REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
18.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Dobre: ‘Dragnea nu vrea să recunoască grupul parlamentar Pro România’

Dobre: ‘Dragnea nu vrea să recunoască grupul parlamentar Pro România’

Replica API 6 februarie 2019 | 00:00 255

A fost făcută contestaţie la CCR

A fost făcută contestaţie la CCR

Mircea Titus Dobre

Pro România, partidul condus de Victor Ponta, are de luni, 4 februarie 2019, un grup parlamentar în Camera Deputaţilor. Anunţul a fost făcut luni, 4 decembrie 2019, odată cu deschiderea noii sesiuni parlamentare. Rămâne însă ca acest grup să fie recunoscut de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Grupul numără 20 de deputați, dintre care 16 au fost aleși pe lista PSD.

Liderul grupului va fi Daniel Constantin, iar vicepreședinți, Mircea Titus Dobre, Georgian Pop, Cătălin Nechifor și Octavian Petric. “Nu este grup parlamentar încă. Noi considerăm că s-a creat, dar domnul Liviu Dragnea spune că nu s-a creat. Sesiunea parlamentară a început de ieri (n.r. 4 februarie 2019), grupul s-a format tot ieri (n.r. 4 februarie 2019), dar nu vrea să-l recunoască preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

El spune că deputaţii neafiliaţi nu pot fi constituţi în grup, cu toate că noi avem un număr de 16 parlamentari care au fost aleşi pe lista aceluiaşi partid, dar, bine, aşteptăm decizia Curţii Constituţionale”, a declarat deputatul Mircea Titus Dobre. Deputaţii neafiliaţi sunt conform Regulamentului Camerei acei deputaţi, care au plecat din grupurile parlamentare, unde au fost aleşi.

Mai precis, cei 16 care şi-au dat demisia din PSD sunt consideraţi parlamentari neafiliaţi. Printre ei se numără şi deputatul constănţean Mircea Titus Dobre, care a plecat de la PSD Constanţa şi s-a înscris în Pro România Constanţa. Decizia Curţii Constituţionale privind formarea grupului parlamentar Pro România, va fi emisă pe data de 13 februarie 2019.

“Dacă va fi recunoscut ca grup, în funcţie de algoritmul politic, adică în funcţie de numărul membrilor acelui grup, vom avea reprezentanţi în Biroul Permanent al Camerei, vom avea reprezentanţi în conducerea uneia sau mai multe comisii parlamentare. Asta înseamnă că vom fi primiţi în comitetul liderilor grupurilor parlamentare, adică vom sta şi vom discuta ceea ce se pune pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, acolo unde se iau decizii în unanimitate asupra proiectelor de legi, care sunt supuse dezbaterii, respectiv votul în plenul Camerei Deputaţilor.

Asta înseamnă să fim consideraţi egali, cum ar trebui să fim consideraţi egali pentru că şi noi suntem aleşi de cetăţeni ai României. Să fim consideraţi egali cu cei care sunt aleşi în grupurile parlamentare existente”, a mai afirmat Mircea Titus Dobre. Precizăm cu un grup parlamentar trebuie să aibă minim zece deputaţi, iar la Senat minim 7 senatori. Daniel Constantin a afirmat luni, 4 februarie 2019, că formarea grupului parlamentar s-a realizat „în baza articolului 13 alineatele 1 şi 7, coroborat cu articolul 15, alineatul 1 din Regulamentul Camerei Deputaţilor”.

PSD vrea să aducă în discuţie înfiinţarea unui grup Pro România abia la toamnă

Poziţia PSD a fost fermă. Social-democratul Eugen Nicolicea a precizat că abia la toamnă va fi discutată existenţa unui grup parlamentar Pro România. „La vremea când au fost înfiinţate alte grupuri nu exista nicio interdicţie în Regulament, acum există. Chiar dacă aţi putea să vă înfiinţaţi grupul astăzi, în Regulament se prevede că funcţiile se negociază şi se schimbă începând cu sesiunea următoare, adică nu întrerupem ce avem noi astăzi crezând că mai căpătaţi o funcţie. Discutăm la toamnă dacă veţi fi grup”, a răspuns Eugen Nicolicea (PSD).

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunteti un grup de dezertori aveti drept de vot in camera dupa viitorele alegeri intrati pe bune in parlament si va constituiti ca grup parlamentar daca intrati asta nu stiu.
0
0
Poti sa - ti dai nevasta la rabla ! a supt mai mult de 12 km de puli , mai pui niste bani si iti iei una de 18 ani . E bine sa o pupi cu drag cand vine acasa , sa nu mai faci un drum sa ne pupi pe noi in pula ! Azi ora 16 vino in fata la buda bar , iti facem cinste !
1
2
porcina africana s-a adaptat la suboameni ca tupeu porcesc... Javra securista
2
0
Dane, nu mai vorbi metaforic ! Zi-i pe sleau cum fac eu : mai muistule, mai analfabetule, mai baiatu lu tata, sa ne lingi cacatu !!! Muie dragnea vitamina d, muie pesede !!!
6
2
Ce fatza de hiena are asta... Dobre, ba coa'e... Politic, PSD-ul e ala care te-a fatat. Acum ai iesit la coltul strazii si urli ca ma-ta e curva si betiva. Bravo. Dar pentru noi vei ramane mereu un fiu de curva. Repet, dpdv politic. Metaforic vorbind.
8
1
Cum am picat eu o sa picati si voi!
0
0
Luni ,4 decembrie 2019 ,noua sesiune? Nu am ajuns inca acea data ...
0
0
,,Ce naste din pisica,soareci mananca".Tot PSD-isti sunteti in adancul sufletelor!Credeti ca daca v-ati luat dupa plagiatorul de Ponta,lumea uita din ce partid va trageti?O parte din faradelegile lui Dragnea au avut si girul sau erau cunoscute de Ponta,Tudose,Tutuianu etc.Nu mai pozati in victime sau in persoane in care s-a trezit constiinta!
13
1
Bai brutarule esti un tradator, sa ne pupi in pix tu si fagabou
7
5
As vota un Plesoianu, daca ar candida...sau un om simplu , de bune moravuri, inteligent si gospodar. Roman simplu. Mai exista oare asa ceva? Cred ca da...doar ca nu candideaza. Stau in banca lor, scarbiti de viata pe care o traiesc zi de zi in mizeria asta de tara
12
1
Lingerica...Dragnea te-a pus ministru, desi eu nu te-as fi pus nici macar sa spelu vase. Acum ti-a promis Ponta ceva si latri...Pulea o sa va voteze. Lumea nu mai este chiar atat de naiva. Problema este ca toti sunteti niste hiene flamande, iar noi nu prea avem cu cine vota.
15
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212