt atat de iubitori de spatii verzi, zic sa isi darame locuintele, sa faca spatiu verde din ele si sa se mute in cort pe propriul lor spatiu verde. Nebunia asta cu "eu vreau asa sa faci tu cu proprietatea ta" cam trebuie sa inceteze.
3
30
Cum a ajuns ala proprietar pe un teren care a fost maidan de sute de ani incoace ? DNA sa ia la interebari primaria ?
28
0
Insorirea, timp de 2 h se masoara pe timp de iarna. Scimbarea destinatiei spatiului verde cum a facut o ??? Loc de joaca si parcare au in proiect ? Aici ar trebui sa faceti sesizare la DNA pt a vedea legalitatea
30
1
Trebuie anchetat modul in care a ajuns proprietar pe spatiu verde! Fagadau trebuie sa plateaca pentru ca nu exista un plan urbanistic pe Constanta care sa cuprinda si spatiile verzi!
38
1
Proprietarul este proprietar!
3
34

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272